Keskiviikko 22.5.2019

Sisäministeri tiukkana: Nykyinen sosiaaliturva ja vapaa maahanmuutto mahdoton yhtälö

Luotu: 
14.3.2018 14:17
  • Kuva: Alma Talent / Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Sisäministeri Kai Mykkänen, kok.
|

Euroopassa pitäisi siirtää pakolaisuuden painopistettä turvapaikkajärjestelmästä kiintiöpakolaisuuteen, katsoo sisäministeri Kai Mykkänen (kok.).

Vaikka turvapaikanhakijavirta on vähentynyt selvästi syksystä 2015, arvioi Mykkänen Afrikan väestönkasvun tarkoittavan sitä, että Eurooppaan on halukkaita tulijoita ”satoja miljoonia” aina hänen sukupolvensa elämän loppuun saakka. YK arvioi vuonna 2013, että Afrikan väkiluku tulee tuplaantumaan 2,4 miljardiin vuoteen 2050 mennessä.  Vuonna 2100 Afrikassa arvioidaan asuvan 4,2 miljardia ihmistä.

– Valitettavasti sellaista ei ole näköpiirissä, että keskiluokan osuus kasvaisi niin nopeasti, että se merkittävästi vähentäisi maasta muuttamaan pyrkivien ihmisten määrää väestönkasvun jatkuessa, Mykkänen sanoo.

Samalla yhtälö asettaa haasteita maahanmuutto- ja turvapaikkajärjestelmälle. Maahanmuuton kontrollointia Mykkänen pitää ehdottomana.

–Ei voi olla samaan aikaan asumisperusteista sosiaaliturvaa ja vapaata maahanmuuttoa, hän linjaa.

Mykkänen on aiemmin esittänyt, että Suomi voisi kasvattaa pakolaiskiintiötään jopa kymmeneen tuhanteen pakolaiseen. Esityksensä hän on kytkenyt pakolaisuuden painopisteen muuttamiseen kiintiöpakolaisjärjestelmään, jota Mykkänen pitää paremmin hallittuna kuin turvapaikkajärjestelmää.

Sisäministeri peräänkuuluttaa erityisesti keskustelua yhteiseurooppalaisesta järjestelmästä. Tällöin voitaisiin pohtia myös esimerkiksi afrikkalaisten turvapaikanhakijoiden hädän arviointia erillisissä käsittelykeskuksissa jo ennen kuin he saapuvat Eurooppaan. Mykkänen arvioi, että tällöin kansainväliseen suojeluun olisi mahdollisuus myös heillä, joilla ei nykyisin ole varaa ihmissalakuljetuksen avulla tapahtuvaan turvapaikanhakuun.

–Aivan varmasti turvapaikanhakijoiden joukossa on suojelun tarpeessa olevia ja aivan varmasti myös niitä, joihin ei kohdistu henkilökohtaista vainoa tai uhkaa.

Mykkäsen mukaan turvapaikkajärjestelmän heikko puoli on nyt Euroopassa nähty ilmiö: laittomasti maassa oleskelevat. Osa turvapaikanhakijoista häviää valvovan silmän alta kesken turvapaikkaprosessin ja osa kielteisen päätöksen saatuaan. Sisäministeriön arvion mukaan Suomessa on noin kaksi tuhatta laittomasti maassa oleskelevaa. Mykkänen pitää selvänä, että ilmiöllä on vaikutusta myös Suomen sisäiseen turvallisuusympäristöön.

–Kyllä se sitten näkyy siinä, että turvallisuusympäristöä on vaikeampi hallita, Mykkänen toteaa viitaten Saksan kokemuksiin.

Moni turvapaikanhakija myös katoaa Suomen rajojen ulkopuolelle.

Viime vuonna perusteella Suomeen tehtiin palautuspyyntöjä muista EU-maista Dublin-asetuksen yhteensä noin 2 350, kertoo sisäministeriön maahanmuuttojohtaja Jorma Vuorio. Niistä noin 600 toteutui. Eniten palautuspyyntöjä tehtiin Saksasta, Ranskasta ja Ruotsista.

Irakin palautussopimusta odotetaan vieläkin

Kielteisten turvapaikkapäätösten saaneiden palautuksia tulisi vauhdittaa yhteisillä eurooppalaisilla ratkaisuilla, katsoo sisäministeri Mykkänen.

Esimerkiksi palautukset Suomesta Irakiin ovat takkuilleet, eikä maiden välillä vieläkään ole kunnolla toimivaa palautussopimusta. Suomi on pyrkinyt edistämään sopimusta pitkään. Jo syksyllä 2015 ulkoministeri Timo Soini (sin.) arvioi Irakin katsovan Suomen vaatimusta ”myönteisessä valossa”.

Nyt sisäministeri Mykkänen kuitenkin myöntää, että neuvotteluissa ei ole juuri edistytty.

–Irakin Suomen-suurlähettiläs kertoi aiemmin Irakin odottavan, että Isil saadaan hallintaan maan alueella. Jos Isil on Irakissa käytännössä nyt lyöty, niin tällä reunaehdolla heidän pitäisi pystyä nyt ottamaan vastaan kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita.

–On kuitenkin totta, että Irakille sisäinen pakolaisuus on valtaisa ongelma tällä hetkellä, Mykkänen myöntää.

Mykkänen näkee, että palautussopimusta tulisi edistää EU-yhteistyön kautta. Eurooppa on merkittävä Irakin jälleenrakentaja ja Mykkäsen mukaan kehitysyhteistyöhankkeiden ohella neuvotteluissa pitäisi nostaa esiin palautussopimus EU:n tavoitteena.

LUE MYÖS:

Sisäministeri väläytti 10 000 pakolaisen kiintiötä – sinisiltä täystyrmäys: ”Pakolaiskeskukset Euroopan ulkopuolelle”

Tanskan demaripuolue: Rajat kiinni turvapaikanhakijoilta – vastaanottokeskukset Afrikkaan

Ranska esitteli uudet, tiukat maahanmuuttolait – ”Milloin on Suomen vuoro?”

”Täysin epäinhimillistä” – Suomeen vaaditaan 10 000 pakolaisen kiintiötä nykyisen 750:n sijaan

Jussi Halla-aho kehuu Emmanuel Macronin pakolaisehdotusta: ”Ensimmäisenä askeleena erinomainen ratkaisu”

Macron: ”Välimerellä otetaan hulluja riskejä” – Ranska perustaa käsittelykeskuksia Libyaan

Irakilaisen kuolemasta ei seuraa jatkotoimia: ”Vaikea käsittää – Mikä saisi Suomen viranomaiset tekemään jotain?”

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jaakko Aalto

Tosiasioiden tunnustaminen on kaiken viisauden alku. Ilmeisesti ne tosiasiat sitten alkavat hiljalleen valjeta Mykkäsellekin. Toki ansioksi on laskettava se, että hyväksyy tosiasiat, kun ne eteen kävelevät ja rautalangasta väännetään, eikä ota sitä asennetta että, "sitä pahempi toisiasioille kun eivät mielipidettä vastaa".

Esko Riikonen

Tarvitsee miettiä vain yhtä asiaa, niin asia kirkastuu. Afrikan väkiluku kasvaa ennusteiden mukaan vuoteen 2100 mennessä 3 miljardia = 3 000 miljoonaa. Miettikää tämän jälkeen maahanmuuttoa Eurooppaan, tavalla jos toisella.

Jaakko Niskasaari

Jännää että länsimaissa ihmetellään tätä muuttovirtaa lähi-idästä ja Afrikasta kun ensin on U.S.A:n ja Naton johdolla pommitettu kodit maan tasalle. Kokoomuslaisetkin ovat kunnostautuneet innoikkaina asekauppiaina samalle alueelle ja ovat ajamassa meitä Natoon niin ehkä seuraavalla tuhokierroksella (seuraava "vapautettava" maa: Iran? Somalia? Libanon?) voimme lähettää ihan omatkin sotilaat samoihin maisemiin sotimaan ja päästään taas ihmettelemään ja moralisoimaan mistä näitä maahanmuuttajia piisaa... Ehkäpä jos tajuttaisiin tämä helpohko asia niin kaikkien Lähi-Idän asukkaiden ei tarvitsisi välttämättä lähtä kotoaan sotaa pakoon? Eli länsimailla on itsellä melkoinen vastuu tämän koko jupakan synnyssä, jos sitä ei ymmärretä ollaan aika hakoteillä. Sehän on itsestäänselvyys ettei reilun 5 milj asukkaan Suomella oe varaa elättää satojatuhansia pakolaisia joten mielestäni tärkeää olisikin puuttua pakolaisvirtojen syntymiseen alunperin ennemmin kuin itkeä täällä vaikutuksista. Suomihan ei ole monen muun EU-maan tapaan ollut (vielä) mukana edes ko. maiden pommituksessa.

Kimmo Tallqvist

Olisi syytä ottaa se karttapallo käteen ja lopettaa kapeakatseinen Usa sitä ja venäjä tätä jaarittelu ja aikaperspektiiviäkin voisi tarkentaa.
2015 muukalaisvaellus ja lähi-idän kriisivaltiot on vain kalpea uhkakuva ja kapea aavistus siihen mitä tapahtuu jos EU ulkorajoja ei saada kiinni ja saharan eteläpuoleinen Arfikka rynnistää eurooppaan.
Kiina on investoinut kaikessa hiljaisuudessa afrikkaan ja omistaa huomattavan osan viljelymaista.
Kun ruoka roudataan tulevaisuudessa kiinalaisille ja ruokapuola iskee niin miljoonat tummat yrittävät tunkeutua eurooppaan.
Nyt on aika toimia ja varautua.
Turha sitten taas on polittikojen pyöritellä päitään ja väittää/valehdella että kaikki tuli taas muka yhtäkkisenä yllätyksenä.

Harri Tapani

"– Valitettavasti sellaista ei ole näköpiirissä, että keskiluokan osuus kasvaisi niin nopeasti"

Niin, ja lännessä keskiluokka kutistuu aika vauhdilla johtuen harjoitetusta uusliberaalista globaalista talouspolitiikasta.

Aihetta sivuten on kirjoitettu jokun kirjakin, yhden nimi oli "Köyhyyden globalisointi", toinen oli "Globalisaatioloukku", molemmat ainakin osittain oikeassa siitä miten edetään. Kehitymaissa on tehty niitä ns. rakennesopeutusohjelmia maiden saattamiseksi uusliberaalien toivoman kuntoon ja maista paetaan, nyt niitä samoja uudistuksia tehdään myös EU:maissa ja tietysti Suomessakin...jännä nähdä minne täältä lopulta paetaan.

Mauno Strandén

Heti ministeriksi tultuaan Mykkänen haaveili runsaista uusista pakolaisjoukoista ja siipiveikoista Suomeen, kun pikkuruinen osa näitä pavelevia lähipiiriä tahkoaa muhkeita summia ja uusi uskontohan tuo kiltin saharia laikin josta suvakit on niin iloisia!

Tapio Mäkeläinen

Persut ja siniset luulevat itsestään hieman liikaa. Työperäinen maahanmuutto on ollut jokaisen ajattelevan mielessä ja palaaminen vuoden 2015 sekamelskaan ei enää palvele kenenkään etua. Vaihtoehtohan olisi ollut ampua maahantulijat hankeen..

Nyt tulijoita on alle 3000 vuodessa ja budjetissa 270 milliä mikä on vähemmän kuin kepulaisten tuulivoimalle allokoima tuki.

Tilanne voi toistua ja siksi Mykkäsen ajatus on kannatettava. Maahanmuuttoa tarvitaan myös siksi että muuten nuppilukumme laskisi.

Harri Tapani

Taitaa tuo Mykkänen ajaa kattavan Pohjoismaisen asumisperusteisen sosialiturvamallin sijaan eteläisemmän Euroopan työskentelyperusteista sosiaaliturvamallia tänne. Ehkä kohta pääsemme harkitseman jopa kehitymaiden sosiaaliturvamallien käyttöönottoa.

Risto Nikander

Onko se budjettivaraus "pakolaisille" (VOKit) kaikki mitä ymmärrät pulmasta!?!
Sehän on vain vuoden kustannus. Tuulivoimatukikin loppuu joskus. Matu lapsi tehtailu ei tunnu loppuvan ennen kuin on liian myöhäistä.
Ruotsista voisit katsoa hiukan tilastoja ja tutustua myös no go alueisiin.

Tapio Mäkeläinen

Totta helvetissä se on vuoden kustannus koska budjetti tehdään vuodeksi. En toki pystynyt mamujen lapsosten tarvitsemia RaMaVit tippoja ja vaippoja ynnäämään.
Siks toisekseen se on ihan sama mitä näihin kirjoitetaan kun 3/4 osaa äänestäjistä ei ymmärrä asuntonsa hintaa suurempien lukujen kokoluokkia. Se on nähty sata kertaa ja asia on helppo tarkistaa kuuntelemalla su klo 1205 kansanradiota.

Risto Nikandrr
Vastaus kommenttiin #51

Olen myös kansanradion ystävä. Siletä kuulee myös suuria viir´sauksia, esim. sen, että EUn tulisi kerätä vain vähän maksuja ja kattaa vain yhteisesti suuria, yhtteisiä EUn tavoitteita. Eikä niihin pitäsi kuulua EU:n ulkouolelta kuin syntyvyyden säännöstelyn tukeminen ja todellisessa hädässä olevien auttaminen.

J.a. Tauriainen

Ensimmäinen politikko Mykkänen uskaltaa sanoa totuuden julki, ja on kanssani samalla linjalla, muka pakolaisten ryntäyksestä länsimaihin.
Olen vuodesta 2015 lähtien tuonut esille kirjoituksissani useita kertoja hulvattoman maahan muuton seuraukset.
Olen usein kertonut arvioni tuosta vapaasta kansainvaelluksesta. Arvioni on ollut, että muslimaista pääasiallisesti on valmiina muuttamaan läsimaihin 200 000 000 (kaksisataa miljoonaa elintasopakolaista ) pakolaista.
Suomen osuus tuosta summasta on arvioni mukaan 1 600 000 ( miljoona kuusisataatuhatta) uutta suuta ruokittavaksi.
Eikä siinä ole kaikki huonot skenariot. Venäjä on koetellut rajan pitävyyttä koillis suomen rajalla lähettämällä noin viisituhatta muka pakolaista suomeen.
Miksi näin, voisi kysyä ? Sillä kokeillaan rauhanomaista maamme miehitystä.
Venäjä voisi nykyisten kansainvälisten pakolaisia koskevien lakien perusteella tyhjentämään kaikki vankilansa ja lähettää ne suomeen.
Suomen valloittaminen olisi helppo, ei yhtään laukausta tarvitsisi ampua. Suomen valtaus olisi lähes yhtä helppo kuin krimin valtaus.
Syyria yritti tuolla systeemillä valloitta Israelin, mutta miten kävi. Syyrian antoi dollareita taskut täyteen niille ihmisille , jotka lähtivät kaatamaan raja aidat , Syyria ja Israelin välille ,mutta miten kävi ?
Kun maahan tunkeutuvat eivät totelleet rajavartioiden käskyjä pysähtyä ja palata takaisin, vartijat avasivat tulen heitä kohti. No rupesihan käskyt menemään perille.
muistan kuin minunkin tuttavissani oli niitä ihmisiä, jotka sanoivat, että olisi pitänyt sallia luvaton rajan ylitys.
Löydätte Facebook sivultani kommenttejani.

Risto Nikandrr

JA HAlla-aho on kirjoittanut suuret viisaudet kirjassaan jo aikoja sitten. Siitähän puolue oikeastaan syntyikin. KAnnattaa lukea. VAltaosalle persuista meni paljon "yksinkertaisemmat" perusteet lävitse ja tajusivat äänestää persuja.

Eikä HAlla-ahokaan osannut edes kuvitella 2015 tapahtumia josita aiheutui peruuttamatonta vahinkoa EUlle ja Suomelle.

Kyseessä on sodat ja pitäisi toimia niiden mukaan. Nyt kannetaan suurta huolta nuorista miehistä, joiden paras peruste yleensä pakolaisuuteen on rintamakarkuruus. Joidenkin jopa terroprismi. Suurin osa vain haluaa helpon ja mukavan elämän ja mahdollisuuden nauttia länsimaisista vapauksiista. Joihin kuuluu mm. lasten raiskaukset.

ahti mäkinen

Nytkö nämä herrat vasta ymmärtävät sen,että "nykyinen sosiaaliturva hallitsemattomassa pakolaispolitiikassa on tullut tiensä päähän".????????????

Kyllä tämä normaalijärkiselle kansakoulun käynneelle ihmiselle on ollut selvää,heti kun on alkanut tietoa tihkua herrojen maailmoja syleilevistä sopimuksista julkisuuteen.

Mauno Strandén

Oliskohan niin, että tämä oli Mykkäseltä vaalipuhetta, mitään ei tapahdukkaan? Kun hän tälläisen hölyn pukkasi kaikki rientää äänestämään kokoomusta, eihän ne ole tähänmennessäkään tehneet mitään, eikä yksi mies kesää tee? Kokkeleita pelottaa persujen uusi nousu ja tällä huhulla saadaan äänet heille ja sama meno jatkuu!

J.a. Tauriainen

Ensimmäinen politikko Mykkänen uskaltaa sanoa totuuden julki, ja on kanssani samalla linjalla, muka pakolaisten ryntäyksestä länsimaihin.
Olen vuodesta 2015 lähtien tuonut esille kirjoituksissani useita kertoja hulvattoman maahan muuton seuraukset.
Olen usein kertonut arvioni tuosta vapaasta kansainvaelluksesta. Arvioni on ollut, että muslimaista pääasiallisesti on valmiina muuttamaan läsimaihin 200 000 000 (kaksisataa miljoonaa elintasopakolaista ) pakolaista.
Suomen osuus tuosta summasta on arvioni mukaan 1 600 000 ( miljoona kuusisataatuhatta) uutta suuta ruokittavaksi.
Eikä siinä ole kaikki huonot skenariot. Venäjä on koetellut rajan pitävyyttä koillis suomen rajalla lähettämällä noin viisituhatta muka pakolaista suomeen.
Miksi näin, voisi kysyä ? Sillä kokeillaan rauhanomaista maamme miehitystä.
Venäjä voisi nykyisten kansainvälisten pakolaisia koskevien lakien perusteella tyhjentämään kaikki vankilansa ja lähettää ne suomeen.
Suomen valloittaminen olisi helppo, ei yhtään laukausta tarvitsisi ampua. Suomen valtaus olisi lähes yhtä helppo kuin krimin valtaus.
Syyria yritti tuolla systeemillä valloitta Israelin, mutta miten kävi. Syyrian antoi dollareita taskut täyteen niille ihmisille , jotka lähtivät kaatamaan raja aidat , Syyria ja Israelin välille ,mutta miten kävi ?
Kun maahan tunkeutuvat eivät totelleet rajavartioiden käskyjä pysähtyä ja palata takaisin, vartijat avasivat tulen heitä kohti. No rupesihan käskyt menemään perille.
muistan kuin minunkin tuttavissani oli niitä ihmisiä, jotka sanoivat, että olisi pitänyt sallia luvaton rajan ylitys.
Löydätte Facebook sivultani kommenttejani.

Antero Koski

Nyt on jostain löytynyt Mykkäsen puheisiin järkeä. Tai sitten on kokoomuksessa havahduttu vaalien lähestyvät sote sotkusta huolimatta. Samoista puheista Orpo vielä pari vuotta sitten julisti PerusSuomalaiset rasisteiksi. Tämä on faktaa, ei mitään liikaa luuloja.
Mutta onko tämä todiste kokoomuksen kuplassa olosta vai pelkästään kansasta piittaamattomuudesta, sillä kansalaisten vastalauseiden myräkkä ja selkeät kannanotot varojen riittämättömyydestä aloitettiin jo paljon ennen kuin eduskunnassa.
Eduskunnassa se alkoi kunnolla vasta PerusSuomalaisten Jyväskylän kokouksen jälkeen.
Mykkäsen aiemman ministeri pestin perusteella, voi tämän kannanoton melkeinpä laittaa lähestyvien vaalien piikkiin.

Teemu Terava

Lähi-idästä tulleet maahanmuuttajat ovat tiettävästi itse kertoneet, että heillä oli lähtiessään tieto siitä, että Suomessa maksetaan rahaa niillekin, jotka eivät tee työtä.
Kun lähtijät elävät todellisessa köyhyydessä tai hengenvaarassa, vailla parempaa tulevaisuutta, saattaa tieto rahaa jakavasta valtiosta olla maahanmuuton houkutin.

Jaakko Karki

Erinomaista, vihdoinkin Mykkänen on löytänyt järjen valon, kuten Milton Friedman totesi jo kymmenen vuotta sitten, "it's just obvious you can't have free immigration and a welfare state," ja Mykkänen nyt: "Ei voi olla samaan aikaan asumisperusteista sosiaaliturvaa ja vapaata maahanmuuttoa".
Tämä on hyvä ja välttämätön viesti myös puoluetovereillesi ja hallituskummpaneille.

Risto Nikandrr

Mykkänen on kielimies... JA politiikko ainakin toisessa polvessa.

Mykkäsen viisautta oli kauppaministerinä jakaa rahaa Irakiin miinojen poistoon ja pitää Suomessa 20,000 nuorta miestä kalliilla elätettävänä. Ei tainnut edes tulla mkieleen vaatia palautussopimusta rahojen vastineeksi.

Matti Loikkanen

Mahdoton yhtalo: otetaan rajattomasti maahanmuuttajia valkkaamatti tulijoita. Oikeistolainen Uusi Suomikin on yhtynyt tähän kuoroon.

Maassa on vomakas talousbuumi, mutta valtion velka jatkaa kasvamistaan.
Kukaan ei tunnu kantavan tästä huolta!

Harri Tapani

Käytännössä kaikkien euromaitten joita ei EU-tueta velka on jo nyt suuri useimmilla suhteessa jopa paljon enemmän kuin Suomella, se nyt vaan on EU:ssa harjoitetun "Friedmanilaisen" uusliberaalin talouspolitiikkamallin seuraus ja yksi valuvika. sen seurauksena nykymallinen vielä jäljellä oleva hyvinvointi ajetaan alas ja niille joilla on varaa....

EU valmistautuu itsekin ajamamaansa globaaliin kilpailuun mm. romuttamalla maidensa julkiset palvelut ostopalveluiksi, mutta politikot eivät kerro kaikkea tällä tavalla tehdyn kilpailun ja globalisaation seurauksista kansalaisille. Ne kehitysmaissa tehtävät ja osin tehdytkin rakennesopeutusohjelmat joita täälläkin on alettu tekemään alkavat täälläkin koskea yhä useampaa samalla kun työt automation takia häviävät ja pätkatyön yms takia eläkkeet jäävät minimaallsiksi, lähes olemattomiksi ja sosiaaliturvakan ei vällträmätt pysty auttmaan heitä kunnolla. Täällä tulee tapahtuman hyvin paljon vielä muutoksia.

Markku Vähätalo

Seuraavien vaalien jälkeen ovat todennäköisesti sossut ja vihreät hallituksessa. Siiten tulee ongelma kun ovat keskenään eikä ole ketään vastuunkantajaa torppaamassa älyttömien ideologioitten pohjalta tehtyjä päätöksiä. Ja ratkaisu tulee olemaan velanotto.

Esko Riikonen

30 000 sijaan otetaan 100 000. Kaikki rajat auki, viidakkopuhelin hoitaa kutsut ja ketään ei palauteta. Mutta voi olla myös yhteiskuntarauha tipotiessään. Suomalaisetkin syyllistyvät enenevissä määrin rikolliseen toimintaan.

Mauno Strandén

Ei seuraa mitään! Kok pelkää persujen nousua ja tämä on vaalipuhetta, eihän he voi tunnustaa olleensa koko porukka väärässä ja Halla-aho oikeassa! Kun he on äänet saaneet, ovet avataa sepposen selälleen saa tulla kaikki muista maista poistettavatkin!

Tapani Tuominen

On loppujen lopuksi aivan sama mistä puolueesta sisäministeri tulee, jos hän aidosti lähtee toteuttamaan oikeaa = rationaalista maahanmuuttopolitiikkaa. Tästä on esimerkkinä Kari Rajamäki, SDP.

Tämä ulostulo ei vain saa tarkoittaa sitä, että kiintiöpakolaisten määrää kasvatetaan ja muu meno jatkuu ennallaan. Nyt on Mykkäsellä näytön paikka. Olisi suotavaa, ettei hän ainakaan epäonnistu yhtä totaalisesti kuin kaksi kokoomuslaista edeltäjäänsä. Silloin hänellä voi olla ovet auki isommallekin pallille. Kansan suuren enemmistön tuki on järkevän maahanmuuttokäytännön takana. Olisi jo aikakin Kokoomuksen ryhdistäytyä.

Timo Taipale

Vai on irakilla vakava ongelma.Minä olen ymmärtänyt että tässä puhuu SUOMEN sisäministeri jonka ensisijainen ja ainoa velvollisuus on huolehtia SUOMALAISTEN asioista ,ei muiden. Kuulostaa aivan kokoomuksen vaaliennakoilta koska esim meidän perussuomalaisten ymmärrys asiattomasta kansainvaelluksesta on ollut tiedossa jo vuosia

Timo Hietanen

Kiintiöpakolaiset ovat aivan samoja imaamien pyhäkoulujen kasvatteja ja
minareettien kutsuhuutojen lähettiläitä. Samat islamin arvot takataskussa
ja vain pieni osa kunnioittaa ns. eurooppalaisia arvojamme tai ylipäänsä
haluaa kotoutua. Kiintiöpakolaisuus ei perusfaktoja muuksi muuta.

Kimmo Tallqvist

Kulttuuri rikastui taas pirkanmaalla kun IS mukaan mamut 19- ja 23- vuotiaaat moniosaajat ja kulttuurinrikastajat pakottivat 12- ja 14- vuotiaat lapset suuseksiin ja antoivat kannabista.
Tuomiot olivat sentään ehdotonta vankeutta tosin kovin lyhyet.
Tyttöjen vanhemmat ovat tuskin kovin iloisia sipilän ja orpon siunaamista avoimien ovien päivistä maamme rajoilla.

Hannu Mononen

Sisäministeri Kai Mykkäsen kyvykkyys punnitaan siinä, paljonko hän ministerikaudellaan onnistuu poistamaan maasta laittomasti Suomessa oleskelevia ja estämään turvapaikkamenettelyn väärinkäyttöä uusilta sitä yrittäviltä.

Kari Kallio

Kansainvaellukset ovat tänä päivänä ensi sijassa sotien syitä, joita taas jotkut tehtailevat omista ahnaista tarkoitusperistään kuin bisnes as usual.
Vasta toisena syynä tulee ympäristönmuutos - kuivuuden aiheuttamat nälänhädät, taudit ja siitä syntyvät ryöstely ja kaaos.
Kolmas syy on väestön liikakasvu ja ikäpyramidin vinouma - liikaa nuoria ikäluokkia - liikaa nuoria toimettomia miehiä.

Esko Riikonen

Syy on elintasokuilu ja tänne jo päässeiden kertomukset paratiisista, jossa rahaa jaetaan ihmeseinästä ja asunto annetaan kaikille. Kertomasi syyt ovat vain lisä, jolla porukka lähtee liikkeele. Jos näkisivät yhtä paljon vaivaa kotimaassaan, kuin pyrkimiseen Eurooppaan, niin tilanne olisi heille kotona paljon parempi. Lihapadan kutsu on voittamaton vetotekijä.

Mauno Strandén

En usko päättyvän, tää on vaalipuhetta, ihmisethän uskoo kok puheisiin, prsesidetti niinistökin sanoi, Halla-ahon vastaavasta sanonnasta, ettei ole mahdollisuutta hallitukseen kun ei ole ollut jatkuvaa katumista sanomisistaan, mitähän sanoo Mykkäselle, vai onko hiljaa kuin kusi sukassa?

Risto Nikandrr

Totta kai näin, koska "oikeuspuole" ei luovu siitä, että "pakolaisia" ei kohdeltaisi samanarvoisina kuin suomalaisia ja mm. otettaisi heidän kulttuuritaustansa huomioon påalveluissa, rikoksissa jne. Tampereen pikkutytön raiskaus sen osoittaa. Raiskaus ei ole peruste karkottaa Suomesta. Panostetaan vaan seurantaan.

Ihme, kun johadisteja ei voida karkottaa Suomesta "ei toivottuina henkilöinä". Sensijaan FACEBOOK "vihapuhe" jne. ovat rikkollisia.

Esko Riikonen

Kiintiöjärjestelmä on huono asia, jos se yhdistyy nykyiseen löperöön turvapaikkapolitiikkaan, joka on riippuvainen vallassa olevan hallituksen linjauksista.

10 000 henkilön kiintiö on järjettömän suuri. Tulijat ovat ehtymätön luonnonvara. Afrikassa on nyt 1,2 miljardia asukasta ja ennusteen mukaan vuonna 2100 yli 4 miljardia. Uskooko joku aidosti, että muutolla Eurooppaan voidaan asiat ratkaista.

Eikö poliitikoissa ole ryhtiä. Osittain kannatan Mykkäsen ajatuksia, mutta muutolla ja ihmisten siiirrolla ei ongelmia ratkaista. Niitä vain siirretään laajemmalle. Ja samalla luodaan tilanne, jossa ajanmyötä asioita ratkaistaan voimalla ja väkivallalla. Sitäkö haluamme?

Juha Lapveteläinen

Sisäministeri tiukkana: Nykyinen sosiaaliturva ja vapaa maahanmuutto mahdoton yhtälö?

Enemmän huolissaan syytä olisi olla yksilön oikeusturvasta esimerkiksi Uusi Suomi- nettijulkaisun yksilönsuojasta artikkeleiden kommentointien osalta, nimittäin kaikki sivut joihin kansalaiset kommentoivat eivät ole aivan sitä tietoturvan osalta miltä asia yksilönsuojan kannalta pitäisi olla ja näyttää?

Artikkeli 1. Kokoomuslainen väite yllätti Jan vapaavuoren, "Höpö höpö- Kokoomus ei ole koskaan kannattanut maakuntahallintoa"
(EI HTTPS- suojattu)

Artikkeli 2. Sote- kapinalliselta uusi täyslaidallinen- Elina Lepomäki: Syntyy ohituskaista ja "lukkiutumisilmiö"
(EI HTTPS- suojattu)

Ilmeisesti kyse on jonkinlaisesta urkinnasta kansalaisten osalta edellisten artikkeleiden osalta? Haluaako poliisiviranomaisien toiminnasta huolissaan oleva Kokoomuksen uusi Sisäasiainministeri Kai Mykkänen selvittää "laillisesti", yksilönoikeuksia loukaten, ne kansalaiset ja heidän nimensä erikseen, jotka kirjoittavat kyseisiin artikkeleihin mielipiteensä, ja miksi, sekä mikä on motiivi tämän kaltaiselle toiminnalle jotka loukkaavat kansalaisen yksilönoikeuksia?

Esimerkiksi tämän päivän "Ben Zyskowicz- artikkelissa" kyseisiä kansalaisen tietoturvaan liittyviä https- ongelmia ei kirjautuessa esiintynyt, miksi?

Sasu Raudas

Helsingin Sanomat kirjoittaa myös Mykkäsestä ja aiheesta otsikolla:
"Sisäministeri Mykkänen elättelee toivoa EU:n turvapaikka­sovun syntymisestä kesään mennessä – sen jälkeen Suomen pakolais­kiintiötä voitaisiin nostaa"
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005603934.html

Luin artikkelit ja mietin onko Mykkäsiä useampi? Tai ehkä Suomi-nimisiä valtioita on useampi samanniminen. Tuntuu nimittäin että HS ja US uutisoivat aivan eri ihmisestä. Tai sitten eri mediat vain yksinkertaisesti tulkitsevat ministerin sanomisia niin eri tavalla, ettei uskoisi kyseessä olevan sama henkilö. Mistähän näin erilaiset tulkinnat voivat johtua. Aikamoista.

Kauko Aalto

Ongelman ydin lienee siinä, että ”pakolaisuus” muuttui, kun turvaa hakevien hädänalaisuus muuttui sanoin kuvaamattoman röyhkeäksi asenteeksi kun turvan sijaan he ryhtyivät esittämään vaatimuksia, joihin hyödylliset idioottimme suostuivat. Henkilö joka vaatii ravinnon ja suojan lisäksi mitään muuta on varas, ei suinkaan turvaa hakeva pakolainen. Tunsin suorastaan fyysistä kuvotusta, kun aikoinaan katsoin Ylen pakolaisiltaa, jossa esiteltiin irakilaisperhettä. Kun heille oli kaikki palvailut annettu älypuhelimia ja matkakortteja myöten, kehtasi mustaan kaapuun pukeutunut vanha nainen, vielä kerjätä televisiota, jotta voisi opetella suomenkieltä. Perheen pää sanoi etsivänsä maalarin töitä, pelkään pahoin, ettei siellä ole vielä sivellin heilunut, eikä suomenkieli luonnistu. 90- luvun alussa, kun elintasopakolaisuus alkoi, kaikki hälytysmerkit oli jo nähtävissä. Tuolloin peli olisi pitänyt viheltää poikki, ja ryhtyä rakentamaan pakolaisleirejä, joissa tarjotaan vain ravinto ja välttämätön terveydenhuolto. Tietenkään ei saisi olla oikeutta liikkua leirin ulkopuolella. Kuinka monelta rikokselta jopa henkien menetykseltä olisimme säilyneet. Olisimme säästäneet miljardeja, meille kuuluvia varoja, joita nyt on syydetty ihmisille, joilla ei niihin ole mitään oikeutta. Ja ennen kaikkea tämä sirkus olisi loppunut alkuunsa. Tämän sijaan ryhdyimme asuttamaan ja tarjoamaan kaikki mahdolliset palvelut ihmisille, jotka pitävät niitä luonnollisina oikeuksinaan. Onko ihmiskunnan historiassa ollut järjettömämpää projektia: elättää vapaaehtoisesti ulkoa tulevaa yhteiskuntaa rasittavaa ja tuhoavaa ainesta. En lisää loppuun ikuista mantraa, että meidän on autettava hädän alaisia, mihin se johtanut on nähtävissä kaupunkien lähiöissä. Jolleivät he itse auta itseään, ei meilläkään siihen mitään moraalista velvollisuutta ole.

Esko Riikonen

Esimerkiksi Afrikassa on nyt 1,2 miljardia asukasta ja ennusteen mukaan vuonna 2100 4,7 miljardia. Tämä tarkoittaa sitä, että pelkästään Afrikasta riittää tulijoita. EU:ssa lienee reilut 500 miljoonaa asukasta, paljonko meillä on EU:ssa "pakolaisia" vuonna 2050? Onko alkuperäisväestö vähemmistönä, kuten Ruotsissa on laskettu olevan.

Airi Pulkkinen

Kirjassa jo vuonna 2008 Seppo S. Kosonen, JIHAD islamin pyhä sota, sivulla 137 kirjoitettu: Ruotsi tulee hyväksymään islamin vapaaehtoisesti ja Tanska tulee perässä. Siksi on tärkeää että asia ymmärrettäisiin täällä Suomessa ja oltaisiin valistuneimpia, sitä voidaan vain toivoa. Lukutaitoisten, sivistyneiden päättäjiemme luulisi ottavan tosiasioista selvää eikä tyhmän kritiikittömästi hyväksyvän kaikkea soopaa mitä tänne yritetään tunkea. Kysymys: Löytyykö yhtään muslimimaata jossa ei olisi jatkuvia konflikteja, sotia tai köyhyyttä? Kannattaako tuota ideologiaa tänne siirtää vapaaehtoisesti ja jopa sitä edistää?
Katsokaapa linkki: https://www.youtube.com/watch?v=DauAi5xTyO0