Keskiviikko 17.10.2018

Pääministeri Sipilä: Suomalaisia aletaan muuntokouluttaa – ”Tulee varmasti toimia”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
10.4.2018 12:27
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Ministerit Petteri, Juha Sipilä ja Sampo Terho tiedotustilaisuudessa Kesärannassa tiistaina kehysriihen alkaessa.
|

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan hallitus tulee kehysriihessään panostamaan ainakin muunto- tai täydennyskoulutukseen, jolla pyritään vauhdittamaan työllistymistä. Yleisesti Sipilä ja valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) korostivat tuttuun tapaan, että valtiontaloudessa ei juuri ole varaa lisäpanostuksiin.

Sipilän mukaan hallitus etsii kehysriihessä ratkaisuja ennen kaikkea kahteen kysymykseen: Miten saadaan lisävauhtia hyvään työllisyyskehitykseen? Mitä voidaan tehdä vielä tällä hallituskaudella eriarvoisuuskehitykseen puuttumiseksi?

– Muuntokoulutukseen tulee varmasti toimia. Se on aika nopea tapa vastata siihen, että koulutetaan suoraan töihin ja yhdessä työnantajan kanssa, Sipilä sanoi toimittajille tiedotustilaisuudessa, joka käynnisti hallituksen kehysriihen.

Hallitus on aiemmin linjannut, että jopa miljoona suomalaista pitäisi kouluttaa uudelleen seuraavan kymmenen vuoden aikana, jotta pystytään vastaamaan työelämän muutoksiin. LUE LISÄÄ: Jopa miljoona suomalaista uudelleenkoulutukseen – Nyt alkaa tapahtua

Petteri Orpo mainitsi erikseen työmarkkinoiden kohtaanto-ongelmaan vastaamisen sekä pyrkimyksen parantaa sosiaalista tasa-arvoa. Hänen mukaansa niin sanottua jakovaraa on arviolta kymmeniä miljoonia euroja, korkeintaan sata.

– Toki aina on se mahdollisuus, että voidaan kohdentaa [rahoja] haluttuun kohteeseen, hän lisäsi.

Verotuspäätökset tehdään hallitustrion mukaan vasta syksyllä, sillä päätökset tulisivat joka tapauksessa voimaan vasta ensi vuoden alusta. Sipilän mukaan myöskään vanhoihin sosiaaliturvan indeksipäätöksiin – etuuksia nostavat indeksi on jäädytetty – ei palata nyt.

Lue myös: Sipilän hallitus aloittaa viimeisen kehysriihensä: Huomioi nämä 5 pointtia

Jaa artikkeli:

Kommentit

Heikki Miettinen

Työllistämistoimiin tulisi yllättävästi järkeä, jos TE-toimiston työntekijöille asetettaisiin tulospalkkaus, jota maksettaisiin jokaisesta työllistyneestä.
TE-toimiston roolia tulisi päivittää työllistymispalveluiden tarjoajaksi nykyisestä mielivaltaisia päätöksiä tekevästä kirstunvartijasta.

Mikko Järvinen

sipilän hallituksen ansiosta työmarkkinat eroavat entisestä siinä että työ on edelleen pakko ottaa vastaan mutta palkkaa ei tarvitse maksaa.
esimerkkinä kuntouttava työtoiminta ja kaikenmaailman työelämäkokeilut yms
kuntouttavan työtöiminnan/työelämäkokeilun piirissä on jo ainakin 50 000 ihmistä.

Nämä ihmiset siis tekevät käytännössä ilmaistyötä 9 euron kulukorvausta vastaan, mitään säästöjä siitä ei valtiolle synny koska he edelleen saavat täyttä työmarkkinatukea ja täyttä asumistukeakin. valtiolle kulut vain kasvavat ja työtön yleensä vain köyhtyy koska 9 euron kulukorvaus ei todellakaan riitä korvaamaan töissä käymisestä koituvia päivittäisiä kuluja.

ilmaistyötä järjestetään kunnissa,yrityksissä, yhdistyksissä ja säätiöissä. nämä ihmiset tekevät työtä ilmaiseksi yrityksille karenssin uhalla ja yritys hyötyy tehdystä työstä sekä vapautuu palkanmaksusta eli yritys saa oikeastaan yritystukea veronmaksajien rahoista työmarkkinatuen ja 9 euron kulukorvauksen verran lisäksi kunnat yleisesti maksavat korvausta em. työtoimintaa jarjestäville yrityksille ym 10,09 € päivässä työtöntä kohden eli vaikkei mitään järkevää tekemistä olisikaan työttömät tuottavat rahaa yritykselle.

Tästä syystä meillä on jo tässä maassa valtavan suuret "ilmaistyö" markkinat.Sipilän hallitus on keksinyt aivan uuden tavan maksaa yritystukia. tuki revitäänkin tuttuun tapaan hyvin pitkälti pitkäaikaistyöttömän selkanahasta.