Lauantai 15.12.2018

Timo Soini ennakoi ”rytinää” EU-vaaleihin: ”Suomen puheenjohtajuudesta tulee hikinen urakka”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
11.3.2018 19:26
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Timo Soini.
|

Ulkoministeri Timo Soini (sin.) ennakoi, että ensi vuoden europarlamenttivaaleissa ”rytisee”.

–Pientä esimakua on saatu kansallisissa vaaleissa ympäri Eurooppaa. Nyt näyttää siltä, että EU- vaaleissa rytisee. Kunnolla, hän kommentoi blogissaan sunnuntaina.

Soini ennakoi, että sosialistiryhmä tulee kärsimään ”karmaisevan” tappion EU-tasolla ja myös perinteinen keskusta-oikeisto häviää.

–Erityistä mielenkiintoa kohdistuu Saksaan, sillä vaalien häviäjät muodostivat suuren koalitionsa, eikä tyytymättömyys purkaudu politiikan sisältönä. On todennäköistä, että EU-vaaleissa nämä kumppanukset saavat aimo tappion. Italia on ihan solmussa ja on vielä ensi keväänäkin. Ranskan Macron on vielä hyvissä asemissa, mutta onko enää ensi keväänä. Brittejä ei enää EU- elimiin valita, hän luettelee.

–Tämän kaiken keskellä Suomi valmistautuu EU – puheenjohtajuutensa. Siitä tulee hikinen urakka, Soini jatkaa.

Europarlamenttivaalit pidetään vuoden 2019 touko-kesäkuussa. Suomi on Euroopan unionin neuvoston puheenjohtaja heinä-joulukuussa 2019.

Lue myös:

Suomalaismepiltä suorat sanat EU-rahoista: ”Löytyy aika huikeita esimerkkejä”

Tutkijalta vakava varoitus Italian tilanteesta: ”Täysin uusi ja huolestuttava vaihe”

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Tapio Tuomisto

Sehän ei tarkoita kuitenkaan sitä että hörhö- Soinin siniurpot saisivat virhemarginaalia suurempaa kannatusta..äijä on tyhmyyttään ryssinyt jytkynsä..mitään uutta populistipuoluetta Soini ei saa enää aikaan..vaalipetturin kohtalo on poliittinen kuolema..ja se on paras poliittinen uutinen vuosikymmeneen.

Antti Kostet

Euroopan valtiot osaavat itse hoitaa asioitaan eikä siinä tarvita lainkaan EU:n sörkkimisiä eikä neuvoja.
EU voisi opetella hoitamaan todellisia asioita saneeremalla omia kulujaan ja toimintaansa puoleen nykyisestä.

Kari Kallio

Ylipäänsä sinne EU:hun ei kannattaisi pienen Suomen lähettää yhtään EU-vastaista änkyrää, jotka siellä istuvat kai vain jalat pöydällä? Sinne pitää saada energisiä EU:ta hyvin ymmärtäviä henkilöitä, joilla on hengen paloa toimia siellä ensinnäkin Suomen eduksi ja koko EU:n puolesta. Mitä me sellaisella henkilöllä siellä teemme, joka puhuu esim. Venäjästä kauniimmin kuin Euroopasta!

Harri Tapani

Esim. komissaarit eivät saa edustaa tai ajaa omien maidensa etuja olleenkaan vaan EU:ta ja EU:n etuja, siitä heidän piti aiemmin mennä oikein valalle, nykyään riittä myös juhlallinen vakuutus.

Vaikka ennen käytännössä lähes täysin ilman valtaa olleen EU-parlamentin valtaa on muutama vuosi sitten hieman lisätty, se on silti edelleenkin melko vallaton. Se yhtenä syynä EU:sta on puhuttu ja kirjoitettu demokratiavajeena vuosikausia.

Harri Tapani

Se kyllä varmasti pitää paikkansa, lisäksi hänellä oli kokemusperäistä tietoa asiasta.

Toinen asia sitten on, että miksi niin on nykydemokratissa, tai EU:n ja globalisaation takia yhä vähenevässä demokratiassa. Yksi syy varmaan on, tiedotuksessa, että kansalaiset saavat aivan liian vähän ja usein kovin vääristelyä (poliittisesti väritettyä) tietoa politiikasta ja asiosta joita tapahtuu, ne saadaan ehkä lukea vasta sitten tapahtumien jälkeen ja väliin historiasta ja väliin jopa maittain eri tavoin väritetyistä historiankirjoituksista.

Toki kansalaisen mahdollisuus seurata tapahtumia ja asioita on muutenkin jo aikapulan takia rajoitettua. Ehkä nykyiset globalisoituneet alueet ovat demokratialle aivan liian suuria (eihän ihmiset nytkään ole juurikaan hajulla siitä mitä EU tekee ja on tehnyt ja mitä on tekemässä), ehkä demokratian suhteen se pienempi olisi parempi, silloin lähidemokratia edes jollain tavalla toimisi neuvoa antavine kansanäänestyksineen.

"Näkökulma: Kun kansanvallasta tuli poliittinen uhka"

http://masik.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252151-nakokulma-kun-kansanvallast...

Marja-Liisa Kalkela

Ei sitten "Erottukkaan" EU persujen ja Soinin puheista huolimatta.

Britanniassa David Cameron on luvannut äänestäjille, että Britannia pyrkii neuvottelemaan EU-sopimukset omalta osaltaan uusiksi, itselleen edullisemmiksi.

–Se [Suomen] sauma tulee, kun britit alkavat neuvotella sopimuksia uudestaan. Silloin se sauma on; ei sieltä voi yhtäkkiä huomenna ulos astua, Soini sanoo.
US
5.3-13
Olis voitu neuvotella sopimus "uusiksi" hallituspuolueena nyt.