Torstai 23.5.2019

Paavo Arhinmäki myöntää kiihtyneensä mutta ihmettelee perussuomalaisten väkivaltapuheita – ”Hyvin raskaita syytöksiä”

Luotu: 
14.3.2018 14:13
Päivitetty: 
14.3.2018 14:50
  • Kuva: Kuvakaappaus Valtioneuvoston videolta
    Kuva
    Kuvakaappaus valtioneuvoston videolta, jossa näkyy, kuinka käsillään elehtivä Paavo Arhinmäki (vas.) puuttuu Leena Meren (ps.) puheisiin. Valtioneuvoston viestintäpäällikkö Päivi Anttikoski tuli tilanteeseen väliin antaen Meren jatkaa puheenvuoroaan.
|

Vasemmistoliiton kansanedustaja Paavo Arhinmäki puuttui pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa tiukasti perussuomalaisten Leena Meren puheisiin. Tapauksesta on noussut äläkkä, koska Meri väittää Arhinmäen käyneen häneen käsiksi.

Arhinmäen kiihtyminen tallentui videolle, joita löytyy muun muassa MTV:ltä ja valtioneuvostolta (videon näet jutun alaosasta). Videoilla ei kuitenkaan näy käsiksi käymistä. Meren mukaan Arhinmäki tökkäsi häntä rintaan, mitä jotkut perussuomalaiset some-kommenteissaan kutsuvat jopa väkivallaksi tai pahoinpitelyksi.

Arhinmäen mukaan hänen tarkoituksensa ”ei ollut millään tavalla koskea häneen [Mereen] enkä myöskään tämän videon perusteella niin tee”.

– Puutuin asiaan kesken haastattelun, varmasti liian tiukasti ja jyrkästi. Leena Meren mukaan olisin kiihkeän väittelymme jälkeen tökännyt häntä rintaan, Arhinmäki kirjoittaa Facebook-kommentissaan.

– Keskustelen kiihkeästi käsiäni heiluttaen, kuten aina heilutan käsiäni. Jos käteni on osunut Leena Mereen, pyydän sitä anteeksi.

Arhinmäki ihmettelee sitä, että varatuomari Meri väittää mediassa hänen käyneen tähän käsiksi tai tönineen häntä.

– Hänen puoluetoverinsa puhuvat väkivallasta. Hyvin raskaita syytöksiä edustajalta, jolla on vieläpä juristin koulutus, Arhinmäki ihmettelee.

Juttu jatkuu twiittien jälkeen.

 

 

Kesärannassa käytiin pääministeri Sipilän koolle kutsuma pyöreän pöydän keskustelu, jossa aloitettiin valmistautuminen Suomen EU-puheenjohtajuuteen. Tilaisuuden jälkeen pidettiin tiedotustilaisuus, jossa Arhinmäki puuttui Leena Meren kuvaukseen muiden puolueiden EU-tavoitteista.

Välikohtaus näkyy alla olevalla videolla noin ajassa 7.30. Arhinmäki puuttuu Meren puheenvuoroon tämän esittäessä, että muut suomalaispuolueet pyrkisivät Euroopan unionin vahvistamiseen. Hän astuu Meren luokse kohti kameraa ja mikrofoneja ja ihmettelee, miksi tämä laittaa sanoja muiden suuhun. Arhinmäen puheenvuorolle nyökyttelevät videoilla monen muun puolueen edustajat. Valtioneuvoston viestintäpäällikkö Päivi Anttikoski tulee ohjaamaan Arhinmäen pois tilanteesta paimentaen tätä sanoilla ”yksi kerrallaan”.

 

Jaa artikkeli:

Kommentit

Kyuu Eturautti

Optimisti muistuttaa että tällä kertaa Arhinmäki riehui (tiettävästi) selvin päin, parannusta sekin.

Tiedättekö muuten mitä? Ongelma ei ole oikeiston väkivalta tai vasemmiston väkivalta, vaan väkivalta. Mustelma ei ole yhtään sen isompi tai pienempi riippuen siitä mitä idiotismia lyöjä harjoittaa.

Mikko Nevanlinna

Vajaa vuosi sitten tuli julkisuuteen "case" Meren avustajan ulostulo. Valitettavasti tulee mieleen asia joka on näille kahdelle "caselle" yhteistä. Puhutaan muunneltua totuutta poliittisin termein sanottuna. Ymmärrän Arhinmäen tuohtumisen tilanteessa. Eli ottamatta kantaa asian sisältöön tai poliittisesti, ihmettelen miksi näitä tilanteita tulee juuri kyseiselle edustaja Merelle? Naurettavinta on se että naamioidaan tilanne Arhinmäen "väkivaltaiseen käytökseen" jonka jokainen voi videolta nähdä että oli varmastikin tahaton. Jäämme odottamaan mielenkiinnolla seuraavaa "casea".

Antero Koski

Ei ole puhe lyömisestä vaan mustelmasta.
Mutta joo, kumpaakaan ei tapahtunut. Eikä Meri edes heilahtanut kosketuksesta, mutta sen kyllä näkee videolta missä kohdin se tapahtuu.
Uhriutumisesta ei varmasti ole kyse, vaan suoranaisesta vttuilusta ja aivan aiheesta.
Olihan Arhinmäen käyttäytyminen jotakin aivan käsittämätöntä. Hakkarainen kännipäissään yritti sentään suudella, mutta Paavolla lähti mopo keulimaan selvinpäin eikä kyseessä ollut todellakaan ystävällistä kanssa käymistä.
Jos Hakkaraiselle muut puolueet kilpaa huutivat rangaistusta, niin mitä sitten vaaditaan Paavolle?
Olisiko eroittaminen puolueesta ja eduskunnnasta kohtuullista?
No joo, en tiedä muuta kuin, että Paavolla on ongelmia itsensä kanssa. Hyvä video on myös kun jossakin videossa Paavo sanoo kommentin pyytäjille, että suksikaa vttuun.
Se näissä asioissa on kuitenkin varmaa, kun tötöilee niin puolueella on todellakin merkitystä.
Valtiosihteeri(?) kuitenkin ripitti Paavoa ansiokkaasti ja Paavo pääpunaisena kuunteli median edessä kiltisti. Puolueesta huolimatta.

Petri Hämäläinen

Olennaista tässä asiassa on suostumuksen puute. Lakiin on kirjattava että lyömisen tunnusmerkistöön liitetään uhrin suostumuksen puute.

Jos ja kun kansanedustaja Meri ei ole suostumusta lyömiseen antanut ja jos ja kun kansanedustaja Ahrinmäki ei ole tätä nimenomaisesti pyytänyt, eikä kirjallisesti saanut, niin on katsottava että kansanedustaja Arhinmäki on syyllistynyt lyömiseen.

Ja tuomitaan kuolemaan.

Markku Lehto

Pitäisikö PS-puolueen keskittyä nyt vain Brexitin seuraamiseen eikä jonnin joutavaan riitelyyn siitä kuka tökki ja ketä. Brexitistä perussuomalaiset voi saada hyvää oppia, kun valmistelevat Fixitiä, jossa pieni Suomi käy eroneuvotteluita 430 miljoonan asukkaan EU:n kassa. Samalla on perussuomalaisten on hyvä valmistautua käymään tulevia vapaakauppasopimusneuvotteluita koko muun maailman kanssa.

Noihin Fixit-neuvotteluihinhan perussuomalaiset voivat pyytää konsulttiapua Nigel Faragelta. Hän voi kertoa mm. sen, miten vaalien alla saadaan kansalle syötettyä valikoivalla tiedottamisella Fixitin edullisuus verrattuna EU-jäsenyyteen. Siinähän ei kaikkea asiaan vaikuttavia tekijöitä tarvitse kansalle kertoa, vaan vain sillä lailla "sopivasti".

Petri Heiniemi

Vasemmistolaisessa propagandassa väkivalta on toistuvasti esillä, kuten tämänkin päivän Kansan Uutiset meille ikävällä tavalla osoittaa. Vuosikausien altistuminen sellaiselle manipulaatiolle voi hyvinkin tehdä tehtävänsä. Olen itse joutunut todistamaan tavallisen illan istujaisten muuttumista tunnelmaltaan ahdistavaksi, kun yksi vasemmistohenkinen osallistuja on ryhtynyt fantasioimaan kokoomuslaisten massatuhosta hirttämällä.

Marja-Liisa Kalkela

15 #
Olen 71v ikään joutunut näkemään yhä vielä 2000 luvulla sen että "historia" mistä oikeisto on yhä vaiennut vedetään vasemmiston kohdalla aina esiin.

Nythän arkistoja on jo avattu . Olisiko sittenkin ollut kyse -18 Työläisten ja torppareiden "Aktiivimallin" ja työehtojen lakko?
(joita ei edes ollut vaan ne saneli yksipuolisesti sen ajan "Sipilät/EK")

Asiahan on nimittäin niin että jos ne "vasurit" ei olisi sotinut isänmaansa puolesta -40 luvulla ,meillä olisi nyt Duuma ,Rupla ja Putin.

Vasemmistoa syyttävä propakanda ja kansan kahtiajaon aika pitäisi olla jo ohi?
100v Suomessa on VAIN Suomen kansalaisia. Hyvinvointivaltiota rakentamassa kaikki YHDESSÄ.

väkivalta ? Lapuanliike ? roihahtaa se "aatteenpalo" muillakin .Vai mitä?

Pasi Anttila

On se hyvä että on vaan fantasioinut. Sata vuotta sitten tämä oikeisto (kansan parempi aines) teki sitä ihan konkreettisesti vankileireillä ja ns. kenttäoikeuksissa. Mitäs se olikaan se oikeistolainen propaganda rotupuhtaasta Suomesta?