Torstai 17.1.2019

Juha Sipilä vastaa sinisille: ”Tämä on koiraveron kokoinen asia”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
16.3.2018 13:21
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan hallituksen EU-linja on yhtenäinen. Sininen tulevaisuus jätti tänään eriävän lausuman hallituksen EU-ministerivaliokunnan Brexit-linjaan.
 
-Pääministerin pöydällä on välillä isoja asioita ja välillä pieniä asioita. Tämä kuuluu ehdottomasti siihen pienten asioiden lokeroon, Sipilä sanoo.
 
EU-ministerivaliokunta päätti perjantaina, että Suomi voi hyväksyä uuden kompromissiratkaisun, jossa Brexitin jälkeen Ison-Britannian 73 meppipaikasta 27 voidaan jakaa uudelleen kaikille jäsenmaille. Päätös tehdään yksimielisyysperiaatetta noudattaen.
 
Siniset syyttää Sipilän muuttaneen hallituksen aiemman linjan omin päin. Sipilän mukaan Suomen ei pidä käyttää vaikutusvaltaansa näin pienessä kysymyksessä.
 
-Kyllä meidän pitää isommissa asioissa sitten käyttää vaikutusvaltaa kuin tällaisissa, joka nyt suhteutettuna on koiraveron kokoinen asia, Sipilä sanoo ja ottaa esiin EU:ta ja Yhdysvaltoja uhkaavan kauppasodan sekä Syyrian kriisin.
 
-Suomen lisäksi tässä ei mikään muu maakaan tule käyttämään veto-oikeuttaan. Missään tapauksessa meidän ei pidä käyttää sitä tällaisessa asiassa. Isommissa asioissa sitten.
 
LUE LISÄÄ:
 
 

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Seppo Leppänen

"-Suomen lisäksi tässä ei mikään muu maakaan tule käyttämään veto-oikeuttaan. Missään tapauksessa meidän ei pidä käyttää sitä tällaisessa asiassa. Isommissa asioissa sitten."

Onkohan Suomella vain määrtätty määrä veto-oikeuksia? Näin tästä lausumasta voisi päätellä.

Aune Mänttäri

Sipilä, eikös Koiraverosta ole luovuttu lainsäädännössä? Sellainen muielikuva tuli ajatuksiini Koiraverosta. Ilmeisesti ko veron perinnästä on tehty vapaaehtoinen kunnille.

Kun kysymyksessä on EU- edustajien määrästä päättäminen Prexsitin jälkeen on Koiravero vertauksenne "Pääministerinä " aivan kädittämätön moka

Aune Mänttäri

Valtionvarainministeri Petteri Orpo ja Pääministeri Juha Sipilä voisitte tehdä henkilökohtaiset ratkaisut jos hermonne ovat niin tiukalla ettette pysty käyttäytymään " asiallisesti " virkatehtäviänne hoitaessanne. Onhan siniset luvanneet tukea kaikkia hallitusohjelmassa olevia asioita, mutta prexsit neuvotteluihin liittyvää EU- parlamentin paikkajako olisi pitänyt jättää sikseen, eli kun Britania on eronnut EU:sta ei paikkoja olisi tullut jakaa kenellekään, vaan vähentää jo prexsitin paikkojen osalta EU.n kohtuuttoman suuriksi nousseita kuluja

Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
käyttää vaikutusvaltaa kuin tällaisissa, joka nyt suhteutettuna on koiraveron kokoinen asia

Eiköhän se pienen Suomen äänivalta ole EU "koiraveron" kokoinen asia?
Isot maat vie ja pienet vikisee. Kaikkeen suostutaan jos maataloustukiin ei kosketa.