Keskiviikko 22.5.2019

Juha Sipilä kuittaa oppositiolle: ”Kannustan katsomaan työllisyyslukuja tulonjakotilastojen desimaalipilkkujen sijasta”

Luotu: 
30.3.2018 12:14
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Juha Sipilä.
|

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan Suomessa on syytä olla juuri nyt erityisen iloinen yli vuoden työttömänä olleiden määrän nopeasta vähenemisestä.

–Helmikuussa heitä oli vielä 86 500. Vuoden 2016 helmikuussa pitkäaikaistyöttömiä oli 122 000, joten heidän määränsä on vähentynyt kahdessa vuodessa 35 500 hengellä, hän toteaa blogissaan.

Sipilä nostaa esiin myös perjantaina julkistetun tutkimuksen talouspolitiikan vaikutuksista työllisyyteen ja tuloeroihin vuosina 2015-2018.

Hallituksen tilaaman tutkimuksen ensimmäisen osan tehneet THL:n tutkimuspäällikkö Jussi Tervola ja Nordean ekonomisti Olli Kärkkäinen toteavat, että työnteon taloudelliset kannusteet ovat parantuneet hallituskauden aikana merkittävästi.

–Syitä: veronkevennykset, varhaiskasvatusmaksujen alennukset, etuuksien indeksijäädytykset, työttömyysturvan enimmäiskeston lyhennys. Tämän seurauksena arviot työllisyysvaikutuksista ovat merkittäviä, Tervola ja Kärkkäinen sanovat johtopäätöksinään.

Heidän mukaansa työllisyysvaikutukset lieventävät hallituksen talouspolitiikan vaikutusta tuloeroihin.

–Talouspolitiikan vaikutukset tuloeroihin ovat melko lieviä verrattuna esimerkiksi edelliseen hallituskauteen, Tervola ja Kärkkäinen kommentoivat.

Heidän mukaansa taloudellisesti eniten hyötyvät ne työttömät, jotka työllistyvät politiikkamuutosten seurauksena.

–Kokopäivätyöhön työllistyvän työttömän käytettävissä olevat tulot kasvavat keskimäärin 1000 €/kk

Talouspolitiikan häviäjiä ovat tutkimuksen mukaan ne työttömät, joiden sosiaaliturvaa on leikattu, mutta jotka eivät työllisty vaikka työnteon kannustimet ovatkin parantuneet

Sipilä korostaa, että korkea työllisyysaste antaa mahdollisuuden ylläpitää hyvinvointiyhteiskuntaan olennaisesti kuuluvaa kattavaa sosiaaliturvaa ja palveluverkkoa. 

–Siksi rohkenen kannustaa myös oppositiota katsomaan työllisyyslukuja tulonjakotilastojen desimaalipilkkujen sijasta. Eikö se, että jo melkein joka kolmannen pitkäaikaistyöttömän työttömyys on loppunut, pitäisi olla yhteinen ilon aiheemme?

Lue myös: Hallituksen tilaama tutkimus: Sipilän hallituksen päätökset kasvattaneet tuloeroja korkeintaan vähän – häviäjiä on silti

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jussi Keinonen

Pasi, voi ajatella noinkin. Se lienee kuitenkin varmaa, että edellinen sateenkaarenpimeäpää-hallitus oli päätöksentekokyvytön sillä tapaa, ettei Suomi päässyt sen aikana muiden kasvuun.

Ainakaan SIITÄ tätä hallitusta ei voi syyttää. :)

Jukka Kaarla

Juu. Voi noinkin ajatella.

2miljardia € on summa millä asumistukea maksetaan nyt.
Eli, jos nyt vaan pyrittäisiin siihen, että saataisiin työssä käyville mahdollisuus hyvään toimeentuloon eikä mitään kyykytystä.
Mitä hyötyä hommata ihmiset "töihin" jos tarvii asumistukia ym. tukia.
Hölmöläiset purkaa mattoa edestä ja lisää taakse. Se on tämän hallituksen toimintamalli.

Jussi Keinonen
Vastaus kommenttiin #13

"Silloin oli kyllä laskukausi"

Ei ollut laskukausi 2011–2015 enää muualla maailmassa. Suomeen koottiin epäsikiö-sixpack, koska ps jätettiin/jäi ulos ja kesk nuoli haavojaan. Vihr ja vas olivat hallituksen sisäisenä oppositiona jumittaen kaikkea ja hilpaisten iloisesti vastuuta karkuun vaalien lähestyessä. Lopulta myös SDP (Rinne pj:ksi tultuaan) heitti loppusuorankin leikiksi.

Kuten Pasille kommentoin, Sipilän ei tarvitse ottaa mitään itselleen, riittää että hallituksella on edes jokin suunta, josta investoinnit ja luottamus saavat edes jotain suuntaan kompassittoman tilan jälkeen.

Reijo Vuoriheimo
Vastaus kommenttiin #18

Onpa mukava lukea, että on järkeäkin näissä kirjoituksissa. Juuri vuosina 2011-2015 tosiaan ihmeteltiin nousukauden olevan Euroopassa, mutta Suomessa ei siitä ollut tietoakaan. Silloinen hallitus laittoi tosi ranttaliksi ja äänesti omia esityksiään kumoon. Siinä vasta oli pakittajahallitus. Sääliksi kävi kokoomuksen pomoja.

Risto Salonen
Vastaus kommenttiin #23

Jyrki Kataisen oli PAKKO päästä pääministeriksi hinnalla millä hyvänsä. Jälkikäteen hinta tiedetään.
Vahinko, että demareilla ja kokkareilla oli samaan aikaan huono puheenjohtaja. Kepullahan ei ole hyvää ollutkaan Johanneksen jälkeen.

Jussi Keinonen
Vastaus kommenttiin #23

Kiitos, ja positiivinen palaute takaisin. Uuden Uuden Suomen keskusteluforum-ideaali, jota (tietääkseni) Niklas Herlin ja Markku Huusko alun alkaen ajoivat, oli hieno.

Kukaan ei voinut arvata, että 50+ äijiä, joilta on jäänyt niin paljon tähän asti sanomatta, olisi näin paljon.

Tässä ryteikössä etenemme.

Pasi Anttila
Vastaus kommenttiin #13

Eli Kataisen hallituksen aikana oli lama, ei siis hallituksen syytä. Sipilän kaudella nousukausi ei hallistuksen ansiota. Eli johtopäätös on se kun menee huonosti ei haukuta hallitusta ja kun menee hyvin ei kehuta hallitusta. Suomihan on ajopuu jossa hallitusten tekemisillä ei ole mitään vaikutusta mihinkään. Demokratian voi lakkauttaa ja siirrytään asiantuntija hallituksiin ilman eduskuntaa eli takaisin säätyeduskuntaan ja senaattiin.

Pasi Anttila

Miksei metelöisi. Tuloksethan on hyviä ja pitäisihän se näkyä pääministeripuolueenkin kannatuksessa. Ja täytyy muistaa että suomessa on hallituksia haukuttu aina kun talous on mennyt huonoon suuntaan huonojen suhdanteiden takia. Oliko ne haukut silloin oikeudenmukaisia? Jos olivat, on myös kun talous kulkee paremmin se nähtävä hallituksen ansioksi ainakin osittain. Niiden arviointi on kuitenkin jopa ekonomisteillekkin vaikeaa.

Olli Lappalainen

Sipilä on lipsunut kirjaimellisesti mielenvikaisuuteen tai sitten hänen kuulossaan on vakavia puutteita. Oppositio on syyttänyt häntä tilastojen vääristelystä temppytyöllisyydellä. Jos ihminen työllistyy aktiivimallin minimin mukaisesti niin hän ei ole oikeasti "työllistynyt" ja elätä itseään vaan on sosiaalietuuksien varassa eikä edelleenkään tuota verovoittoa valtiolle.

Sipilän "nousu työllisyystilastoissa" on oikeasti piilotettu pommi kansantaloudelle. Tämä kun räjähtää niin pääsee taas oikeisto leikkaamaan kun ei mukamas jakovaraa ole. Maanpetturi.

Pasi Anttila

esim Ytk:n uudet työttömyyskorvaus hakemukset on vähentynyt viime vuodesta. Kelpaako todisteeksi että kaikki ei ole "tempputyöllistymistä"

Termi maanpetturi on muuten vakavanpuoleinen herjaus. Kannattaisi miettiä sanavalintoja hiukan tarkemmin.

Ilkka Vuori

Ainakin meillä töissä kaikki kymmenet lähivuosina lähipiirissä eläköityneet ovat haastateltaessa sanoneet, että tekemistä riittää ihan valtavasti - kun olen epäillyt ettei olisi tekemistä päivien täytteeksi.
Tainnut työt kutsua..

Harri Tapani

Taitaapa kohta käyttä samaa kikkaa Sipilä & Co, kuin saksalaiset, eli hiukka huijataan tilastoilla, Saksankin uudet työpaikat on olleet enemmänkin minjob hommia, joskin siellä nousi Harz IV:stä aikanaan melkoin kohu, kun meinasivat alkaa työnvälityksissä tyrkyttämään paikkoja bordelleihin tyttömyyskorvauksen menettämisen uhalla, siellä homma kun on laillista. No feministit siellä sitten ärähtivät sen verran kovaa (ja muukin väki) että luvattiin että ei sentään bordellipaikkopja tarvites vastaan ottaa.

"Menestyvässä Saksassa" myös keskiluokka pienenee koko ajan, siitä on Helsingin sanomat muistanut kertoa monilla uutisilla meille. Toki sama keskiluokan kutistuminen tapahtuu käytännössä kaikissa tämän talousjärjestelmän ottaneissa länsimaissa muissakin, jotenkin ei vaan jaksa arvostaa sellaista talouspolitiikkaa ajaneita "visionäärejä".

Harri Tapani
Vastaus kommenttiin #51

Kyllä sen saman asian voi lukea monesta muustakin paikasta kuin Hesarista, joskin Hesari asiaa on pitänyt paljon esillä, aiemmin luin samasta asiasta eri amerikkalaisista julkaisuista, tuossa yksi esimerkki joka esittää asiaa jopa diagarammianimaation avulla.

"Animation: The Collapse of the Middle Class in 20 Major U.S. Cities"

http://www.visualcapitalist.com/animation-collapse-middle-class-20-major...

Jussi Keinonen
Vastaus kommenttiin #56

Voi lukea (rimmaa: aatetukea), mutta keskiluokalla ja meillä kaikilla on silti päivä päivältä parempi elämänlaatu. Synkistelijä-lahkoillanne on laajentuvaa kaikupohjaa niin kauan, kun uusia ihmisiä pääsee someen. Mikään ei silti muuta koko ajan kehittyvää ihmiskuntaa, koska evoluutio.

Harri Tapani
Vastaus kommenttiin #58

LOL, kiitti huumorista, sen verran harvoin täällä saa nauraa, että hyvä näitä on sekaan saada. Koita kuitenkin laskea edes toinen jalka maahan...

Suosittelen myös lukemaan hieman globalisaatiokriittistä kirjallisuutta yms.

Jussi Keinonen
Vastaus kommenttiin #59

Globalisaatiokriittinen kirjallisuus on aika poliittista ankeuttamista, mutta toki hyvä bisnes. Niin kuin kirkkokin.

Väitätkö oikeasti, että keskiluokan elämänlaatu on huonompaa kuin 1980-luvulla? Meillä on päivä päivältä paremmat lääkkeet, teknolgia, tiedonkulku, ruoka jne.

Samaan aikaan miljardi ihmistä on noussut pois absoluuttisesta köyhyydestä, vapaakaupan, markkinatalouden ja globalisaation ansiosta.

Näitä faktoja on mahdotonta kieltää. Sille ei toki voi mitään, että monet ihmiset, faktojen vastaisesti, kokevat asioiden huonontuneen. Niin on aina ollut, koska se on hyvä aatebisnes.

Tiedän kyllä syynkin, mutten usko sinun vielä pystyvän hahmottamaan kokonaisuuksia riittävästi, joten joskus toiste.

Simo Perttula

On huomattava, että moni on menettänyt "oikeutensa" olla työtön? Eivät siis määrä-ajassa ole osoittanut aktiivisuutta! He ovat tilastoissa työllistyneiden listalla? Heidän ansiostaan työttömyys katoaa Suomesta pikavauhtia??

Seppo Simonen

Kukas se kissan pöydälle nostaa jos ei itse. Juha Sipilä on aiemmin sanonut että on aivan sama kenenkä piikkiin työllisyyden parantaminen menee kunhan vain paranee. Kyllä Sipilän hallitus on tehnyt hyvää työtä kun on mahdollistanut alustan jossa talouden kohentuminen nyt näkyy.
Kannattaa käydä myös googlettamassa uusinta uutta valtioneuvoston sivuilta uudesta sote ja maakuntamallista.

Jari Kaisla

Sipilälle näyttää riittävän kunhan ihmiset tekevät ilmaistöitä hänen tilastojensa kaunistamiseksi. Hän on hyvin ylpeä tästä saavutuksesta. Ihmisten toimeentulo ei ole hänelle tärkeää, sillä Sipilän mallissa töitä tehdään vain tilastomerkintöjen vuoksi, joissa tulotaso ei merkitse mitään.

Markku Mäkinen

Eikö sitä ansiosidonnaisenkin pituutta juuri tiputettu? Ei ole mikään ihme että hakemukset vähenevät kun ihmiset putoavat ansiosidonnaiselta peruspäivärahalle ja/tai toimeentulotuelle.

Enkä ole vieläkään nähnyt kenenkään vaivautuvan julkaisemaan tilastoa siitä, kuinka moni näistä uusista "työllisistä" on työllistynyt niin että eivät joudu hakemaan mahdollisen palkan lisäksi tukia, kunhan hehkutetaan sitä miten tilastot paranevat.

Tilastoa lukiessa pitäisi olla tiedossa myös tilaston kokoamisperusteet ja sen lopputulokseen vaikuttavat syyt, eikä vain tuijottaa sitä lopputulemaa.

Jarkko Kainulainen

Eniten ärsyttää kyllä tämä valehtelu 1h töissä ja et ole työtön miksi ei voitaisi olla rehelisiä ja sanoa niinkuin asia on mutta tilastot pitää vääristellä jotta 72%:n työllisyys tavoite saadaan täyteen vaikka totuus on aivan jotakin muuta kyllä mielestäni ihminen joka käy muutaman hullun tunnin töissä ja saa työttömyys korvauksen loppuajasta valtiolta on oikeasti työtön ja sillä selvä lopettaisivat valehtelun kun kylän koiratkin jo nauraa näille.

Ari Ohvo

Ja kun oikein laiskaksi heittäytyy niin voi tehdä viime vuonna paltatonta työtä työkokeiluissa sen maksimikeston eli vuoden niin tänä vuonna onkin jo sitten aika rankaista laiskaa loista kun ei ole ilmaiseksi mennyt töihin.

Ilkka Repo

Tuolla räkänokalla on jeesustelun ja tyhjänpuhumisen taito. Kyllä tilastot kaunistuvat, kun työlliseksi katsotaan, jos tekee yhfen tunninkin työtä viikossa. Tilastokikkailua ja siivousta koko työllisyyden hoitaminen. Nyt olisi oikea aika "ristiinnaulita" tuo epatto. Pääsiäinen kun on. Huono puoli asiassa on, että keskustauskovaiset ja Sipiläuskovaiset eivät näe totuutta Sipilän suoltaman propagandan joukosta. Kansalta tuo epatto ei ansaitse muuta kuin mätiä kananmunia.

Ari Ohvo

Mainittakoon lisäksi että Keskustan ansiota on myös auringon nouseminen ja etelätuuli. Nyt vielä kun saataisiin köyhiltä pois terveydenhuolto ja Talvivaarassa sijoituksensa menettäneiden jäljellä olevat varat terveysyhtiöihin niin tulevaisuus näyttäisi hyvältä porvarihallitukselle. Tyhmä kansa kyllä maksaa rikkaiden viulut.

Jaakko Aalto

Kansantuote kasvaa, vienti kasvaa, työttömyys laskee ja velkaantuminen hidastuu. Eihän sitä kestä kukaan sellainen, joka on tottunut edellisen hallituksen aikana siihen, että kansantuotteen ja viennin kuuluu laskea ja työttömyyden ja velkaantumisvauhdin kasvaa.

Ilkka Hyttinen

Tämä on sitä kuuluisaa pääministeri Juha Sipilän tarkoitushakuista "tieteellisyyttä" : Sipilän "kaikenmaailman dosentit" siis itsensäkin todistamana ’asialla’:

Hallituksen tilaama tutkimus: Sipilän hallituksen päätökset kasvattaneet tuloeroja korkeintaan vähän – häviäjiä on silti:

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/245219-hallituksen-tilaama-tutkimus-sip...

Esimerkiksi ansiosidonnaisen työttömyysturvan enimmäiskeston lyhentämisen vaikutukset ovat vielä kysymyksenalaisia.

"– Tuloksia tulkitessa on kuitenkin hyvä muistaa, että tulokymmenysten sisällä on suurta vaihtelua kotitalouksien välillä. Esimerkiksi pienituloiset opiskelijat, eläkeläiset ja ne työttömät jotka eivät työllisty pysyvät talouspolitiikan häviäjinä myös dynaamisessa laskelmassa, Kärkkäinen muistuttaa Twitterissä."

"Täsmälliset tulokset vaikutuksista riippuvat tutkimuksen mukaan muun muassa siitä, miten päätösperäiset toimenpiteet määritellään ja kuinka herkästi ihmisten oletetaan reagoivan kannustimiin. Koska näitä koskevat valinnat eivät ole kiistattomia, tutkimuksessa esitetään tuloksia vaihtoehtoisista simulaatioista."

"Jos hallituskauden päätöksiä arvioidaan perinteiseen tapaan staattisesti, neljän pienituloisimman tulokymmenyksen tulot ovat pienentyneet. Työllisyysvaikutukset kuitenkin parantavat tilannetta merkittävästi." - Millä tavoin??

"Tutkimustulokset perustuvat laajalla rekisteriaineistolla tehtyyn mikrosimulointia, tilastollisia menetelmiä ja aiempaa tutkimuskirjallisuutta hyödyntävään analyysiin."

Kyseessä on siis lähinnä eri simulaatomalleihin perustuvia spekulointeja...

"Tutkimushankkeen tarkoituksena on selvittää, miten talouspolitiikan kannustin- ja työllisyysvaikutusten huomiointi vaikuttaa arvioon päätösten tulonjakovaikutuksista." Siis vajavainen ja keskeneräinen - "Seuraavassa vaiheessa kehitetään rakenteellista työn tarjonnan mallia, jonka avulla talouspolitiikan käyttäytymisvaikutuksia voidaan arvioida vielä tarkemmin."

Kova ripitys Juha Sipilän hallitukselle: ”Toimet eivät ole oikeudenmukaisia eivätkä poliittisesti kestäviä”:

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/242618-kova-ripitys-juha-sipilan-hallit...

Työllisyyden kasvu on tapahtunut Juha Sipilän hallituksen 'toimista' huolimattakin - aivan turhaa on Sipilän vetää niitä kaikkkia omaan tai hallituksen laariin:

Aktiivimalli näkyy jo tilastoissa? Ekonomisti: ”Hallitus voisi nostaa työllisyystavoitteen riman korkeammalle”:

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/242233-aktiivimalli-nakyy-jo-tilastoiss...

Työllisyys kasvaa kuin itsestään – Video: Mihin aktiivimallia tarvitaan, Jari Lindström?:

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/242321-tyollisyys-kasvaa-kuin-itsestaan...

Professori aktiivimallista: ”Hallitus ajoi poliittiseen miinaan - kyse ei ole vain siitä, että työttömälle turvataan toimeentulo”:

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/238775-professori-aktiivimallista-halli...

Hallituksen toimet pohjautuvat jo toimien mahdollisuuksien reunaehtoihin jo sen alkutaipaleelta asti, eikä hallitus ole pystynyt eikä pysty niihin oleellisesti vaikuttamaankaan:

Professoreilta tylyt arviot 2-vuotiaasta Sipilän ”touhuhallituksesta”: ”Aika huonoa toimintaa, jos omat lupaukset petetään”:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005231003.html

Sipilän keskeinen hanke hallituksineen on ollut tämä:

"Hallitus on lähtenyt siitä, että työllisyyden vahvistaminen on paras keino torjua köyhyyttä, eriarvoisuutta ja syrjäytymistä. Hallituksen lähtökohtana on ollut suuresti kunnioittamani Vasemmistoliiton jo edesmenneen kansanedustajan Outi Ojalan hyvä kiteytys: kunnossa oleva valtion talous on köyhän paras ystävä. Talouden kuntoon saamiseksi on tehty huolella mietittyjä, kipeitäkin toimia juuri siitä syystä, että kaikista suomalaisista voidaan huolehtia jatkossakin."

Millä tavoin hallitus sitten pelkillä yleisillä leikkauksilla - eikä oleellisilla investoinneilla ja panostuksilla! - aikoo huolehtia kaikista suomalaisista - myös ja nimenomaan juuri vähäosaisista, työttömistä, pieneläkeläisistä, onnettomista vain kasvavissa leipäjonoissa, jne. ? - Hän on todellisuudessa hallituksineen heittänyt heidät jokseenkin vain "herran haltuun" - kyse on vain keiden herrojen?...

Sipilä: "Eikö se, että jo melkein joka kolmannen pitkäaikaistyöttömän työttömyys on loppunut, pitäisi olla yhteinen ilon aiheemme?” - Montako pitkäaikaistyötöntä Sipilän hallitus on työllistänyt ja tulee näillä 'toimin' työllistämään tämän kautensa loppuun mennessä??

Jaakko Arra

Epäonnistunut leikkauspolitiikka on hyvin tyypillinen syy lamaan, varsinkin korkean arvonlisäveron maassa kuten Suomessa. Tämä johtuu kansantalouden hidastumisesta kun raha ei kierrä entiseen malliin.

Samoin tempputyöllistäminen vähentää niitä oikeasti maksavia työpaikkoja johtaen suuriin määriin menetettyjä veroeuroja, kuten myöskin vähentäen kansantaloudessa kiertävää palkkatuloa josta muutoin maksettaisiin verojan useaan kertaan.

Antti Ollikainen

Paras ratkaisu olisi että tämä maailman surkein patamusta porvarihallitus kaatuisi heti eikä pääsisi enää tekemään lisätuhojaan. Seuraavan hallituksen pitää purkaa kaikki tämän Sipilän hallituksen tekemät päätökset. Sipilän hallituksella kun ei ole mitään tekemistä maailmantalouden kasvun kanssa.

Mikko Järvinen

”Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan Suomessa on syytä olla juuri nyt erityisen iloinen yli vuoden työttömänä olleiden määrän nopeasta vähenemisestä.”

”Helmikuussa heitä oli vielä 86 500. Vuoden 2016 helmikuussa pitkäaikaistyöttömiä oli 122 000, joten heidän määränsä on vähentynyt kahdessa vuodessa 35 500 hengellä, hän toteaa blogissaan.”

noin kaksi vuotta sitten sipilän hallitus sääti lain : yli 300 päivää työttömyyttä johtaa pakolliseen TYP aktivointihaastatteluun .
TYP aktivointihaastatteluissa ihmiset lähes poikkeuksetta pakotetaan karenssin uhalla ilmaistyöhön nimeltä kuntouttava työtoiminta / ( uusin ilmaistyömalli työelämäkokeilu). Kelan tilastoja kun katselee kuntouttavassa työtoiminnassa olevien määrä on lisääntynyt kahdessa vuodessa ainakin tuolla 35 500 hengellä !

Nämä ihmiset siis tekevät käytännössä ilmaistyötä 9 euron kulukorvausta vastaan, mitään säästöjä siitä ei valtiolle synny koska he edelleen saavat täyttä työmarkkinatukea ja täyttä asumistukeakin. valtiolle kulut vain kasvavat ja työtön yleensä vain köyhtyy koska 9 euron kulukorvaus ei todellakaan riitä korvaamaan töissä käymisestä koituvia päivittäisiä kuluja.

ilmaistyötä järjestetään kunnissa,yrityksissä, yhdistyksissä ja säätiöissä. nämä ihmiset tekevät työtä ilmaiseksi yrityksille karenssin uhalla ja yritys hyötyy tehdystä työstä sekä vapautuu palkanmaksusta eli yritys saa oikeastaan yritystukea veronmaksajien rahoista työmarkkinatuen ja 9 euron kulukorvauksen verran lisäksi kunnat yleisesti maksavat korvausta em. työtoimintaa jarjestäville yrityksille ym 10,09 € päivässä työtöntä kohden eli vaikkei mitään järkevää tekemistä olisikaan työttömät tuottavat rahaa yritykselle. Sipilän hallitus on keksinytkin aivan uuden tavan maksaa yritystukia

Risto Mauri

Todelisuus on ettei työtömyys ole paljon laskenut ,kun poistetaan nämä kuntoutuksessa ja kolme päivää työssä olijat.Näitä ei pitäisi tilastoida työ väkeen ollenkaan,vasta kun työ jakso on kestänyt yli kaksi viikoa,kuukaudessa tai pidempään.Silloin tulisi todelisuus näkyviin,eikä tälläinen hallituksen KIKKAILU.