Sunnuntai 16.12.2018

Halvin vessapaperi voitti Kuluttajan testin – Lidl löi suomalaiset: Rullissa isot erot

Jaa artikkeli:
Luotu: 
14.3.2018 10:27
  • Kuva: Alma Media arkisto / Jussi Leinonen
    Kuva
    Kuluttaja-lehden testissä olleissa rullissa oli isot erot paperin pituuksissa. Arkistokuva.

Lidlin Floralys nousi Kuluttajan wc-paperitestin ykköseksi.

Kuluttajan testissä tutkittiin kolmikerroksisia vessapapereita. Verrokkina oli kaksikerroksinen X-tra, joka ei pärjännyt useimmille kolmikerroksisille papereille.

Floralys pärjäsi laboratoriotesteissä parhaiten: paperi on kestävää, mutta hajoaa putkistossa erinomaisesti. Käyttäjien suosikki oli kuitenkin Lambi, joka sai testikäyttäjiltä täydet pisteet lähes kaikista arvioiduista ominaisuuksista, muun muassa pehmeydestä, tuntumasta ja imukyvystä.

K-Menua lukuun ottamatta kaikki paperit saivat joko hyvän tai erittäin hyvän kokonaisarvosanan.

Paperin määrässä on suuria eroja. Floralys-rullassa on yli 8 metriä enemmän paperia kuin lyhimmässä rullassa, Lotus Soft Embossa. Testissä olleita pakkauksia kohti ero on 118 metriä.

Lidlin Floralys on kolmikerroksisista papereista halvinta, kun paperin määrä otetaan huomioon. Kalleinta on Lotus Soft Embo.

Floralys valmistetaan Ruotsissa, ja siihen käytetty selluloosa on peräisin Saksasta, Ruotsista, Espanjasta ja Brasiliasta. Suurin osa testin muista wc-papereista valmistetaan Suomessa, pääosin suomalaisista raaka-aineista.

Reilu vuosi sitten Kuluttaja-lehden testivoitto moninkertaisti Lidlin päivävoiteen myynnin. Reilun kolmen euron Cien-rasva päihitti Kuluttajan sokkotestissä muun muassa Stockmannin 270 euron La Merin.

Valmistajat ja kauppaketjut eivät pääse rahalla mukaan Kuluttajan testeihin. Testiasiantuntija Marja Nygren kertoi Kauppalehden haastattelussa tammikuussa 2017, että testit tehdään kuluttajalehtien kansainvälisenä yhteistyönä.

–Valitsemme testattavat tuotteet itsenäisesti yhdessä muiden maiden kuluttajalehtien kanssa. Ostamme tuotteet kaupasta tavallisten kuluttajien tavoin. Yritykset eivät voi vaikuttaa siihen, mitä tuotteita testataan ja miten, Nygren sanoi.

Lähde: Talouselämä

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Risto Salonen

Testi on myös minun näkemykseni mukainen. Eikö Suomessa osata tehdä Ruotsia paremmin p-apaperiakaan.
Aikoinaan sanottiin, että reppi naarmuttaa ja silkki siirtää sivuun. Mitähän nyt sanottaisiin? Likaa kädet paperin loppuessa?

Harri Tapani

Testaa vaan, suosittelen, se punasen paketin Floralys on vielä tuota uutisessa mainittua sinistä pakkausta parempaa.

Paras WC-paperi taisi löytyä silloin viimeksi kun oli joku lakko tai oliko peräti työsulku paperissa, silloin tänne alettiin tuomana lopussa jo ilmeisdesti Suomessa tehtyä WC paperia jonka tarkoitus oli mennä ilmeisesti Venäjälle, se oli ihan ykkönen, harmi että sitä ei enää saa ainakaan Suomesta.

Juha Simola

Litlin paperi on oikeasti 3-4 kertaista, kerrokset pystyy erottamaan, Määrän voi todeta punnitsemalla rullan, Lidl rulla painaa 125 gr ja useat sen ylikin. Suomalaiset hyvin moni, tai kaikki alle 100 g.
Wc papereihin voisi laittaa myös kilohinnan kuten ruoissa on.