Torstai 18.7.2019

Varoitus huonosta ajokelistä lähes koko Suomeen – Pelastuslaitos: ”Suosittelemme hyödyntämään sunnuntain hyvää keliä”

Luotu: 
31.3.2018 12:25
  • Pelastuslaitos neuvoo pääsiäisen viettäjiä lähtemään paluumatkalle jo huomenna sunnuntaina.
|

Ilmatieteen laitos varoittaa maanantaiyönä Suomeen saapuvasta lumipyrystä ja huonosta tai erittäin huonosta ajokelistä.

–Maanantaiyönä Suomeen saapuu etelästä runsas lumisadealue, joka liikkuu pohjoiseen ollen maanantai-iltana Oulun korkeudella. Lunta pyryttää laajalla alueella päivän aikana 5-15 cm, paikoin jopa 20 cm ja ajokeli muuttuu huonoksi tai erittäin huonoksi, ennusteessa sanotaan.

Helsingin pelastuslaitos suosittelee pääsiäisen viettäjiä lähtemään paluuliikenteeseen jo sunnuntaina.

–Ilmatieteenlaitos ennustaa maanantaiksi erittäin huonon ajokeliä koko maahan Pohjois-Suomea lukuun ottamatta. Näin ollen suosittelemme hyödyntämään sunnuntain hyvää keliä pääsiäisen paluuliikenteeseen, jos mahdollista, pelastuslaitos tviittaa.

Forecan meteorologit varoittivat lumimyräkästä jo aikaisemmin.

–En keksi asialle kaunistelua – maanantain paluuliikenteen keli on näillä näkymin hirveä. Lunta tulee tuulen kanssa, maan kaakkoisosassa voi sataa vähän räntää tai vettäkin, ja uutta lunta tulee suuressa osassa maata 20 cm tai ylikin. Mikäli tämä ennuste ei tästä muutu, maanantaita ei juuri voi suositella varsinkaan pitkän matkan ajamiseen, Forecan meteorologi Joanna Rinne kuvaili.

Lue tarkemmin: Meteorologi: ”Kevät on toistaiseksi peruttu - maanantain säässä piilee jymy-yllätys”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Timo Nenonen

Ihmisen aiheuttama bollimme lämpiäminen on osoittaunut huijaukseksi. Mitenkähän Skandinavia tulee pärjäilemään, kun pikku/ isompi jääkausi about 2050 kieppeillä iskee Pohjolaan. Vitsit tulee olemaan vähissä, jos mitään ei tehdä energia ja elintarvike puolella.
Nälänhätä tulee olemaan olemaan todennnäköinen , kuten rakennusten lämmityskin. Vaihtoehdo ei ole kummoinen, kuolla kylmyyteen tai nälkään.