Maanantai 10.12.2018

Alma-kysely: 50 % kokoomuksen kentästä vastustaa maakuntamallia

Jaa artikkeli:
Luotu: 
17.3.2018 11:30
  • Kuva: Ossi Kurki-Suonio
    Kuva
    Sote-uudistus saa kokoomusaktiiveilta selvän tuen, kun taas maakuntauudistusta vastustaa joka toinen puolueen aktiivijäsen. Kuvassa kokoomuksen ministeriryhmä puheenjohtajapäivillä Tampereella.
|

Faktakulma

Kannatatko hallituksen nykyistä sote- ja valinnanvapausmallia?
Kyllä: 135
Ei: 36
Ei osaa sanoa: 22


Kannatatko maakuntauudistusta?

Kyllä: 79
Ei: 96
Ei osaa sanoa: 18

Hallituksen sote- ja valinnanvapausuudistus saa kokoomusaktiiveilta selvän tuen, kun taas maakuntauudistusta vastustaa joka toinen puolueen aktiivijäsen.

Tieto selviää Alma Median ovensuukyselystä, jonka Uusi Suomi, Aamulehti ja Iltalehti toteuttivat kokoomuksen Tampereen puheenjohtajapäivillä yhdessä ovensuukyselyn. Lehdet kysyivät 193 kokoomusaktiivilta kannattavatko he hallituksen sote- ja valinnanvapausuudistusta sekä maakuntauudistusta.

193 vastaajasta kaikkiaan 50 prosenttia sanoo vastustavansa maakuntauudistusta. 18 maakunnan mallia kannattaa 40 prosenttia. Epävarmoja kannastaan oli joka kymmenes. Vastaajien kommenteissa korostui huoli maakuntien suuresta määrästä ja pelko byrokratian kasvusta.

Sote- ja valinnanvapausuudistus saa kokoomusaktiivien parissa selvästi vahvemman kannatuksen. Vastaajista 70 prosenttia kannattaa valinnanvapausmallia, 19 prosenttia vastustaa ja 11 prosenttia ei osannut kertoa kantaansa.

Hallituksen sote- ja maakuntauudistus ovat herättäneet kriittistä keskustelua puolueen näkyvien hahmojen parissa. Kansanedustaja Elina Lepomäki (kok.) ilmoitti hiljattain, ettei hän voi kannattaa nykyistä valinnanvapausmallia ja sote-uudistusta.

Lue lisää: Sote-kapinalliselta uusi täyslaidallinen – Elina Lepomäki: Syntyy ohituskaista ja ”lukkiutumisilmiö”

Maakuntamallia taas on kritisoinut voimakkaasti Helsingin pormestari, kokoomuksen kuntavaalien äänikuningas Jan Vapaavuori. Hän on uhonnut, ettei maakuntavaaleja tullaan koskaan järjestämään.

Lue tarkemmin: Vapaavuori avautuu taas hallituksen aikeista: ”Pettääkö puolueensa vai kotikaupunkinsa?”

Kokoomuksen puheenjohtajapäiville osallistuu kaikkiaan noin 550 puolueen paikallisyhdistysten aktiivia. Kokoukseen on lähetetty kutsu puolueen kaikkiin paikallisyhdistyksiin. Vastaajissa painottuu pirkanmaalaisten puolueaktiivien osuus. Heitä Tampere-talon puheenjohtajapäiville osallistuu noin kaksi sataa.

Faktakulma

Kannatatko hallituksen nykyistä sote- ja valinnanvapausmallia?
Kyllä: 135
Ei: 36
Ei osaa sanoa: 22


Kannatatko maakuntauudistusta?

Kyllä: 79
Ei: 96
Ei osaa sanoa: 18

Jaa artikkeli:

Kommentit

Reijo Helli

Veljet ovat ihan oikeassa.... terveyspalveluja lähdettiin uudistamaan ja terkkareiden jonoja purkamaan... mikä tai mitä on suunnitteilla .. kaikenmaailman maakunta mallit Valinnanvapauksineen ja koko Terveyshuollon yksityistäminen suurelta osin... ja kaiken kattavat Setelit jos ei muuta selitystä löydy... seteli korvaa kaiken mitä ei muuten Herrat voi selittää.. setelin selän taakse voi piiloutua ja sekorvaa kaiken...