Keskiviikko 21.8.2019

Timo Soini murjoo hallituskumppania: ”Kokoomus on sekoomus”

Luotu: 
7.3.2018 08:32
Päivitetty: 
7.3.2018 08:39
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Ulkoministeri Timo Soini ei enää vaikuta niin sanotussa triossa, eli hallituspuolueiden puheenjohtajakolmikossa.
|

Ulkoministeri Timo Soini (sin.) on haukkunut hallituskumppani kokoomuksen kovasanaisesti blogissaan.

Soinin kritiikin alla on kokoomuslaisten epäröinti ja julkiset kannanotot hallituksen sote-uudistusta vastaan.

– Kokoomus on sekoomus. Kykypuolue kyntää syvällä, ulkoministeri kirjoittaa.

Hänen mukaansa ”politiikan ulkoradan  turhautuneet porvarit suoltavat omaa pienuuttaan ulos päivittäin”. Erityistä kritiikkiä saa Helsingin pormestari, vahva kokoomusvaikuttaja Jan Vapaavuori, joka Soinin mukaan ”narisee kuin vanha veräjä”.

– Pari Kokoomuksen eduskuntaryhmän intelligenttiä, jätän nimet mainitsematta ajan ja tilanpuutteen vuoksi esiintyvät suurina terveystietäjinä, vaikka käytännön kokemus alasta rajoittuu Buranan syömiseen tukehtumatta, Soini jatkaa.

Soini arvioi Vapaavuori luulevan, että soten kaatuminen jotenkin hyödyttäisi Kokoomusta.

– Päinvastoin. Soten kaataja häviää vaalit, Soini arvioi.

Lue lisää:

Kaatuuko hallitus soteen? Kapinan laukaissut Lepomäki: ”En pidä mitenkään annettuna, että tämä laki tulee eduskunnasta ulos”

Jo kolmas repesi kokoomuksen riveistä – vaatii sotea EU:n syyniin: ”Riskit ovat liian suuria”

Hallituskumppanilta täyslaidallinen Elina Lepomäelle: ”Notkautti Petteri Orpon polvet trauman asteelle”

Suomen Yrittäjät vastaa Elina Lepomäelle: ”Skenaario vaikuttaa kummalliselta”

Nyt avautuu sote-kapinallinen Lepomäki: ”Olen pahoitellut - Asetin kokoomuslaiset hankalaan paikkaan”

Jan Vapaavuori tukee Lepomäen sote-kapinaa: ”Minulla on kaikki syy olettaa, että hän on oikeassa”

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Pasi Karlsson

Surullista suomen kansalle, Timo Soini noilla puheillaan edustaa suomalaisen diplomatian kärkeä!
Varmaan taas ulkoministeriön porukka ja suomen suurlähettiläät ympäri maailman tuntevat myötä häpeää Soinia kohtaan? Uskaltaako kukaan heistä sanoa Soinille hieman vinkiksi käytös- ja puhetapoja?

Tapio Tuomisto

Timo Soini ( takiaiset ), tuo vaalipatto huijari on huolissaan vain unelmaduuninsa päättymisestä. Näille Soinin kaltaisille takiaisillehan on kelvannut kaikki, mitä kokoomus ja kepu ovat käskyttäneet. Soini surullisen hahmon ritarina ratsastaa kohti auringon laskua poliittiseen unholaan halveksittuna vaalipetturina.

Pasi Anttila

Ei ole politiikassakaan nämä käytästavat häävillä tolalla. Suomen ulkoministeri ja käyttää tuollaista tekstiä. Yleensäkkin myös eduskunnassa kuulee käytettävän vastaavanlaista tekstiä. Eduskunta jonka pitäisi olla arvokas laitos on yksi suomen suurimpia työpaikkakiusajia.

Asiat pitäisi pystyä tuomaan julki asiallisesti, yleensä viesti menee silloin paremmin perille. Herjaaminen yleensä saa aikaan vain puolustusreaktion ja vaikutus mitätöityy. Soinille olisi paikallaan puhe ja viestinnänopintojen peruskurssi. Hänhän on ilm. diplomaattisessa virassa missä on huolellisesti punnittava miten asiansa esittää.

Jorma Nordlin

Kokoomus taitaa olla Keskustan ohella harvoja puolueita, joiden kanssa voisi Sinisellä tulevaisuudella olla yhteistyömahdollisuuksia. Äänet vaan ei pienpuolueella riitä yhteistyöhön enää. Poliittinen kehitys menee Soinin kannalta väärään suuhtaan. Demarit ovat onnistuneet nousemaan kannatuskärkeen puheenjohtaja Rinteestä huolimatta, mikä kertoo jo aika paljon tilanteesta.

Raili Sergejeff

Onkohan Soini nyt sokerihumalassa, kun tuollaisia laukoo, oleskellut liikaa hillotolpalla nuoleskelemassa!

On meillä omituinen ulkoministeri. Tuollaisen ei pitäisi olla ministerinä, pilaa koko Suomen maineen! Hävettää!

Taitaa olla herra aivan epätoivoinen. Nuo "lohkaisut" ovat varmaan hänestä itsestään hauskoja, mutta varmaankaan ei monen muun mielestä. Mies on kuin pikkulapsi.

Hän muistuttaa jo Trumpia aika paljon, mutta tviittien sijasta hän käyttää blogia.

Tämä olisi jo surkuhupaisaa ja säälittävääkin, jos mies ei olisi niin korkeassa asemassa.

Kyösti Honkala

Soinillehan on ihan sama mitä uudistusten jälkeen maalle ja palveluille tapahtuu. Ongelma on vain oman hillotolpan vaarantuminen, äkkiloppu maailmanympärimatkustelulle, ja se, ettei pääse retostelemaan ”mahtavilla” saavutuksilla hallituksessa. Haista paska -jätkä!

Pasi Mattila

takinkääntäjä yrittää saada jotain julkisuutta kun tajuaa että ei tuu seuraavassa äänestyksessä enää ääniä silleen. soini petti ratkaisullaan perussuomalaiset ja uskon hallituksen laillisuuteen. jäsen yhdistys /puolue tulee olla rekisteröity ennen kyseisen eduskunnan vaaleja . se lukee vaalisäädöksissä. joten ihmettelen edelleen miten voi olla ryhmä mitä ei ole rekisteröity enne tän eduskunnan vaaleja