Tiistai 21.5.2019

Kokoomuslaiset kuittaavat Hjallis Harkimolle: ”Se on jokaisen edustajan oma valinta”

Luotu: 
31.3.2018 15:31
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Hjallis Harkimo saa kokoomuksen ryhmäjohdolta moitteita siitä, ettei käy ryhmän kokouksissa.
|

Muun muassa kokoomuksen eduskuntaryhmän johto on vastannut tiukkaan sävyyn puolueen kansanedustaja, liikemies Harry Hjallis Harkimolle, joka aikaisemmin lauantaina syytti kokoomuksen puheenjohtajaa, valtiovarainministeri Petteri Orpoa sooloilusta sosiaaliturvan uudistamisessa.

–Aloin miettiä, että onko meillä edes keskusteltu asiasta. Selvitin asiaa ja kävi ilmi, että tätä kantaa ei ole pohdittu sen paremmin eduskuntaryhmässä kuin puoluehallituksessa. Eli Orpo oli avustajansa kanssa päättänyt, että tämä on kokoomuksen malli, Harkimo kirjoitti blogissaan Savon Sanomissa.

Lue tarkemmin: ”Miten kukaan kehtaa puhua demokratiasta Suomessa?” – Hjallis Harkimolta kova ulostulo päätöksenteosta SS-blogissa

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Sari Raassina huomauttaa, että kokoomuksen sosiaaliturvamallia on valmisteltu noin kaksi vuotta ja valmistelu on ollut avointa koko eduskuntaryhmälle.

–Jos Hjallis kävisi eduskuntaryhmän kokouksissa, hän tietäisi, että kokoomuksen sotu-mallia on valmisteltu noin 2 vuotta. Valmistelu on ollut avointa koko ryhmälle ja useat edustajat ovat osallistuneet mallin työstämiseen ja valmisteluryhmä on kuullut laajasti asiantuntijoita. Kansanedustajuus on tehtävä, jossa voi joko osallistua ja vaikuttaa sisältöihin tai huudella katsomosta. Se on -Hjallis- jokaisen edustajan oma valinta, Raassina kirjoittaa Facebookissa.

Kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen puolestaan muistuttaa Harkimoa asiasta Twitterissä.

–Universal Credit -sosiaaliturvaa on vuoden ajan kehitelty eduskuntaryhmän kannustinloukkutyöryhmässä. Tämän ja muiden vastaavien ryhmien kokouksiin on kaikilla ryhmän edustajilla vapaa pääsy, hän toteaa.

Harkimo vastaa Vartiaiselle purevaan sävyyn.

–Vartiaiselle sanoisin, että hän varmaan ymmärtää eron päätöksenteolle ja valmistelulle.

(Juttu jatkuu tviittien alla.)

 

 

 

 

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Jukka Kopra sanoo Verkkouutisille, että Harkimo on käynyt Petteri Orpon puheenjohtajaksi valinnan jälkeen eduskuntaryhmän kokouksissa kolme kertaa.

–Lähtökohta on se, että jos haluaa olla kärryillä, kannattaa käydä ryhmäkokouksissa ja osallistua keskusteluun.

Lue myös: Petteri Orpo esittää isoa uudistusta sosiaaliturvaan: ”Kannustinloukut selätetään ja ihmiset pääsevät kiinni työelämään”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Mikko Toivonen

Me varsin kokeneet ja kaikkialla maailmalla eläneet kansalaiset kyllä huomaamme, että Kokoomuksen perusajatus tässäkin sote uudistuksessa on sekä läpimätä, ahne, että ajattelematon.

Ongelmia tietysti on, mutta ne olisi voitu pienin kustannuksi ja varmalla tuloksella hoitaa sekä kustannus, että palvelutason osalta merkittävästi paremmin.

Olisi vaan tarvittu edes sen verran älliä, että olisi saanut lassottua ne pari ongelmaa ja etsiä niihin ne oikeat ja asiantuntijoiden sekä kansainvälisten (Skandinavian ulkopuolisten) maiden mallit

Nyt kaikki meni kepun kanssa sulle ja mulle ahneuden saaviin. Kokoomuksen nykyjohdon maanisesti ajamana pörssiyhtiöiden lukuun.

Markku Koivisto

Minäkin, maailmaa pitkin poikin resunneena, olen siitä huolimatta ymmärtänyt, että tuo on kokoomuksen sisäisessä valmistelussa ehdotukseksi, jota käsiteltäisiin seuraavan hallituksen aikana ja seuraavilla valtiopäivillä. En kai ole suomenkieltäni unohtanut, vai olenko?

Kalle Ahonen

Hyvä Jukka. Harkimon ulostulot ei vakuuta. Faktat ovat niissä yhtä kohdallaan kuin naapurilla. Tässä sen näkee, että seura tekee kaltaisekseen. Jos veli venäläinen rahoittaa harkimon businesta kymmenillä miljoonilla vuosittain, on syytä huolehtia, ettei sillä ole valtioneuvoston jäseneksi asiaa. Putinin vasallia ei ministeriksi kaivata.

Pasi Käyhkö

Kyllähän suomalaiset tekevät paljonkin kauppaa venäläisten kanssa ja Venäjällä. Esim. SOK ja Fortum joka on jopa valtiollinen yritys eli lähellä myös Venäjän johtoa.
Venäjän kanssa kauppaa tekeviä yrityksiä on Suomessa useita satoja.

Jukka Mattsson
Vastaus kommenttiin #11

Väitätkö että väittämäsi "kotiryssä" olisi täällä vaatimassa demokratiaa? Jompakumpa tuossa yhtälössä ei komppaa. Tarkistappa hiukan kantojasi. Kyllä Hjallis on huomannut asian ihan oikein ja harva kokoomuslainen latelee tuollaista ilman tehtaankadun lupaa.

Harri Tapani
Vastaus kommenttiin #13

Heh, nykyään kaikki näyttäisivät olevan "Pietarin trolleja" jotka ovat eri mieltä hallituksen kanssa :P Se että mitä nuo trolleiksi syyttelijät ovat, se olisi oikean tutkimuksen paikka.

Mutta aiheeseen, eli tuolla on mielenkiintoinen näkemys kookoomusmenosta nykyään, se kuinka totta asia on, jää nähtäväksi.

http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253136-kuka-on-seuraava-po...

Mikko Raatikainen
Vastaus kommenttiin #16

"Heh, nykyään kaikki näyttäisivät olevan "Pietarin trolleja" jotka ovat eri mieltä hallituksen kanssa :P Se että mitä nuo trolleiksi syyttelijät ovat, se olisi oikean tutkimuksen paikka."

No ei tuo sen kummempaa tutkimusta tarvitse.
Ne vaan on sitä isoa osaa kansasta joka ei oikein ymmärrä ja heille jopa noinkin tyhmä vitsi on hauska.

Enemmän huolestutta, että tuollakin järjellä varustettu saa jopa äänestää päättäjistään :D

Kari Kallio
Vastaus kommenttiin #9

Urheiluhan on harrastus! Kuka nyt on harrastuksillaan rikastunut, ei kukaan. Rikkaiden ihmisten harrastuksiin kuuluu ostella mm. urheiluseuroja ja vanhoja kartanoita. Kummassakaan tapauksessa kassavirta ei ole kotiinpäin vaan päinvastoin. Ne onkin nähtävä jopa investointeina sosiaaliseen/henkiseen pääomaan. Harmaita eminenssejä on ollut kautta maailman sivu.

Ralf Karlsson

Eikö se ole paljon parempi vaihtoehto että venäläiset liikemiehet ovat rahoittaneet Hjalliksen busineksia kuin että veronmaksajat ovat rahoittaneet pääministeri Sipilän busineksia?
Kerro vähän enemmän mitkä faktat eivät ole kohdallaan kun nyt kerran toit tuomn väitteen palstoille.

Pasi Käyhkö
Vastaus kommenttiin #19

Mikähän tämän Harkimon liikeasioissa viittaa korruptioon? Et taida ymmärtää kyseisen sanan merkitystä.
Harkimo pelaa omillaan, ei veronmaksajien rahoilla. Hän kylläkin tilittää vuosittain veroja valtiolle suhteellisen suuren summan.

Timo Tiitinen

Orpo ja Sipilä=Suomen diktaattorit.
Kokoomuksen rotat kävi kuntavaaleissa hoivakodessa demintikoilta hakemassa ääniä.
Sanoin silloin mutsille vaikkei enää jakeluun meekkään: "jos näitä kaverita on tar-
peeksi eduskunnassa niin sun sänky on tulla lumihangessa"