Torstai 23.5.2019

Palkat nousevat 3,45% yliopistoissa 2 vuodessa: Lakot peruuntuivat

Luotu: 
6.3.2018 15:52
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Helsingin yliopiston väki lakkoili jo aiemmin. Kuvituskuva.
|

Yliopistoja huomenna keskiviikkona uhanneet lakot peruuntuvat, kun sovittelijan toinen sovintoehdotus työriitaan meni läpi, kertoo Talouselämä. Työnantajapuoli hylkäsi ensimmäisen ehdotuksen.

Yliopistojen henkilöstöjärjestöt JUKO, JHL ja Pardia sekä työnantajaa edustava Sivistystyönantajat ovat hyväksyneet sovittelija Janne Metsämäen ehdotuksen. Näin ollen järjestöt myös peruvat työtaistelutoimet, joista toinen oli uhkaamassa jo huomenna keskiviikkona 7. päivä ja seuraava 14. maaliskuuta.

Myös JHL:n tavaraliikenteeseen 7.3. kaavaillut tukilakot peruuntuvat.

Hyväksytyn sovintoehdotuksen mukaan yliopistojen työehtosopimuksen sopimuskausi on 1.2.2018–31.3.2020. Palkkoja korotetaan sopimuskauden aikana yhteensä 3,45 prosenttia, joka vastaa yleistä linjaa.

Myös kaikki yksityistä sosiaalipalvelualaa uhanneet työtaistelut peruuntuivat eilen maanantaina, kun osapuolet hyväksyivät valtakunnansovittelija Minna Helteen sovintoesityksen. Ensimmäinen lakko uhkasi päiväkoteja jo tällä viikolla. 26 kuukauden mittainen työehtosopimus sisältää yhteensä 3,47 prosentin palkankorotukset.

Lähde: Talouselämä

Jaa artikkeli: