Sunnuntai 26.5.2019

Sipilän hallitus luo uuden viraston, johon tulee 1600 henkilötyövuotta

Luotu: 
8.3.2018 13:47
Päivitetty: 
8.3.2018 14:32
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen (kesk.) esitteli tiedotustilaisuudessa uutta valtakunnallista virastoa, jonka nimeksi tulee Luova. Arkistokuva.
|

Sipilän hallitus luo sote- ja maakuntauudistuksen yhteydessä uuden monialaisen viraston, jonka nimeksi tulee Luova.

Virastoon on tarkoitus koota valtion lupa-, ohjaus- ja valvontatehtäviä ja siitä tulee kaikkien ministeriöiden yhteinen. Sote- ja maakuntauudistuksen johdosta Suomeen luoda uusi maakunnallinen hallinnon taso ja Luova vastaa tähän uuteen rakenteeseen.

Virasto turvaa perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista hoitamalla lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus-, ja valvontatehtäviä. Viraston toimialat ovat varhaiskasvatus, opetus ja kulttuuri, sosiaali ja terveys, ympäristö sekä työsuojelu. Nykyiset Avit ja Valvira eli yhteensä seitsemän virastoa yhdistetään Luovaan.

Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen (kesk.) sanoi hallituksen tiedotustilaisuudessa, että virastoon on tulossa reilu 1600 henkilötyövuotta ja kyseessä on valtakunnallinen virasto. Vehviläisen mukaan nykyisten Avien toimialueita ei muuteta, vaikka ne siirtyvät Luovan alle. Luova jatkaa näillä samoilla toimipaikoilla.

Vehviläisen mukaan henkilöstö siirtyy Luovaan aika lailla yksi yhteen nykyvirastoista. Työntekijät ovat valtion henkilöstöä.

Lue myös:

Hallituksen malli julki: Valinnanvapaus luo 5 miljardin euron markkinan – palveluntuottajien täytyy julkaista verotietonsa

Nyt tuli hallituksen luku: Jopa 25 000 sote-työntekijää siirtyy yksityisille – Li Andersson tyrmistyi

18 maakuntaa ”ei ole kiveen hakattu” – Rahavaikeudet voivat johtaa yhdistämisiin

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Gun-May Arffman

Onko kukaan laskenut? Paljonko yhä pienemmäksi käyvä veronmaksuryhmä joutuu veronkorotuksien puristukseen ja kuinka paljon ne yksityiset yrittäjät, jotka nytkin huolehtivat koko maan huoltosuhteesta, joutuvat maksamaan lisää erilaisia huuhaa maksuja? Hallitus aiheuttaa väestökatoa toimillaan. Ne nettoveronmaksajat joilla on vähänkään mahdollisuus lähtevät maihin joissa joku tolkku on tallella tässä oman edun tavoittelussa.

Tapio Mäkeläinen

Mä olen lähinnä tyrmistynyt. Vaikeaa olla kokkari vaikka luvut vielä näyttää hyvältä.
Katsotaan kuka sinne maakuntahallintoonkin pyrkii.? Piirijärjestöjen virkailijoita, rannalle jääneitä kansanedustajaehdokkaita.
Kaikki tämä 5 miljoonan nupin
350 kunnan ja 300 TES: n maassa

Kari Kallio

1600 uutta viskaalia justjoo! Saatte Suomen kansalta luvan perustaa ne virat, jos voitte osoittaa, että ne ovat siirtovirkoja toisesta virastosta uuteen virastoon, muuten tuollaisella määrällä uusia paperin pyörittäjiä ette kyllä ole tehtävienne tasolla.

Matti Hytölä

Hyvä näin työllisyys taas paranee. Parasta olisi jos perustettaisiin niin monta uuta virastoa että kaikki halukkaat pääsisivät sinne isopalkkaiseen suojatyöpaikkaan. Johan siitä kansantalous nousisi kohisten...
Ei mikään vitsi, tällä tiellä ollaan oltu jo kymmeniä vuosia, julkinen sektori on kasvanut 50 vuodessa 300% ohittaen kriittisen pisteen. Siitä on tullut niin voimakas että sitä ei voi enää hillitä.

Jari Kaisla

Tämä on varmaankin vitsi? Byrokratiaahan piti vähentää rajusti. Juuri kun kuvitteli, että loppuikohan se tunarointi tähän niin hallitus yllättää taas uudella tunaroinnilla. Tämä hallitus tulisi kaataa jollain poikkeuslailla mahdollisimman nopeasti ennen kuin se tuhoaa Suomen mahdollisuudet talouskasvuun aivan täysin.

Nimeksi vielä valitsivat luovan, joka on vastakohta virastossa työskentelevien toimintatavoille.

Kaarlo Erjala

Kansanterveystyön kuntayhtymiä muodostettiin 1970-luvulla. Kunnat alkoivat niistä luopua pian ja yhtyä suuremmiksi. Nyt kuntien yhdistyminen on hidastunut ja luodaan vaaleilla valittavaa maakuntavaltuustoa. Ei tämä ainakaan hallintoa tule vähentämään.

Jari Kaisla

Nyt kun ruvetaan pääsemään vauhtiin tässä byrokratian lisäämisessä niin voitaisiin aivan hyvin perustaa samalla myös virasto joka työllistäisi kaikki työttömät. Tässä virastossa työttömät vaihtaisivat kuulumisia keskenään, testaisivat torkkupeittoja, sekä harjoittelisivat pitämään kokouksia ja illanistujaisia erilaisista aiheista. Tämä virasto turvaisi täystyöllisyyden Suomeen ja olisi siten yksi tärkeimmistä virastoista maassamme.

Tero Jaskari

290 kuntaa hoitaa eriasteisia soteen liittyviä hallinollisia tehtäviä. Monenlaiset muut virasto t hoitavat taas laajempia tehtäviä. Nyt nuo tehtävät siirtyvät pois kunnilta ja ely etc. virastoilta. Ja ihan oikeasti, niitä nyt kunnissa tehtäviä tehtäviä ei ihan oikeasti siellä enään tehdä vaan ne loppuvat.