Keskiviikko 12.12.2018

Eduskuntaa nauratti: Täysi sali nuoria äänesti tasan joukkoliikenteestä

Jaa artikkeli:
Luotu: 
23.3.2018 13:11
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Nuorten parlamentin kyselytunnilla oli paikalla useita ministereitä vastaamassa nuorten kysymyksiin. Arkistokuva.
|

Eduskunnassa on käyty nuorten parlamentin suullinen kyselytunti, jonka aikana nuoret saivat esittää ministereille kysymyksiä samaan tapaan kuin kansanedustajat omalla kyselytunnillaan.

Istunnossa myös äänestetään puhemiehen valitsemista kysymyksistä. Tänä vuonna istuntopäivään osallistuu 146 yläkoulua.

Kyselytunnilla nousi esiin kysymys joukkoliikenteen maksuttomuudesta, joka on aika ajoin noussut esille yhteiskunnallisessa keskustelussa. Kysyjä halusi tietää, voidaanko joukkoliikenne muuttaa maksuttomaksi ainakin pääkaupunkiseudulla ja ainakin lapsille.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) totesi, että kyse on rahallisesti suuresta kysymyksestä. Hän viittasi muutamaan kokeiluun, joita Suomessa on toteutettu ja toivotti niitä tervetulleeksi lisää vastuullisuus kustannusten jakamisesta kuitenkin mielessä pitäen. Hän totesi, että joukkoliikenteen merkitys kasvaa tulevaisuudessa myös päästöjen vähentämisen näkökulmasta.

Puhemies Paula Risikko (kok.) esitti, että kysymyksestä äänestetään. Täysi eduskuntasali nuoria äänesti siitä, tulisiko joukkoliikenne muuttaa maksuttomaksi.

Koko eduskunta naurahti havaittuaan äänestystuloksen, joka jakautui tasan 97–97. Äänistä neljä oli tyhjiä ja yksi oli poissa.

Jaa artikkeli: