Torstai 13.12.2018

Sipilä ehdolle maakuntavaaleihin – HS: ”Historiallinen muutos, haluan olla mukana”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
12.3.2018 12:35
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) aikoo ehdokkaaksi ensi syksyn maakuntavaaleissa. Sipilä kertoo aikeistaan Helsingin Sanomille.

–Ajattelin itse, että pystyn olemaan mukana kahdella tasolla, joten en lähtenyt kuntavaaleissa ehdolle. Tämä on historiallinen muutos, joten haluan olla siinä mukana omalta osaltani vaikuttamassa, Sipilä sanoo lehdelle.

Pääministeri kertoo myös kannattavansa keväällä 2019 järjestettävien euro- ja eduskuntavaalien yhdistämistä. Sipilä arvioi, että vaalien yhdistäminen helpottaisi kansalaisten vaaliähkyä ja lisäisi eurovaalien äänestysprosenttia.

Suomessa järjestetään lähitulevaisuudessa kolmet vaalit, kun maakuntavaalit pidetään ensi lokakuussa ja keväällä 2019 vuorossa ovat eduskuntavaalit ja eurovaalit.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Tapio Mäkeläinen

Surun päivä kun ne vaalit tulee. Olen vuodesta 1974 äänestänyt kaikissa vaaleissa mutta tämä jää väliin äänestäkööt siellä Sipilän&co kepun
Mihnä-kuhna suomessa siltarummuista mitä lystäävät. Uudellamaalla tilanne on surrealistinen.

Teijo Myllylä

Käteväähän se on jakaa rahaa maakunnalle. Ja sitten päättää itse aitiopaikalta mihin niitä käytetään. Sipilälle ei jääviydet merkkaa mitään. Miljonääriveljet varmaan tykkää, jaossahan on miljardeja, kyllä niistä riittää.

Irja Röntynen

Sipilä ei varmasti ole pääministeri seuraavassa hallituksessa. Pääministeri on joko Petteri Orpo tai Antti Rinne! Nämä puolueethan tunnetusti tulevat hyvin toimeen keskenään. Samoin Vasemmisto, RKP, Vihreät, KD.
Oppositiossa ovat kuren viimeksi, PerSut, Keskusta ja Sin!
Kuten Kataisen hallitus!