Tiistai 21.5.2019

IS: Ex-ministeri Paula Lehtomäki nousemassa Sipilän esikunnasta huippuvirkaan

Luotu: 
7.3.2018 17:11
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Moni muistaa Paula Lehtomäen siitä, että hän oli ympäristöministeri haja-asutusalueiden jätevesiasetuksesta nousseen kohun aikaan. Arkistokuva.
|

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) valtiosihteeri Paula Lehtomäki (kesk.) on saamassa huippuviran Kööpenhaminasta, kertoo Ilta-Sanomat.

Lehden tietojen mukaan Lehtomäki on siirtymässä Pohjoismaiden ministerineuvoston pääsihteeriksi. Tehtävässä on vuodesta 2013 toiminut ministeritaustainen norjalainen Dagfinn Høybråten. Lehden mukaan Lehtomäen siirtymisen aikataulua ei vielä tiedetä, mutta vielä keväällä se ei toteutuisi.

Pohjoismaiden ministerineuvoston pääsihteeri on haluttu paikka, jossa saa verotonta palkkaa. Sen sijaan palkasta peritään veroa vastaava maksu Pohjoismaille.

Lehtomäki on toiminut Suomen ulkomaankauppa- ja kehitysministerinä sekä ympäristöministerinä. Viime vaaleissa hän jäi varasijalle ja olisi noussut Helsingin vaalipiiristä eduskuntaan Olli Rehnin (kesk.) lähdettyä Suomen Pankin johtokuntaan. Lehtomäki ei kuitenkaan ottanut paikkaa vastaan ja on toiminut Sipilän poliittisena valtiosihteerinä koko vaalikauden ajan.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Johannes Hissa

Oikeastaan se, että Paula sai syyt asetuksesta kertoo enemmänkin äänestäjien huonosta poliittisesta muistista, sillä hajajätevesiasetus (542/2003) valmisteltiin jo Lipposen II:n hallituksen ympäristöministerin Satu Hassin (vihr.) toimesta ja se astui voimaan Vanhasen I hallituksen aikana vuoden 2004 alusta, jolloin ympäristöministerinä toimi Jan-Erik Enestam (rkp). Paula Lehtomäestä tuli ympäristöministeri vasta Vanhasen II hallitukseen 2007, mutta jäi melkein heti äityislomalle.

Juha Koponen

..on se upeeta! Uraani mimmi kainuusta ja jonka aviomies osti 300 000 eurolla osakkeita saman päivänä kun hän ministerinä antoi ympäristöluvat Talvivaaralle.
Varmaan se Suomessakin aina kykyjen mukaan menee nämä valinnat...

Kari Kallio

No onhan PL sentään tohtori koulutustasoltaan, joten ei se varmasti ihan huono päätös ollut an sich. Hänen oletetut preferenssinsä ovat olleet aiemmin enemmänkin itäänpäin puhuuhan hän mm. sujuvaa venäjää. Onko nyt mielenkiinto kääntynyt länteen! Se on huomionarvoista.

Jari Kaisla

Puoluekirja riittää pätevöittämään mihin tahansa huippuvirkaan nykyisin. Samaa toimintamallia käytetään myös Pohjois-Koreassa menestyksekkäästi kuuluessaam puolueeseen. Nämä nimitetyt "henkilöt" ovat viroissaan täysin ulkopuolisten asiantuntijoiden varassa ja toimivat käytännössä vain kumileimaisimina. Tämä on kuitenkin tapa, jolla palkkiovirkoja jaetaan nykyisin ex-poliitikoille ja muille heitä lähellä oleville, jotta he eivät puhuisi "pahoja" hyväveli-verkostolaisista. Veronmaksajat maksavat tämänkin shown, jotta piiri-pieni-pyörii ja verorahat jaetaan pääosin pienen elitistisen piirin kesken.