Keskiviikko 12.12.2018

Orpolla tyly viesti Sampo Terholle – ”Mauttomasti hoidettu, älytön hässäkkä”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
16.3.2018 13:31
  • Kuva: Alma Talent / Petteri Paalasmaa
    Kuva
|

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) katsoo, että Sinisen tulevaisuuden tapa nostaa julkisuuteen riita hallituksen EU-linjasta on ”älytön” ja ”mauton”.

–Minusta tämä on aika älytön hässäkkä, joka tässä on nyt järjestetty, Orpo sanoo.

EU-ministerivaliokunta päätti perjantaina, että Suomi voi hyväksyä uuden kompromissiratkaisun, jossa Brexitin jälkeen Ison-Britannian 73 meppipaikasta 27 voidaan jakaa uudelleen kaikille jäsenmaille. Päätös tehdään yksimielisyysperiaatetta noudattaen.

Siniset syyttää Sipilän muuttaneen hallituksen aiemman linjan omin päin. Puolue ja sen puheenjohtaja, eurooppa- ja kulttuuriministeri Sampo Terho jätti eriävän lausuman EU-ministerivaliokunnan päätökseen.

–Tämä oli melko mauttomasti hoidettu tämä tämän päiväinen operaatio. Varmaan tämä ei nyt hyvääkään tehnyt [hallituksen keskinäisille väleille], Orpo toteaa.

–Minusta sen sanominen, että tässä olisi jotenkin annettu periksi tai taivuttu jonkun edessä, niin itse mietin, että kuka tässä mahtoi loppujen lopuksi hävitä. Oliko se Suomi, hallitus vai joku muu?

LUE LISÄÄ:

Hallituksessa repesi EU-riita – Sampo Terho: ”Vakava paikka”

Juha Sipilä vastaa sinisille: ”Tämä on koiraveron kokoinen asia”

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Ismo Alatalo

Vaikea kuvitella, että persut ottaisi sinisiä takaisin. Sen verran hyvin on sillat poltettu lähtiessä, eikä sinisillä ole gallupeissa juuri minkäänlaista kannatusta. Ja petturin leima on hyvin vahva. Henkilökohtaisesti minun on ainaki paljon helpompi äänestää persuja, kun siellä ei ole sinisiä. Ilman puolueen hajoamista melko varmasti jäisi ääni saamatta, kuten kunnallisvaaleissa kävikin.

Jaakko Karki

Orpo, oma toimintasi sisäministerinä oli "Mauttomasti hoidettu, älytön hässäkkä" josta on seurannut ja seuraa useiden miljardien ylimääräine kulu veronmaksajille ja jakoi kansan kahtia.
Suomen olisi tullut kieltäytyä ylimääräisistä Brexitin jälkeisistä 27 edustajan paikoista kaikille jäsenmaille, menoja olisi tullut karsia kaikin keinoin kun suuri mettomaksaja Britannia lähtee EUsta.