Tiistai 18.12.2018

Näkökulma: Sipilän hallitus haluaa eliminoida “puoluekokousriskin”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
8.3.2018 19:49
  • Kuva: Alma Talent / Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Soten valinnanvapausesitys julkistettiin tänään.
|

Hallitus haluaa saada sote-uudistuksen eduskunnan päätettäväksi ja äänestyksiin vielä ennen perjantaita 8. kesäkuuta.

–Tällainen on tavoite, vahvistaa kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen Uudelle Suomelle.

Päivämäärä on tärkeä, koska samana päivänä alkavat sekä keskustan että kokoomuksen puoluekokoukset Sotkamossa ja Turussa. Hallituksessa on laskeskeltu yhdessä puoluekokousriskiä.

Se ei ole kovin suuri yllätys, kun miettii viime kesän perussuomalaisten puoluekokousta, joka melkein johti uusiin hallitusneuvotteluihin. Pääministeri Juha Sipilä oli ehtinyt kirjoittaa jo kirjeenkin presidentti Sauli Niinistölle.

Nyt vastaavat uhkakuvat halutaan siivota nopeasti pois historiallisen sote-uudistuksen edestä. Ettei kukaan vaikka intoutuisi kampanjoimaan sote-uudistusta vastaan puoluekokouksella. Saati vielä voittaa! 

Muistaako joku vielä, että kokoomuksen “vapaa-ajattelijat” Jan Vapaavuori ja Elina Lepomäki ovat molemmat pyrkineet puolueen johtoon?

Kirjoittaja on Uuden Suomen toimittaja.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Kari Kallio

"Nyt vastaavat uhkakuvat halutaan siivota nopeasti pois historiallisen sote-uudistuksen edestä. Ettei kukaan vaikka intoutuisi kampanjoimaan sote-uudistusta vastaan puoluekokouksella. Saati vielä voittaa! "
Valistunut arvaus kuuluu, ettei Paavo jätä kiveäkään kääntämättä, jotta voisi synnyttää eripuraa Keskusta-puolueessa. Paavon pelko on viisauden alku!