Maanantai 10.12.2018

Juha Sipilältä piikki kokoomuslaisille: Pelottelua – kaikki otettu huomioon

Jaa artikkeli:
Luotu: 
7.3.2018 09:51
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Pääministeri Juha Sipilä, kesk.
|

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ottaa blogissaan kantaa viime päivien keskusteluun sote-uudistuksesta ja valinnanvapaudesta. Sipilän mukaan ilmoilla on ollut pelottelua.

Keskustelun avasi viime viikolla kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki, kun hän ilmoitti, ettei voi tukea sote-uudistusta ja kehotti muitakin kokoomuslaisia pohtimaan kantojaan. Tiistaina Susanna Koski (kok.) arvioi, että on olemassa merkittävä riski sille, että valinnanvapausuudistus jumiutuu EU-oikeudelliseen tarkasteluun pitkäksi aikaa.

Koski vaatii, että valinnanvapauden valmistelusta vastaavat ministerit ja virkamiehet varmistavat, että ”hallitus ei heikoin perustein saata eduskuntaa tilanteeseen, jossa se joutuu ottaamaan järjestelmään kantaa ilman, että sen päätös on oikeudellisesti sitova”.

– Olemme kuulleet viime päivinä paljon pelottelua siitä, mikä voi mennä pieleen. Kaikki nyt esitetty kritiikki on ollut hallituksessa tiedossa, ja se on otettu huomioon valmistelussa, Sipilä kirjoittaa ja kertoo hallituksen olevan ”enemmän kuin valmis” perusteelliseen keskusteluun.

Helsingin pormestari, kokoomuksen Jan Vapaavuori moitti tiistaina puolestaan valinnanvapauden yhteydessä toteutettavaa maakuntauudistusta. Vapaavuori pitää uuden hallinnontason luomista hölmönä ja arvioi sen kasvattavan päättäjien konfliktitilanteita.

–Tämä uudistus ei luo uusia hallintohimmeleitä vaan poistaa satoja entisiä. Sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita tuottaa nyt laskutavasta riippuen 200-300 järjestäjää. Niiden tilalle tulee 18 maakuntaa.

LUE MYÖS:

Timo Soini murjoo hallituskumppania: ”Kokoomus on sekoomus”

Kaatuuko hallitus soteen? Kapinan laukaissut Lepomäki: ”En pidä mitenkään annettuna, että tämä laki tulee eduskunnasta ulos”

Jo kolmas repesi kokoomuksen riveistä – vaatii sotea EU:n syyniin: ”Riskit ovat liian suuria”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Hannu Hämäläinen

Suunnitelmissa ei huomioitu aikajana .Suunniteltua perustellaan palvelujen turvaaminen nykytilasta eli...siinä ei huomioida yhteiskunnan tulevaa kehitystä eli kannattaako nykytilasta tehdä suuri muutos kallis uudistus jolle ei ole käyttöä kun tulee seuraava pienen ikäluokkien sukupolvi.Siis sairaalat makaavat tulevaisuudessa tyhjillään tai vaihtoehtoisesti kaikki pienten ikä luokkien edustajat on terveydenhoitaja mutta kun suuri terveys yritys ei löydä potilaita se sietää toiminnan sinne missä potilaita on.Eli kukaan ei halua lähteä kauas sairaalaan lentokoneitse.Vaarana on siis että teemme ongelman pienten ikäluokkien sukupolvelle joulutamme paljon hoitajia teemme maakunta hallinnon jolle ei ole käyttöä kun pienet ikäluokat ei kykene kustantamaan suurta tai monia hallintoa.yhteiskuntaa tulee suunnitella tuleville sukupolville ei tämän hetken tilannetta varten.

Harri Kota-aho

Hyvä analyysi. Mitä tapahtuu 10-20 vuoden jälkeen. Syntyvyys pienee koko ajan.
Maahanmuuttajien varaan tätä ei voi laskea. Kenelle tätä systeemiä rakennetaan. Arkijärjellä ajatellen tässä on tulossa kustannuksia veronmaksajien kaventuneille hartioille tulevaisuudessa lisää. Ei tässä tarvitse olla mikään matemaatikko, jos hallinto portaita lisätään,niin mistä kustannussäästöä?

Erkki Malinen

Niin kyllähän tässä vaarana on että näitten suurien ikäluokkien takia pörriöisetkin on kiinnostunut sotemarkkinoista, entäs sitten kun ne on haudassa. Ikäluokat pienenee ja muuttaa kaupunkeihin maakuntiin on rakennettu raskaat orkanisaatiot, onko mitään järkeä perustaa maakuntahallintoa kuolevan ikäluokan takia.

Jukka Mikkola

Sote ja maakuntauudistus näyttävät olevan menossa Gordionin solmuun, jota ei rikota Aleksanteri Suuren miekalla. Siihen riittää yksinkertaisesti troikan (EU, EKP, IMF) tulo Suomeen. Eduskunta pääsee siinä vaiheessa ”kumileimasimen” osaan Kreikan malliin. Kirjoitin 17.6.2011, että "Suomen tie on Kreikan tie" ja tätä tietä Suomi-neito näyttäisi kulkevan.

Niko Kaistakorpi

Kaikki on otettu huomioon - on tällä pääministerillä ainakin ego kohdallaan. Omnipotentti mies. Toisaalla väitetään säästöistä, että toimeenpano ratkaisee ja siitä vastaavat maakunnat itsenäisesti haluamallaan tavalla. Nyt sitten todetaan kaiken otetun jo huomioon l. Erikoista - kun suuri osa on jätetty tulevaisuudessa maakuntien ratkaistavaksi, niin miten kaikki on jo tässä vaiheessa otettu sitten huomioon?

Nita Hillner

Kaikki otettu huomioon? Professori Kokemäki kertoi lääkäripäivillä että Sipilä on keskustellut hänen kanssaan paljonkin, mutta Kokemäki sanoi myös että hänen mielipiteitään ei oikeasti ole huomioitu hallituksen valmistelemassa laissa. Hän pitää ehdotettua sote-lakia sutena.

Jorma Nordlin

Mitähän tämä kertoo hallituksen keskusteluasenteesta? Asiakritiikkiä esittävät haukutaan pelottelijoiksi. Ei lupaa hyvää käytävälle keskustelulle jatkossakaan.

Ei se vaan todellakaan riitä, että kritiikki on hallituksen tiedossa ja se on otettu huomioon. Siitä on vielä matkaa siihen, että kritiikissä esiin nostetut ongelmakohdat on korjattu.

"Olemme kuulleet viime päivinä paljon pelottelua siitä, mikä voi mennä pieleen. Kaikki nyt esitetty kritiikki on ollut hallituksessa tiedossa, ja se on otettu huomioon valmistelussa. "

"On hyvä, että tästä vuosikymmeniin merkittävimmästä uudistuksesta käydään eduskunnassa perusteellinen keskustelu kevään aikana. Hallitus on siihen enemmän kuin valmis."

Marja-Liisa Kalkela

Onko tulevaisuudessa tiedossa lisää näitä "pörriäisiltä" kun isoikäpolvi kasvaa horsmaa eikä tuottoja enää tulekkaan osakkeenomistajille?
Mistä sitten polkaistaan terveyspalvelut?
Talous/HS
Terveys- ja hoivayritys Attendo harkitsee terveyden­huolto­liiketoiminnasta luopumista – keskittyisi Suomessa hoiva-alaan
Tiedotteen mukaan päätökset terveys- ja hammashoitoliiketoiminnan tulevaisuudesta tehdään kesäkuun loppuun mennessä.

Marja-Liisa Kalkela

SOTE-uudistus on tuonut useampia haittoja näkyviin kun tehtävät kunnilta on yksityistetty. Vanhukset nälässä ,yksin kotona kun kotihoito ei pelaakkaan .
Kansalaisten kohdalla (taistelu Maakuntaherruudesta ja Sotesta) lisää vain turvattomuutta luottaa enää mihinkään. Olisiko aika pistää edes perusasiat ensin kuntoon ?

IL 7.3-18
–Tilanne on äärimmäisen vakava. Lääkityksen virheet ovat niin kriittinen potilasturvallisuutta vaarantava haitta, että sen korjaamiseksi on löydyttävä Tiedolta pikaisesti ratkaisu, sanoo hyvinvointiyhtymän terveys- ja sairaanhoitopalveluiden toimialajohtaja Juhani Sand tiedotteessa.
Hyvinvointiyhtymästä kerrotaan, että tämänhetkisen tiedon mukaan virheellisiä lääkelistoja on 1251 potilaalla.

Per-ole Stenman

Nämä suomen tuhojat Sipilä ja Orpo ajavat vaan omia etuja viis veis saako kannssa enä minkälaisia terveyspalveluja jos ei ole miljonääri veikkan että eivät tule saaman tämä maakunta uudistus on vaan kuolevia politiikkojen suojatyöpaikka eikä sitä tarvitaan se pitä kaata.

Pasi Mattila

oikeastaan minulla tälläinen ajatus mielessä.... koska pitäisi olla jäävi päättämään asioista jos sijoituksia tai muuta on niissä. Niin mielestäni herra pääministerin sijoituksethan siinä kirjehommassa.... eli ne ei ole julkisia . niin hänhän on mun mielestäni jäävi jokaiseen päätökseen. tähän pitäisi perustua se avoimuus ja sioisden laillinen hoito

Harri Kota-aho

Tällä asialla ei ole mitään tekemistä soten ja muun kanssa. Sijoituskuori tai vakuutus antaa sijoittajalle,vain mahdollisuuden vaihtaa ilman veroseuraamuksia sijoituksiaan esim.rahastoja. Kun vakuutus puretaan, niin kaikki tuotto on veronalaista. Miksi ne pitäisi olla julkisia sitä en käsitä. Sehän on eräänlainen sijoitusmuoto jolla henkilö voi hankkia eläkkeensä lisäksi turvaa kaiken lisäksi se on aivan laillista. Eihän sinultakaan kukaan kysy pankkitilisi saldoa ja syytä sinua säästämistä rahoista.

Harri Kota-aho

Väännän nyt tämän rautalangasta. Sijoitat esim. 50000€ vakuutukseen. Saat valita tietyn määrän rahastoja joita voit vaihtaa itse tai sijoitusneuvojan avulla milloin haluat. Jos purat vakuutuksen ennen aikojaan sanktiot ovat 1-5% sijoitusajasta riippuen. Riskit pääoman menetyksestä kannat itse. Veroseuraamuksita vastaat,kun vakuutus lopetetaan. Että siitä vaan sijoittamaan turvallisesti.