Torstai 13.12.2018

Paavo Väyrynen astui esiin: ”Outoihin uutisiin on luonnollinen selitys”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
4.3.2018 12:41
Päivitetty: 
4.3.2018 13:03
  • Kuva: Alma Talent / Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Paavo Väyrynen sanoo, että hän kohtaan esitetyt puolueen talouteen liittyvät syytökset ovat "sanalla sanoen järjettömiä".
|

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen on tullut julkisuuteen kommentoimaan lauantaisia uutisia, joiden mukaan hänet on erotettu perustamastaan Kansalaispuolueesta. Väyrynen ottaa kantaa myös syytöksiin väärinkäytöksistä.

– Eilen Kansalaispuolueesta julkisuuteen tulleisiin outoihin uutisiin on luonnollinen selitys: on meneillään puolueen kaappausyritys. Sitä näyttää johtavan viime heinäkuussa jäseneksi liittynyt ja varapuheenjohtajaksi nostettu Piia Kattelus. Keulakuvaksi ja likaisen työn tekijäksi on joutunut puheenjohtaja Sami Kilpeläinen. Koplan kolmas on hallituksen jäsen Tuula Komsi, Väyrynen kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan.

Kansalaispuolue kertoi lauantaina, että Väyrynen on erotettu puolueesta tilinkäyttöön liittyvien väärinkäytösten ja vaaliraharikkomusten vuoksi.

– Minua kohtaan esitetyt puolueen talouteen liittyvät syytökset ovat sanalla sanoen järjettömiä, Väyrynen vastaa.

Hänen mukaansa selvitettävää on sen sijaan Katteluksella ja Kilpeläisellä. Väyrynen kertoo myös tukeneensa vaalikampanjaansa ja myös puoluetta omista varoistaan.

–Heinäkuun 15. päivän kokouksissa Kattelus ja Kilpeläinen ottivat itselleen vastuun kannattajakorttien keräämisestä. Tämän tehtävän he laiminlöivät. Tästä syystä jouduin itse tukemaan keräystoimintaa viisinumeroisella summalla. Nämä varat olisi kipeästi tarvittu itse vaalikampanjan rahoittamiseen.

– Kilpeläisen piti ottaa heti puheenjohtajaksi tultuaan vastuu puolueen taloudesta. Hän kuitenkin hoiti itselleen tilinkäyttöoikeuden vasta tämän vuoden alusta lähtien, vaikka olin lukuisia kertoja häntä tähän kiirehtinyt. Jouduin tästä syystä hoitamaan yksin puolueen rahaliikenteen ja lainaamaan omia varojani puolueen laskujen maksamiseen.

Väyrynen sanoo tukeneensa myös valitsijayhdistyksen toimintaa 42 000 euron lainalla Suomen linja ry:n kautta.

–Vaalien jälkeen jouduin rahoittamaan kampanjaa omista varoistani vielä 38 000 eurolla. Kun valitsijayhdistys ei voinut enää harjoittaa varainhankintaa, lainasin Suomen linja ry:n kautta rahat puolueelle ja siirsin ne edelleen valitsijayhdistykselle. Kun puolue voi harjoittaa varainhankintaa, nämä varat on mahdollista ehkä joskus saada takaisin. Ajatukseni oli ja on, että voisin itse olla mukana tällaisessa varainhankinnassa.

Väyrynen vakuuttaa, että mitään laitonta ei Kansalaispuolueen talouden suhteen ole tapahtunut. Valitsijayhdistys jättää hänen mukaansa vaalirahoitusilmoituksen määräaikaan mennessä.

–Eilen tehdyt erottamispäätökset ovat laittomia. Ne tehtiin laittomasti järjestetyssä kokouksessa Perusteita erottamispäätöksille ei ollut. Ne tehtiin lisäksi ilman lain edellyttämää kuulemista. Edellä kerrotuista maksujärjestelyistä informoin Kilpeläistä aikanaan sähköpostitse. Tuolloin hän ei esittänyt niihin liittyviä vastaväitteitä, hän toteaa.

– Eilen esittämillään järjettömillä syytöksillä Kattelus, Kilpeläinen ja Komsi pyrkivät siirtämään huomion sivuun omaan toimintaansa liittyneistä räikeistä laittomuuksista. Pakoon he eivät kuitenkaan niitä pääse. Helsingin käräjäoikeus saa pian käsiteltäväkseen uusia moitekanteita. Harkitsen myös mahdollisuutta saattaa heidät rikosoikeudelliseen ja vahingonkorvausvastuuseen, Väyrynen jatkaa.

Kansalaispuolueen lauantainen Kilpeläisen ja Katteluksen johtama puoluehallituksen kokous on Väyrysen mukaan laiton.

–Se järjestettiin ajankohtana, jonka Kattelus ja Kilpeläinen tiesivät olevan minulle sopimaton. Kokouksessa erotettiin tekaistuin perustein kaksi jäsentä ja otettiin runsaasti uusia jäseniä. Näilläkin päätöksillä pyrittiin vaikuttamaan vuosikokouksen äänivaltasuhteisiin.  Sekä tämän kokouksen että aamulla pidetystä hallituksen kokouksesta nostamme moitekanteen ja vaadimme tehdyille päätöksille täytäntöönpanokieltoa.

Väyrynen tukijoineen piti toisen kokouksen lauantaina. Hän kertoo, että tähän päädyttiin siksi, että puoluehallituksen nimissä koollekutsuttu kokous oli laiton.

–Päätimme pitää vuosikokouksen sen mukaisena, mistä jäsenet olivat etukäteen keskenään sähköpostitse yksimielisesti sopineet. Kokouksessa puhetta johti Eero Paavola ja siihen osallistui 15 jäsentä. Päätökset olivat yksimieliset.

Lue lisää:

Erikoinen käänne: Paavo Väyrysen Kansalaispuolue hajosi kahtia? ”Tässä vaiheessa ei lausuntoja”

Paavo Väyryselle lähtö Kansalaispuolueesta? ”Hän on toiminnallaan vahingoittanut puoluetta”

Kuittailu Paavo Väyryselle alkoi heti: ”Mitähän seuraavaksi?”

Puheenjohtaja tyrmää oudon väitteen Väyrysen Kansalaispuolueesta: ”Johto toimii sääntöjen ja lakien mukaan”

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Esko Riikonen

Puheenjohtajan toimintatapa on outo. Eihän asioita näin hoideta.

Olisikohan kepun likaisten toimien osastolla näppinsä peleissä. Jos Väyrynen on/olisi tehnyt miten väärin tahansa, niin olisihan häneltä pitänyt vaatia selvitys ja kutsua kuultavaksi. Pakko sanoa, vaikka en ole Väyrysen kannattajia, että operaatio on tehty vahingoittamistarkoituksessa.

Juha Hämäläinen

En ole kepulainen enkä Kansalaispuolueen kannattaja, mutta pidän Paavo Väyrysen esittämää selitystä uskottavampana kuin Katteluksen ja Kilpeläisen väitteitä, joille he eivät ole edes eritelleet todisteita. Saattaa ollakin niin, että Sipilä on ollut masinoimassa Väyrystä pihalle politiikasta. Vänhän on osoittanut kykyä hyvin kueroon peliin jo aiemminkin. Hänen moraalinsa ei ole este mafiamaisille otteille. Sen vahvin osoitus oli Persujen rivien hajoittamisen suunnittelu opportunisti Soinin kanssa.

Sipilä käyttää hajoita ja hallitse tekniikkaa.

Paavo on vanha jäärä, mutta ei ansaitse siltikään tällaista kohtelua sen perusteella mitä hänestä julkisuudesta tiedämme.

Kari Kallio

Jos pitää kahdesta valita Sipilästä ja Väyrysestä, kumpi on se peluri - Väyrysen vaakakuppi suorastaan kolahtaa varpaille.
Sipilä on useaan kertaan pannut oman uransa vaakalaudalle ennemmin kuin uhkaillut muita, jotta asiat edistyisivät hallituksessa siten kuten on sovittu.

Taisto Pihlajamaa

On se kauheeta, kun niin johdonmukaisesti omia periaatteitaan ihannoiva mies kun tämä Paavo Väyrynen, on joutunut noin kamalien rikollisten ympäröimäksi.

Luottakaamme siihen, että tulevaisuus antaa hänelle eväät uuteen pinnalle pulpahtamiseen. Ellei muuten, niin ehkä vielä yhden yön yli kunnon nukkuminen antaa taas aamulla uudet repliikit aseeseen.

Kari Kallio

"Hänen mukaansa selvitettävää on sen sijaan Katteluksella ja Kilpeläisellä. Väyrynen kertoo myös tukeneensa vaalikampanjaansa ja myös puoluetta omista varoistaan."
Yhdenmiehen-puolueessa voi tietysti olla suurikin marttyyri, kun tukenut omaa vaalikampanjaansa omasta pussistaan! Väyrysen tuntien ilmaan jää silti epäilys, että nuukana miehenä hän olisi pannut killingin killinkiä omaa rahaansa peliin. Kampanjan aikana hän ainakin vakuutteli, että hänen kampanjansa perustuu pelkästään mukimyyntiin valitellen sitä, kun kukaan ulkopuolinen ei häntä tue vapaaehtoisesti.

Jori Heikkinen

Erityistilintarkastukseen kaikki puolueet, ja säännöllisin väliajoin, vaalejakin kun on tämän tästä. Puheet omasta rahasta ja lainoista ovat niin epämääräisiä, että äänestäjä = suomen kansalainen ei voi vakuuttua mistä milloinkin on kyse. Ongelma ei ole välttämättä suuri, mutta kuka sen niin tarkalleen tietää.Patentti- ja rekisterihallituksen pitäisi aktivoitua asiassaan, jotta luottamus puolueisiin ja niiden taloudenhoitoon palautuisi.

Vesa Huhtanen

Konnakattila kiehuu. Näin hullua voi vain olla Suomessa. Italian klovni Peppe Grillokin on noviisi Väyrysen poppoon rinnalla. Minä sanoisin, että sulka perseeseen ja tuulen viemäksi koko Väyrysen hovi. En ymmärrä miksi tällaiseen farssiin pitää paperia ja mustetta tuhlata.

Esko Riikonen

Sinua taitaa siivittää viha Väyrystä kohtaan. Asiat voi ottaa myös asioina ja käsitellä tapausta siltä pohjalta. Ei tarvitse lähteä syyttämään, kun asia näyttää olevan pahasti levällään, eikä KP:n puheenjohtajankaan toimet kovin paljoa taida sietää päivänvaloa. Ja lissä vielä sen, että minä en ole Väyrysen kannattajia.

Aune Mänttäri

Kirjoitin kommenttini vastatessani 4.3.2018,
Kari Kallio
4.3.2018 17:15
Kommenttini on poistettu kuten usein ennenkin.
Luottamusta, Valtiotieteidentohtori Paavo väyryseen ei kukaan voi poistaa vihamielisillä toimillaan. Noin 60 vuotta yhteiskuntaa palvellut Paavo Väyrynen on ansainnut omalla toiminnallaan ja työllään kansakunnan kunnioituksen yli puoluerajojen. Hän on huolissaan kansakuntamme tulevaisuudesta. Paavo Väyrysen sydämellä on kaikkien maamme kansalaisten hyvinvointi ja turvallisuus. Paavo on valmis ja haluaa auttaa suomen kansan jälleen hyvän kehityksen uralle! Tahdon sanoa: Valtiovalta on kansalaisten valtaa omassa maassaan.