Torstai 27.6.2019

Syntyvyyslukuihin havahtui nyt Petteri Orpo: Tällaisesta nuoresta miehestä ei ole koskaan seurannut mitään hyvää

Luotu: 
9.4.2018 12:39
  • Kuva: Tilastokeskus
    Kuva
  • Kuva: Alma Talent / Petteri Paalasmaa
    Kuva
    "Yksinäisestä, vailla tekemistä ja tulevaisuudenuskoa olevasta nuoresta miehestä ei koskaan ole seurannut mitään hyvää", kirjoittaa kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo.

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo arvioi, että 2000-luvulla laskeneet syntyvyyslukujen taustalla on suuri ongelma. Hän viittaa valtiovarainministeriön kansliapäällikön, valtiosihteeri Martti Hetemäen havaintoihin syntyvyyslukujen laskusta.

–Huoleni nuorista miehistä kasvaa. 25-34-vuotiaiden, eli parhaassa perheenperustamisiässä olevien miesten työllisyysaste on 2000-luvulla heikentynyt samaa tahtia kuin syntyvyyskin. Ongelma on suuri, niin henkilökohtaisella tasolla kuin yhteiskunnankin kannalta, Orpo kirjoittaa Facebookissa.

Talouselämä kertoi perjantaina, kuinka syntyneiden lasten määrä on romahtanut miltei käsi kädessä nuorten miesten työllisyysasteen kanssa. Helsingin Sanomien mukaan luvut ovat selvästi alittaneet myös väestöennusteen tason. Ennusteen varaan on laskettu ja tehty poliittisia uudistuksia kuten eläke- ja sote-uudistus.

Orpon mukaan tytöt ja pojat eivät enää kohtaa entiseen tapaan.

–Pojilla on vaikeuksia koulussa oppimisessa, ja liian moni jää ilman peruskoulun jälkeistä tutkintoa. Tytöt pärjäävät paremmin, eivätkä he siksi edes kohtaa. Tämä näkyy jo syntyvyystilastoissa, kun lapsia syntyy Suomessa vähemmän kuin 150 vuoteen! Orpo hämmästelee.

Poikien avuksi hän esittää hallituksen laatimia varhaiskasvatuksen ja ammattikoulun uudistamista. Oppositiosta käsin ne on tosin tuomittu ennen muuta leikkaustoimiksi. Kehysriihen alla Orpo toteaa, että nuorten miesten auttamiseksi pitää olla varaa.

–Yksinäisestä, vailla tekemistä ja tulevaisuudenuskoa olevasta nuoresta miehestä ei koskaan ole seurannut mitään hyvää. Ei hänelle itselleen, kuin muillekaan. Heidän moittimiseen meillä ei ole varaa, auttamiseen pitää olla.

LUE MYÖS: Syntyvyys syöksylaskussa – TE: Nyt löytyi iso syy: Miehet syrjäytyvät vauhdilla

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Nita Hillner

Suomi on jakautumassa oleva yhteiskunta, on hyvinvoivia ihmisiä ja todella pahoinvoivia ihmisiä. Liian moni näkee tulevaisuutensa synkkänä, keskiluokan elinehdot heikentymässä, tämä on tapahtunut tosiasia jo Usa,ssa. Hallituksemme on edistänyt tällaista kehitystä - Ihmisten, naisten ja miesten täytyy antaa kaikki voimansa työelämälle tai toinen vaihtoehto on olla työelämän ulkopuolella kokonaan. Ei hyvältä näytä tulevaisuus lasten teon kannalta eikä muutenkaan. Arvelen että tulevaisuudessa nykyistä enemmän levottomuutta kaduilla ja myös hyökkäykset päättäjiä kohtaan lisääntyvät. Ei ruusuiselta näytä.

Reijo Heikkilä
Vastaus kommenttiin #39

Palkaton orjatyö/aktiivimalli/valtavat yhteiskunnalliset ongelmat mm, huumeongelma. Valtion 120 miljardin euron yhä kasvava velkataakka eu,n takia. Sote-palveluiden romutus. . Turhat eu, maksut. Sinäkin maksat näistä. Ja kun joudut työttömäksi, olet viltin jatkona, TE, toimistossa orjien joukossa. Eikö avaudu, etkö tiedä mistä maksat. No nyt tiedät.

Risto Nikander
Vastaus kommenttiin #39

Paljon on jäänyt huomaamatta sinulta. EUn johdosta suuri osa näkee tulevaisuuden synkkänä ja vaarallaisena. Maailman miljardit köyhät ovat tulossa tänne jakamaan hyvinvointiamme. Rikolliset, raiskaajat ja terroristit etunenässä.
Eikä pidä unohtaa EUn itse tuottamia pulmia kuten pankkikriisiä, byrokratian ja korruption lisääntynmistä EU:n järjettömän rahojenjaon seurauksena, Ukrainan kriisikin on perustunut EUn laajenemishaluihin.
EU:ssa ei voi kohta hyvin kuin ökyrikkaat ja korruptoituneet politiikot. Ja onhan niistä EUn jakalmista rahoista tullut lisääkin rikkaita ihmisiä. Korrution ja väärinkäytösten ansiosta. Rehelliset veronmaksajat senkin maksavat.
Jos EUn täytyy jakaa veronmaksajien rahoja johonkin,niin syntyvyyden säännöstelyyn kehitysmaissa.
Kuka haluaa lastensa ja jälkikkasvunsa tulevaisuudelle tällaista Eurooppaa ja Suomea, kun on kerran hyvä'än totuttu. Paitsi tänne tulleet nuoret miehet Lähi-Idästä ja Afrikasta.
Nauti sinä vapaasta kulkuoikeudesta ja rahanvaihdon vähenemisestä jos ne ovat tärkeampiä kuin kerrotu

Reijo Heikkilä
Vastaus kommenttiin #51

EU, on aiheuttanut valtavat ongelmat laajalle alueelle koko maapalloa. Ensinnäkin, kun portit rehottaa auki, sieltä tulee aivan mitä tahansa, kun rajoilla ei ole tarkistuksia. Siinä yksi vakava asia josta eu, johto ei edes puhu mitään, ei tietenkään, koska sehän on eu,n aiheuttama ongelma. Vapaa hortoileminen, tänne eurooppaan voi tulla näköjään vaikka atomipommi takataskussa, sitten ihmetellään, että kun on nuita kahakoita. Kaikenkarvainen väestö asuttaa koko euroopan, sitten kun heille sanotaan, että nyt pitää lähteä, he karkaavat, ja katoavat ns, maan alle, kiinni jäätyään he sanovat, mehän ei lähdetä täältä yhtään minnekkään. Ja taas tarvitaan lisää virkoja, niskoitteleville, karkotuspääätöksen saaneita varten. Seuraavaksi joku isopalkkainen ministeri huokailee ja ihmettelee, että kun me ei edes tiedetä mihin he ovat kadonneet, maan alta käsin sitten hoidellaan hämäräpuuhia, ja sitten kun näitä hämäräpuuhia ilmenee, perustetaan hämäräpuuhien isopalkkainen asioiden hoitaja,työryhmä, joka laittaa nämä hämäräpuuhat kuntoon. Ja kun alkaa syntymään taas näitä lieveilmiöitä, laiton työvoima jne, puuhastellaan taas joku isopalkkainen virka hoitamaan ja oikomaan näitä rikolliskoneiston vääristyneitä rattaita. Tällä tavalla tämä EU, toimii. Sana on kiertänyt merten taakse, tulkaa tänne, täällä on kaikki ilmaista, tulkaa tänne. No, ongelma on tietysti jo huomattu, mutta kuka olisi selainen henkilö joka tarttuisi asiaan oikeasti kiinni, ja alkaisi passittamaan kielteisen päätöksen saaneita välittömästi takaisin sinne mistä tulivatkin. Lentokentille on varmaan jo kyräilty verovaroista riviin satoja matkustajakoneita, että kun tulee takaisin lennätysaikakausi eu,n romahdettua, alkaakin verovaroista lennätykset. Siihenkin tarvitaan isopalkkaiset virkanaiset ja virkamiehet. Lopuksi ruudulle ilmestyy texti. GAME OWER GOD BY EU.!

Markku Savikivi

Lipposen ja Niinistön ja taannoisen Ville Itälän johtaman perustuslakivaliokunnan aikaansaama eurottaminen on maamme talouden huonon tilan perussyy.
Keskusta ja PS vastustivat eurottamista.
Sipilää ei voi syyttää nykytilanteeseen eli pakkotilanteeseen päätymisestä. Lipponen julisti eurottamisen alussa rehellisesti, että yhteisvaluutta edellyttää tarvittaessa työelämään joustoja ja valtion rahapolitiikkaan kiristyksiä.
Sipilä pyysi Lipposta hallituskautensa alussa Kikyn selvitysmieheksi, mutta Lipponen kieltäytyi kiireisiinsä vedoten.
Lipponen syyttää Vanhasen-Kataisen hallitusta siitä, että se aloitti palkkarallin, joka johti velkaantumiseen ja työttömyyteen,
Suomen olisi pitänyt tehdä asioista johtopäätökset viimeistään vuonna 2011 ja erota eurosta, jolloin euron luoja, entinen pääekonomisti Otmar Issing toi julki epätoivonsa euron tulevasta kohtalosta ja euroa kohdanneesta moraalikadosta (piittaamattomuudesta). Kun ei erottu, niin lisääntyvät tuskat jätettiin kasvamaan korkoa korolle. Kohta meidät pannaan maksamaan Italian ja Ranskan velkoja, koska etelässä on kuri ollut vielä huonompi kuin meillä. Jos Suomi sopeutuu euroon, se ei euroa paljoa auta, koska etelän maat eivät voi enää millään sopeutua, vaan epätoivoissaan tarrautuvat sopeutuneiden lompakoihin.

Tulevat vaikeudet saattavat olla vielä suuremmat kuin 1990 -luvun alussa valuutan ECU-kytkennän takia. Euro on hävittänyt merkittävän määrän kotimarkkinatuotantoa ja osaamista, jonka takia romahdus saattaa olla melkoinen siinäkin tapauksessa, että eroamme eurosta nyt myöhemmin. Ei paljoa naurata.

Kokoomusta, vihreitä, demareita, ruotsalaisia ja vasemmistoa voi syyttää katteettomasta optimismista taloutemme tulevaisuuden suhteen.

Reijo Heikkilä

Työttömyys ja valtava köyhyys pakottaa ajattelemaan järjellä. Raha loppuu valtion kirstusta, rahakukkaro levällään ympäri ämpäriä, kenellä tähän on muka varaa. Kauankin,,ko.? Kuvitellaanko että palkaton orjatyövoima, korjaa kaikki ongelmat. Kappas, kun en mä taho sitä uskoa.

Juha Lehtonen

Ilmaisten ehkäisyvälineiden jakaminen kansalle on selvästi väärää politiikkaa. Aikamoinen määrä lapsia tehdään alkoholin vaikutuksen alaisena, eli jos valtiovalta haluaa kansan tekevän lisää lapsia, pitäisi alkoholiveroa laskea ja reilusti.

Topi Rantakivi

Syntyvyys riippuu paljon näistä asioista:

- Epävarma tulevaisuus
- Epävarmat työpaikat
- Missä on työllisyyttä tarjolla, siellä asumisesta ottaa ison osan palkasta pois ja sillä kituuttaa epävarmaan tulevaisuuteen

Suomi on verottanut itsensä ihan liiaksi asti ja nyt kellään ei kestä enää selkään roimimisesta ruoskalla ja verta selästä. Tässä pitää nähdä se ongelma: 90% yrityksistä ovat yleensä 1 hengen vetämä yritys ja miksi he eivät palkkaa ketään, koska: kysyntä ei ylity henkilön kykeneväisyydestä ehtimään jokaiseen työmaahan ja jos ylittyy, palkkaamiseen menee sivukuluja ja se tulee maksamaan yrittäjälle enemmän ja yrittäjä köyhtyy vuositienesteistä enemmän.

Suomessa pitäisi kannustaa siihen, että yrittäjä saa lisää tienestejä ja että verotuksessa joustetaan ja kohtuullistetaan. Nyt valtio on vain laittanut nämä parannukset vääriin kohtiin ja isot firmat hyödyntävät nämä kaikki porkkanat koko ajan ja pienet firmat jäävät altavastaajiksi.

Jukka Lehti

Poliitikoillevä vinkki joka osin poistaa monta murhetta ja joka osin myös korjaa tätä ongelmaa. Lopettakaa kaikki tuet ja tasa arvo kiintiöt yms tulosiirrot ja turhat koulutus ja suojatyöpaikat ja luokaa vapaa kilpailu, niin pojat alkaa pärjään taas. Nyt luotu hölmö keinotekoinen yhteiskunta joka vain velkantuu ja vierantuu elämän perusssioista.

Jukka Lehti

Kokoomus itse pääsyyllisiä näihin probleemiin. Käteinen mm. lupasi ummet ja lammet kosiakseen naisten ääniä siten lähti karkuun EUn. Säälittävää touhua.
Ite nähnyt tämän tulevaisuuden aikoja sitten ja muuttanut pois Suomesta.

Timo Nenonen

Huoleni nuorista miehistä kasvaa. 25-34-vuotiaiden, eli parhaassa perheenperustamisiässä olevien miesten työllisyysaste on 2000-luvulla heikentynyt samaa tahtia kuin syntyvyyskin.

Ei ole tämäkään älyn pahnanpohjimmainen tajunnut, että juuri tämän ajan olemme olleet mätävaluutta eurossa. Ja koko tämän saman ajan on poispotkittu ihmisiä kortistoon. Olisi jo korkea aika erota Eu/eurosta.

Reijo Heikkilä

Vienti ei vedä eikä talous kasva. Jos vienti vetäisi, ja talous kasvaisi, niin miksi on tällainen tilanne päällä. Jos kaikki on nyt hyvin, niin näitä aktivimalleja ei edes tarvittais. Jotain se kertoo talouden tilasta. Aktivimallit on tehty juuri siksi, että ilman palkkaa pakotetaan kansa tekemään työtä, karenssia uhkaillen, ja kun firmat saa sitä tulosrahaa, se jaetaan johtajien kesken. Sipilä ammenta yritystukeja, että ottakaahan tuosta, palkkamenoja teillä ei nyt taida olla, jää sitä hilloa taas enemmän ja enemmän, jakakaa ne rahat.! Orpo sanoi, että nyt ei ole varaa mihinkään turhiin. Joo,o. No, mutta on kuitenkin varaa aina riistää kaikein pienituloisimilta, ja siirtää ne rahasummat rikkaille. Tämä on niin vänkää. Sitten kysellään, että mikähän siinä on, kun kansa vihaa päättäjiään noin paljon.

Hannu Rautomäki

Lapsien tekoa tietenkin vältetään, kun tulevaisuudesta ei ole mitään varmuutta.
Potkut voi tulla milloin vain, ja tapiksi hallitus leimaa työttömän passiiviseksi, ja leikkaa mitätöntä työttömyysturvaa vieläkin pienemmäksi.
Kuka siinä lapsia elättää?

Reijo Heikkilä

Pssst. Annetaan nyt kapitalistejen rosvota, kyllä se rosvoaminen loppuu vielä. Talousromahdukseen tämä kapitalistien rosvoileminen päättyy.! Sitten kun saadaan kokoomus seuraavaksi 5000 vuodeksi oppositioon, on ihan eri pelinappulat pöydällä. Tietysti se myös edellyttää sitäkin, että toiset kapitalismia ihailevat eivät lähde uudelleen tähän hävityspeliin mukaan, vaan alkaa sivistyneen yhteiskunnan uudelleen rakentaminen, kokoomuksen pysyessä karsinassaan.

Jaakko Karki

Mutta siihen Orpon otto- ja partalapsi tulijoihin ja liittyneeseen valitusrumbaan ja rikollistoimintaan löytyy valtiovarainministeriltä EUR 3 - 4 miljardia vuodessa! Ei heistä ole ollut tähän mennessä työntekijöiksi eikä edes "geeniperimän parantamiseen" a'la Orpo.

Jari Kaisla

Tutkimuksia tehdään Suomessa vain rahoituksesta, joka täytyy hakea. Suomen hallinto ei myönnä tällaisiin rahoitusta sillä sehän osoittaisi heidän epäonnistuneen monessa suhteessa. Sen sijaan tutkimuksia tehdään mieluummin miten "tempputyöllistäminen" on toiminut ja kuinka tärkeää pakkoruotsi on Suomelle.

Reijo Heikkilä

Kyllä tämä kansa töitä voi tehdä, kun maksetaan edes kohtuupalkkaa. Palkaton orjatyö puuhastelu jota tämä orpo ja yritysjohtaja Juha Sipilä harrastaa, niin sillä on yhteiskunnassamme vakavat seuraukset. Jättäkääpä kokeeksi rahakukkaro pöydälle, ja antakaa se ahneen varkaan varastaa, katsokaa sitten mikä on tilanne. Hyvä vai huono.

Anssi Laakso

Pojat kehittyvät biologisista syistä myöhemmin kuin tytöt. Koulussa he jäävät siten alakynteen. Sieltä se syrjäytyminen jo alkaa ja ilmenee huonona käytöksenä. Tytöt saavat parempia todistuksia kun voivat olla kehityksessä jopa vuoden poikien edellä. Hyvä olisi jos pojat voisivat aloittaa koulun hieman vanhempina kuin tytöt, jolloin olisivat samalla kehitystasolla. Toinen vaihtoehto on muuttaa koulua enemmän poikia kiinnostavaksi. Nythän opetus suosii kilttejä tyttöjä. Samasta syystä yliopistot ja korkeakoulut naisistuvat vielä entistäkin enemmän. Pääsykokeiden merkitystä halutaan vähentää ja koulutodistusten painoa kasvattaa. Niin, tytöillä on em syistä paremmat todistukset. Eipä löydy akateemiselle naiselle sitten saman tasoista kumppania. Se on tragedia naisille, jotka jäävät lapsettomiksi.

Seppo Lumijärvi

Akateemiset naiset, joille ei kelpaa mikään mies, eivät lisäänny ja häviävät veks. Samaten sellaiset miehet, jotka eivät puolisoa syystä tai toisesta saa. Evoluutio jättää jäljelle sellaisia, jotka uskaltavat pariintua ja lisääntyä, eivätkä ole liian nirsoja.

Ei koulutus takaa tasokkuutta. Jotkut naiset sen ymmärtää ja valitsevat sopivan ihmisen, eivät sopivaa statusta... yhden mies on leipuri ja itse on kemisti.

Markku Koivisto

Lapsi tuo leivän tullessaan, sanottiin " ennevvanhaan". Niin se oli mun nuaruures, ja toi kanssa. Mun omat on jo yli viiskymppisiä ja tuntui se lasten saaminen heidän kohdallaan olevan kiven alla, kun vähän vanhempana aloittivat. On se maailma muuttunut, voi vain todeta.

Petri Lahtinen

Itse muistan puheet lukioiden tyttöistymisestä samoilta ajoilta, kun aloitin lukion ( 1981 ). Olin Tampereella myös ensimmäistä ikäluokkaa, joka aloitti peruskoulun. Onkohan näillä mitään kausaliteettia ? Peruskoulu- (mahdollinen) lukio on sitä tavoitteetonta kellumista opiskeluputkessa, jolle ei näytä olevan loppua. Peruskoulussakin annetaan aika monena vuotena pelkkiä hymynaamoja todistuksiin. Pojat kaipaavat kilpailua ja selviä tavoitteita, todistuksiin kylmiä numeroita ja miesopettajia.

Madelene Ambrose

Ryöstäkää vaan lisää suomalaisia, kyrpo & pipilä, niin loppuu kokonaan vauvojen tekeminen. Kukaan tämmöiseen perzelandiaan halua tehdä lasta kärsimään, kun eliitti imee kansalaisten elämänhalun. Ihmiset ovat kyllästyneitä kyykytykseen.

Heli Räty

Jokainen teinipoikien äiti tietää, mitä etäpäivät ja omaehtoinen opiskelu tarkoittavat 15-17-vuotiaille ammattikoulussa opiskeleville pojille. Sitähän ammatillisen koulutuksen "vuosituhannen uudistus" on tarkoittanut. Vähemmän lähiopetusta ja enemmän itseohjautuvaa itsekseen oppimista. Samoin, jokaisen lukiolaisen äiti tietää, miten rankkaa ja nopeatempoista opiskelu nykyään on. Vain vahvimmat selviävät - he jotka saavat tukea opintoihin myös kotoa. Kun tulokset alkavat näkyä nyt jo köyhyys-, syrjäytyneisyys- ja syntyvyystilastoissa, jotain olisi varmaan syytä tehdä?

Jari Kaisla

Vasta pariviikkoa sitten Sipilän ja Orpon hallinto hehkutti miten työllisyystilanne on kasvanut hurjasti. Tämä todistettiin ihan omilla tempputyöllistämistilastoilla. Nyt on ongelma sitten jo aidosti käsillä? Onpa yllättävää.

Auttaisikohan tähänkin tilanteeseen joku kyvykkään hallituksen aktivointimalli? Sellainen malli joka aktivoisi (lue: pakottaisi) lisääntymään tietyn ajan kuluessa tai kaikki tuet leikattaisiin pois?

Reijo Heikkilä

Kohta se on 100% täystyöllisyys. Koko kansa pakotettu palkattomiin orjatöihin, karensin uhalla, kortistot on typö tyhjiä, kaikki palkattomissa orjatöissä, kuka missäkin kierrätyskeskuksessa jne. Aktiivimalli puree, jos et ole etsinyt itselle huu haa kurssia, pienenee kelan tk. Jos et ole ollut yrittäjänä, hah hah hah hah hah, sallikaa mun nauraa,,,yrittäjänä,,hah hah hah hah hah, joo. Niin kelan tk, pienenee. Minusta kun tuntuu, että nämä orpot, lindströmit ja sipilätkään ei ole olleet tarpeeksi aktiivisia, että olisivat luoneet sellaiset edellytykset Suomeen, että olisi näitä työpaikkoja syntynyt.
Täystyöllisyys on ihan kohta, kansa palkattomina orjina.

Kinnunen Antero

Yksinäisestä, vailla tekemistä ja tulevaisuudenuskoa olevasta nuoresta miehestä ei koskaan ole seurannut mitään hyvää

Melkoinen yleistäminen, liekö vihapuhetta?

Eikö muka yksikään tuossa tilanteessa ollut nuori mies ole saanut mitään hyvää aikaiseksi?

Joni Rikkola

''Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo arvioi, että 2000-luvulla laskeneet syntyvyyslukujen taustalla on suuri ongelma.''

Kyllä! Porvaripolitiikka. Kansalta otettu kaikki ja on viety edellytykset mielekkääseen elämään kaikilta osin. Mikään ei ole enää Suomessa hyvin, jotkin asiat vielä hetken.

Reijo Heikkilä

Olen mieluummin orjana kuin orpona. Näinhän se Mikko lauleskeli. Tämä lauluhan sopii nyt hyvin tähän orjatyövoimahössötykseen. Olen mieluummin orjana kuin orpona.. Hah hah hah hah hah hah. Nouseekohan se ostovoima orjatyön avulla paljonkin. ? No, päasia että orjatyö nostaa Suomen hyvinvointiin takaisin, ostovoima nousee jne. hah hah hah hah hah, oi että, pakko lähteä keittään kaffeet.

Reijo Heikkilä

Sipilän eu, mielinen hallitusosa jää koko Suomen historian kaikkien aikojen heikompana ja mittää tekemättömänä ja aikaan saamattomampana hallituksena historian kirjoihin. Ei siellä toki kaikki ole eu, mielisiä, no, mutta heitä siellä kirjoissa ei sitten nähdä. Nämä eu, mieliset "untot" nähdään. Eipä ole Sipilän hallituskaan kovin aktiivinen ollut, kun ei olla kyetty järjestämään sellaisia edellytyksiä, että olisi tullut uusia työpaikkoja. Se aktiivisuudesta.! Kiitos ja hyvää yötä.!

Reijo Heikkilä

Sipilät ja orpot ja lindströmit on jo kyllä kusseet omille nilkoilleenkin. He ovat jättäneet nimensä Suomen kaikkien aikojen huonoimpana ja saamatomampana halituksena historian kirjoihin. Kyllä siitä on mukava seuraavien sukupolvien lukea.

Antero Koski

Olisiko Orpolla itsellään peiliin katsomisen paikka?
Eu ja maailmoja halaava maahanmuuttopolitiikka, omien veteraanien ja vanhusten sekä varattomien hylkääminen ei tee nykyisestä yhteiskunnastamme tulevaisuuden kannalta kovin houkuttelevan näköistä.
Vaikka oma jälkipolvi edustaakin jo täysikäisiä, niin ikinä ei sitä -80 ja -90 luvun vapautta ja turvallisuutta, minkä meidän sukupolvi sai kokea, enää yhteiskunnassamme tule näkymään.
Ja se vetää samalla mielen surulliseksi sekä vihaiseksi. Miten ja miksi olemme päästäneet tilanteen siihen jamaan?
Miksi me ollaan päästetty vallankahvaan vallanhimoiset omanedun tavoittelijat, ketkä ovat erkaantuneet todellisesta maailmasta eliitti klubeineen.
Yhteiskuntamme on revitty kahtia ja jos aivan oikeasti jokainen on itselleen rehellinen, niin globalismi ei ole tuonut mitään hyvää yhteiskunnallemme.
Ongelmat eivät ainakaan sillä ratkea, että vedämme lähi-idän ongelmat luoksemme ja jopa lainarahalla sitä rahoitamme.
Mutta se ei tarkoita etteikö kansainvälisyys voisi hoitaa kuten ennenkin. Vienti ja kansainvälinen yhteistyö ei nykyisen mallista globalismia tarvitse.
Myös yhteiskunnan houkuttelevuus ulkomaisia työntekijöitä ja oikeita maahanmuuttajia ajatellen olisi toista luokkaa kuin nykyiset rikostilastojen kasvu keskukset. Kyseenalaistaa voisi myös surullisen kuuluisten vihapuhepoliisien tarpeen kun koko kansakunta puhaltaisi yhteen hiileen, sillä vaikka vihapuheen kohteet olisivatkin kolmas osapuoli, niin pääosinhan ne osoitetaan toisille suomalaisille.
Myös omien kansalaisten turvallisuus on riskeerattu tavalla mitä sotien jälkeen ei ole nähty ja vieläpä täysin tarpeettomasti
En tiedä onko menneeseen kulta-aikaan ( lukuun ottamatta -90 pankki katastrofia ) enää paluuta, mutta suunta ei näytä syntyvyyden vähenemisen lisäksi kovin valoisalta, vaikka nyt huterin jaloin nousukautta astellaankin. Yksi mikä on kuitenkin varmaa. Tämä hallitus ei tilannetta händlää. Riidan siemenet on kylvetty ajat sitten ja ne on itäneetkin liiankin hyvin. Valtavaa ikävää ei tämän hallituksen perään tulisi.

Reijo Heikkilä

Kuka rahoittaa työttömyysturvan, kun työttömiä tulee aina vaan lisää ja lisää. Eikö meinaa avautua. ? Eikö meinaa avautua..? No, olisiko se veronmaksaja/t jotka maksaa työttömyysturvan. Kai olet kuullut veronmaksuista.? Eikö avaudu.?

Reijo Heikkilä

Kiinalaista sekuntitavaraa puskee eurooppaan kaikkialle. Polkupyörät ja polkupyörän kumit on niin heikkoja, että ei kestä kuin postiloovalla käydä, niin renkaat tyhjinä. No, mutta kun se hyvä nokia aikakausi on nyt ohi, pitää tyytyä kertakäyttötavaroihin. Ostin 1960 luvun alun mummopyörän, siinä näkyy olevan punaiset sisukumit, kun vaihdoin alkuperäiset uudet päällykumit. Nokia lukee sisukumeissa. Kiinailmiö renkaat ja pyörät on jo huomenna romukopassa, jos tänään sen olet erehtynyt ostamaan. Eikö tämäkään avaudu.?

anita frisk

Aika yksimielisiä kommentteja. Ei tehdä lapsia kun yhteiskunta ei anna siihen tarpeeksi rahaa ja mahdollisuuksia. Minkähänlaiseen yhteiskuntaan ne yleisesti kirotut suuret ikäluokat syntyivätkään? Hyvinvointivaltioon? Vai olivatko sitä peräti rakentamassa? Sillä kolmenkymmenen markan lapsilisällä.

Nykyään ihmiset ovat paljon vapaampia päättämään haluavatko hankkia lapsia vai eivät. On uusi sukupolvi, joka arvostaa vapautta mennä ja tulla, nauttia elämästä ja lapset eivät tähän kuvioon kuulu koska tietenkin vaativat ja rajoittavat. Myös potentiaalisten lasten tulevaisuus nähdään synkkänä, eri syistä johtuen. Koulutuksella syntyvyys nousuun on naurettava väite: korkeastikoulutetut hankkivat maassa kuin maassa vähemmän lapsia. Sopii miettiä miksi.

Petteri Orpo on valtiovarainministeri, ei esim. kätilö. Pysyköön lestissään. Suomessa syntyvyys on suurinta maahanmuuttajien, lestadiolaisten ja sosiaalisista tuista riippuvaisten parissa. Voisiko tästä vetää jotain johtopäätöksiä?

Hannu Korpilampi

Nuorten miesten työttömyyden suhde suhde syntyvyyteen on olemassa, joskin täysin erilainen kuin mitä Orpo kuvittelee. Peiliin katsomisen paikka.

Ihmisellä on monta syytä paeta kotimaastaan. Päästään vialla oleva patologinen seksuaalirikollinen pakenee kotimaansa viranomaisia tai uhriensa omaisten kostoa paljon todennäköisemmin kuin satunnainen kunniallinen kansalainen. Niinpä ei ole ihme että Eurooppaan tulleiden turvapaikanhakijoiden joukossa seksuaalirikolliset ovat rajusti yliedustettuina. Orpolta oltaisiin vaadittu selkärankaa ja toimia silloin kun katastrofi oli vielä ehkäistävissä. Nyt on myöhäistä.

Vuonna 2015 Suomen hallitus avasi Merkelin käskystä rajamme ja päästi kymmeniä tuhansia 25-34 -vuotiaita kouluttamattomia ja usein jopa lukutaidottomia miehiä maahamme. Jakelimme näille oleskelulupia otsa hiessä. Sitten ihmettelemme kun 25-34 -vuotiaiden työllisyysaste romahti.

Ja mikä laskee syntyvyyttä? Ei kai vain turvattomuuden tunne? Ei kai vain raiskatuksi tulemisen aiheuttamat traumat? Ostoskeskuksiin ja kaduille ilmestyi näitä seksuaalirikollisissa yliedustettuja 25-34 -vuotiaita miesjoukkoja häiriköimään sekä raiskaamaan naisia ja tyttölapsia, sekä – Turun puukottajaan viitaten – viiltelemään auki heidän kurkkujaan keskellä kirkasta päivää julkisella paikalla. Poliisi signaloi kansalaisille että suurin uhka maassamme on kantasuomalaisten liiallinen sananvapaus, ei päättäjien tietoisista päätöksistä seurannut turvallisuustilanteen romahtaminen. Aivan kuten Ruotsissa, Suomenkin hallinto näyttää menettäneen tilanteen kontrollin. Tämä kaikki saa ihmiset kokemaan tulevaisuutensa epävarmaksi, eikä epävarmaan tilanteeseen halua hankkia lapsia.

Turun kurkunviiltäjä tuli Suomeen Ruotsista, turvallisesta maasta. Hänet olisi kaikkien lakien mukaan voitu karkoittaa välittömästi Ruotsiin, jolloin nämä kaksi kuollutta Suomalaisnaista olisivat edelleen elossa. Heidän verensä ovat Orpon käsissä, mutta hän onnistuu jälleen luikertelemaan vastuusta leikkimällä typerää.

Markku Vähätalo

Se on nyt melko selvää, ettei somettamalla synny mukuloita, siihen tarvitaan läheisempi kontakti. Meilä Suomessa myös yhteiskunta nopeassa tahdissa naisvaltaistuu, miehet painetaan mahdollisuuksien mukaan marginaaliin. Kannattaako täällä lapsdia laittaa, voi tulla poika!

Juha Virtanen

Eikös Jyrki Katainen esitellyt visioitaan suurista maahantulevista massoista jolla korvataan kotimainen lapsivajaus. Nyt nähdään tulos. Kun Afrikasta ja lähi-idästä tulee miespuolisia tänne niin syntyvyys päinvastoin mieluummin laskee vaikka raiskaukset on lisääntyneet räjähdysmäisesti.
Kun lapsiperheiden tukeminen on laskenut jo pitemmän aikaa niin lopputulos on selviö. Pitää vain toivoa että vaikka Venäjältä muuttaisi perheitä korvaamaan vähenevä Suomalaisväestö. Valitettavasti Suomalaisuus on häviämässä Suomesta. Katsokaa vaikka tilastoja, Lapsia syntyy ulkomaistaustaisiin perheisiin Suomessa.

Helka Karttunen

Poikien syrjäytyminen alkaa jo ala- asteella. Jo 10 vuotta sitten puhuttiin, että nykyinen koululaitos suosii tyttöjä ja meno ei ole ainakaan parantunut viime vuosina. Tiedän monia poikia joilla yläasteelle siirryttyään on puutteelliset äidinkielen ja matematiikan taidot. Yläaste menee sitten miten menee, jotain muuta touhutessa. Jokainen voi kuvitella paljonko sitten ammattikoulu kiinnostaa.

Jaakko Karki

Orpo ihmettelee ja valittelee että syntyvyys on alhainen (kanta)suomalaisten keskuudessa. Minä en ole lainkaan yllättynyt. Kuka tällaiseen muslimi- ja afrikkalaisten kansainvaellusten ja avoimien rajojen mylläkkään ja sen vuoksi vääjäämättömästi katoavaan hyvinvointivaltioon haluaa lapsia tehdä? Mielestäni ei kukaan järkevä ja vastuuntuntoinen suomalainen, monet mieluummin muuttavat muualle jossa tällaista toivottomuutta ei ole.
Tässä sitä olisi todella vakavaa ajattelun aihetta Orpolle ja muille (toistaiseksi) Suomessa vallan kahvassa oleville. Singaporen mallista voisi ottaa esimerkkiä, se on toiminut hyvin, jopa korkeasti koulutetut nuoret naiset lisääntyvät kun olosuhteet ovat hyvät, stabiilit ja lapsilla on tulevaisuus edessä.

Mikko Järvinen

ensitöikseen 2015 sipilän hallitus teki orjatyön pakolliseksi. jopa vakavasti sairaat nykyisin pakotetaan orjatyöhön tämän uuden lain takia. lääkärintodistukset ovat nykyisin hyvin pitkälti pskapaperia jos olet työtön sinun terveydelläsi ei ole mitään väliä. työtön on nykyään hyvin pitkälti lainsuojaton yhteiskunnan hylkiö
jokainen tervejärkinen joka tietää millaisen kohtalon ihminen saattaa kokea esimerkisi sairastuessaan vakavasti tämän päivän suomessa varmasti harkitsee kannattaako tähän maahan tehdä lapsia .

Juha Lehtinen

Jees, maa on jo täynnä lapsia joitten vanhempia ei heitä kiinnosta kasvattaa. Nyt sitten kaikki laitapuolen kansalaiset lisää lapsia tehtailemaan, tulee hieno uusi sukupolvi.

Ehkä parempi ratkaisu kaikille olisi vähentää kulutusta, miljonäärit esim. voisivat tyytyä viiden miljardin voittojen sijaan kahteen miljardiin.