Torstai 17.1.2019

Oikeusministeri Häkkäsen avustaja irtisanoutui: ”Minusta on tehty rikosilmoitus”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
3.4.2018 17:48
Päivitetty: 
3.4.2018 20:40
  • Kuva: Alma Media arkisto / Meeri Utti
    Kuva
    Rikosepäily ei liity Tapani Mäkisen ministeriavustaja-aikaan, vaan alkuvuoden 2015 tapahtumiin Vantaan kaupungin luottamustehtävässä. Arkistokuva.
|

Oikeusministeri Antti Häkkäsen (kok.) erityisavustaja Tapani Mäkinen on irtisanoutunut tehtävästään rikosepäilyn vuoksi. Hän kertoo asiasta Facebookissa.

Mäkisen mukaan hänestä on tehty rikosilmoitus ja tutkinnasta johtuen hän ei pysty täysipainoisesti hoitamaan työtehtäväänsä.

–Hyvät Facebook kaverini. Olen erittäin pahoillani joutuessani tämän teille kertomaan. Minulle tässä vaiheessa vielä tuntematon henkilö on tehnyt minusta rikosilmoituksen ja tästä johtuen poliisi tutkii minuun kohdistuvaa epäilyä lahjoma- ja virka-aseman väärinkäyttörikoksista, Mäkinen kirjoittaa päivityksessään.

Mäkisen mukaan tutkinta liittyy alkuvuoden 2015 tapahtumiin Vantaan kaupungin luottamustehtävässä. Hän ei voi kommentoida asiaa tarkemmin, koska se on viranomaisten tutkittavana.

–Haluan antaa poliisille tutkintaan työrauhan. Totean vain sen, että en ole syyllistynyt näihin väitettyihin tekoihin. Samalla totean, että käynnissä olevan tutkinnan takia pidättäydyn kunnallisten ja muiden luottamustehtävieni hoitamisesta asian käsittelyn ajaksi.

Mäkinen pahoittelee tilannetta kovasti. Hän vastasi tehtävässään erityisesti liikenne- ja viestintäministeriön, ympäristöministeriön maankäyttö- ja rakennusasioiden sekä maakunta-uudistuksen seurannasta.

–Olen pahoillani, että asiasta aiheutuu julkisuushaittaa niin puolueelle kuin kaupungillekin. Mutta erityisen pahoillani olen siitä, että myös täysin asiaan osattomat henkilöt kuten perheeni ja muut läheiseni joutuvat asian myötä myös kärsimään.

–Olen viihtynyt erittäin hyvin nykyisessä työtehtävässäni ja nauttinut työstäni, siksikin olen tilanteesta kovin surullinen. Eteenpäin, päivä kerrallaan.

Ministeri Häkkänen kommentoi Twitterissä, että uusi avustaja  valitaan lähiaikoina.

 

 

Jaa artikkeli:

Kommentit

Jari Kaisla

Voihan se olla, ettei kyseinen syyte johda mihinkään ja se on täysi ankka. Noin yleisellä tasolla pohdittuna näistä virka-aseman väärinkäytöksistä vaikuttaa tulleen kuitenkin maan tapa, joten taas saamme pelätä pahinta tässäkin tapauksessa. Huolimatta siitä, että maassamme on eräiden tilastojen mukaan todella vähän korruptiota sitä kuitenkin esiintyy todella monissa yhteyksissä peitellysti kun jaetaan muhkeapalkkaisia palkkiovirkoja toisille jne. Näiden kitkeminen on haastavaa jos vastaavaa toimintaa harjoitetaan toistuvasti oikeusjärjestelmämme syvimmässä ytimessä.