Tiistai 25.6.2019

Timo Soinilta raju täyslaidallinen: ”Onneksi en johda enää perussuomalaisia”

Luotu: 
7.4.2018 12:43
  • Kuva: EPA
    Kuva
    Timo Soini.
|

Ulkoministeri, perussuomalaisten entinen puheenjohtaja ja nykyisin Siniseen tulevaisuuteen kuuluva Timo Soini arvioi blogissaan suorin sanoin perussuomalaisten puoluejohdon kommentteja niin Venäjän vastaisista pakotteista kuin Salisburyn hermomyrkkyiskustakin.

–Onneksi en johda enää perussuomalaisia, enkä kuulu perussuomalaisiin. Koko eilisen päivä olisin kulkenut pitkin eduskunnan käytäviä karvatollukat kitalaessa kommentoidessani yksi toistaan älyttömämpiä ulostuloja, Soini kirjoittaa.

Hän sanoo, että perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon ja varapuheenjohtaja Laura Huhtasaaren kannanotot Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittisista linjanvedoista Britannian myrkytystapauksesta ja sen aiheuttamista toimista ovat ”karua luettavaa”.

–Puuttuu sekä kokemus että ymmärrys. Huhtasaaren  puheet Brysselin orjailusta venäläisdiplomaatin karkottamisessa puhuu puolestaan. Karkotuksista ei päätetty Brysselissä vaan pääkaupungeissa, Soini toteaa.

Hän kommentoi myös varapuheenjohtaja Juho Eerolan Venäjä-näkemyksiä.

–Kokonaan oma lukunsa on hoksnokkapoika Juho Eerola, puolueen varapuheenjohtaja, jolla on pahkasikapäivä säännöllisesti. Hänen puheensa Venäjästä ja Karjalasta ylittävät kaikki aikaisemmat toilailut. Nyt ei ole kyse mistään varavaltuutetuista vaan puolueen johdosta, Soini sanoo.

Eerola totesi viime viikolla Verkkouutisten ja Nykypäivän haastattelussa, että EU:n tulisi purkaa Venäjän-vastaiset pakotteet. Hänen mukaansa ne ovat Suomelle vahingolliset, minkä lisäksi muut EU-maat kiertävät niitä joka tapauksessa. Lisäksi hän vertasi Krimin valloitusta Karjalaan.

Verkkouutisten mukaan Jussi Halla-aho on moittinut Eerolaa tämän näkemyksistä.

Jussi Halla-aho itse arvioi torstaina Suomen Uutisten mukaan, että länsimaiden Venäjälle asettamat pakotteet ovat kuitenkin selvästi tehottomia ja toimivat osin tarkoitustaan vastaan.

Laura Huhtasaari puolestaan on ihmetellyt, miksei Suomi voinut odottaa ennen kuin teki päätöksen venäläisdiplomaatin karkottamisesta.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Kari Kettunen

Perussuomalaiset ja Siniset häipyvät Suomen poliitteselta kartalta..Soini mokasi kaiken kunnianhimonsa takia. Sääliksi käy "Persuja" äänestäneitä viime vaaleissa. Nyt kaikki tyhjän päällä.. Vihreät ja Sosdemit vetäkää nyt oikeasta narusta. Kannatuksenne nousee seuraavissa vaaleissa..

Esa Ojanlatva

Hyvin toteaa itsestään, puuttu kokemus täysin. Soinilla ei ole minkäänlaista kokemusta ulkopolitiikasta kuten ei mistään muustakaan politiikasta, paitsi takin käänmöistä ja äänestäjille valehtelusta. Soinin paikka on paremminkin katujen lakaisijana jossa voi pitää eri takkia sään mukaan.

Jaan Johanson

Kyllä, onneksi erosi. Ikävä tosiasia, että se ei täysin korjannut tilannetta. PS:n on edelleen vaikea löytää linjaa kansainvälisten ja suomen lakien viidakossa. Äänestäjien ja irtopisteiden kalastelu on koko ajan törmäyskurssilla ihmisoikeuksien kanssa. Yksittäisasia eli Ukrainan ihmisoikeuksien, elinolojen, järkyttävän rikollisuuden ja korruption kehitys taas ei ole kiinnostanut ketään v.1991 jälkeen.

Jaan Johanson

Kyllä, onneksi erosi. Ikävä tosiasia, että se ei täysin korjannut tilannetta. PS:n on edelleen vaikea löytää linjaa kansainvälisten ja suomen lakien viidakossa. Äänestäjien ja irtopisteiden kalastelu on koko ajan törmäyskurssilla ihmisoikeuksien kanssa. Yksittäisasia eli Ukrainan ihmisoikeuksien, elinolojen, järkyttävän rikollisuuden ja korruption kehitys taas ei ole kiinnostanut ketään v.1991 jälkeen.

Nico Nyman

"onneksi en enään johda perussuomalaisia" todellakin onni onnettomuudessa.. sinä häivyt brysseliin kun ensivuoden vaaleissa sininen petturiryhmä putoaa hallituksesta ja persut pääsee kasvattamaan kannatustaa kun uuvatit on pois pelistä...

Jouni Lehmusruusu

Ei montaa päivää mene etteikö Soini olisi haukkumassa PerusSuomalaisia. Joillakin naisilla on sellainen kieroutuma että kun he pettävät, sen jälkeen he kostavat sen pettämälleen puolisolle.

Timo Soini, olit koko lailla turhake, takinkääntäjä ja tyhjän puhuja. Nyt kun olet muutaman viikon päässä urasi lopusta, voisitko edes sen verran leikkiä miestä että häviät kuin mies?

Jarkko Pesonen

Timo Soini 3.6.2017:

"Ajatus siitä, että loikkaisin perustamastani puolueesta on mieletön. Se oli Juudas, en minä, joka meni ja hirtti itsensä. Kolmellakymmenellä hopearahalla, jotka kavaltaja sai, ostettiin savenvalajan pelto muukalaisten hautausmaaksi.

Perussuomalaisten puoluekokous kuumentaa tunteita jo siinä määrin, että järjen valo jättää herkimmät.

Pidän loikkareita luusereina. Siksi ajoin hallitusneuvotteluissa läpi niin sanotun seteliselkärankaisten rappiopykälän kumoamisen. Historiallinen vääryys ja Kekkosen ajan politiikan rappiotila joutui tilille ja historian hämärään."