Lauantai 23.2.2019

IL: Kansanedustajalta outo protesti kesken kokouksen – ”Todella noloa ja surullista”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
11.4.2018 19:09
  • Kuva: Hanne Salonen / Eduskunta
    Kuva

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan kokouksessa sattui erikoinen mielenilmaus, kun kansanedustaja pani korvatulpat korvilleen kesken asiantuntijakuulemisen, kertoo Iltalehti.

Valiokunta käsitteli kokouksessaan sote-uudistusta.

Iltalehden mukaan hallituspuolueen kansanedustaja tukki korvansa, kun Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin toimitusjohtaja Aki Lindén alkoi puhua.

–Tämä on todella noloa ja surullista. Hallituspuolueiden edustajat laittavat jopa KORVATULPAT asiantuntijoiden puheenvuorojen aikana, kun eivät kestä kuulla asiantuntijoiden perusteltua kritiikkiä sotemallia kohtaan, kommentoi vasemmistoliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Li Andersson Twitterissä.

Vihreiden kansanedustaja Ville Niinistö pitää käytöstä sopimattomana kansanedustajalle. SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen poliittinen neuvonantaja Dimitri Qvintus hämmästelee hänkin ”mitä h*lvettiä?”.

Lindén kertoo itse lehdelle, ettei hän havainnut mielenosoituksellista korvatulppien asettamista. Sen sijaan hän sanoo panneensa merkille, kuinka kansanedustajien parissa alkoi ”nykiminen, kääntyily ja kuiskailu”, kun keskustelu eteni heille epämieluisiin asioihin.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Nita Hillner

Huh, tällaiset kansanedustajat päättävät meidän asioista! Linden kertoi myös etteivät kansanedustajat ymmärrä mistä päättävät. Joku valiokunnan kokenut kansanedustaja oli kysynyt tällaista: Tuleeko myös julkinen sote-keskus yksityisen rinnalle? Linden oli sanonut: "Tulee toki"

Jokainen rivikansalainenkin tietää että on myös tulossa julkinen sote-keskus. Näiden tietämättömien ja huonosti käyttäytyvien nimet julki, jotta heitä ei tulevaisuudessa äänestetä eduskuntaan tai ylipäänsä minnekään.

Lauri Osmala

Niinhän nykyään toimitaan; "kaikki on sallittua, mikä ei ole erikseen henkilökohtaisesti kielletty". Ville Niinistö muunmuassa hyväksyy lähes kaikki keinot otettavaksi käyttöön sillon kun on kysymyksessä oma asia. Erästä "menneen talven politikkoa" vapaasti lainaten "Voi tätä vastaan väittämisen määrää, jonka näkee sokea reettakin"

Gun-May Arffman

Nita olen samaa mieltä. Nimet julki, kansalaisilla on oikeus sen verran nauttia kuluttajansuojaa että tietää ketkä ovat todellisia moukkia eivätkä sovi kansan edustajiksi.

Sinänsä käytös ei yllätä. Onhan se ollut hyvin ylimielistä ja vuorovaikutteetonta sanelemista tämän halltuksen taival sen aloittamisesta asti. Kaikki kritiikki on kaikunut kuuroille korville eikä kritiikkiä ole siedetty.

Henri Paasovaara

He edustavat kansaa... Jos kansa ei kuuntele asiantuntijoita niin heidänkään ei tarvi.
Tai jos kansalaiset ovat sijoittaneet rahansa Sote yhtiöihin ja nyt jääkin voitot saamatta kun asiantuntijat suositteleekin jotain muuta. Omaa etua kaikki kansalaiset ajattelee vain.
Sitä ei myöskään tapahdu mitä ei näe/kuule ja aina voi sanoa että "en tiennyt".

Tero Mustalahti

Nimi pitäisi julkaista. Näin räikeästi demokraattista prosessia epäkunnioittava henkilö ei sovi kansanedustajaksi. Jos asialle oli joku muu selitys kuin haluttomuus kuunnella kriittisiä mielipiteitä, niin senkin äänestäjät varmasti haluaisivat kuulla.

Tapio Mäkeläinen

Mä pelkään että puolueelleni tulee aika kova luunappi vaaleissa.
Ihmettelen miksi puolueeni osaavat ja kokeneet nk vanhan liiton kansanedustajat antavat näiden märkäkorvien rellestää.
Kuka mahtaa Big Pharman hommiin lähteä seuraavaksi?

Jaakko Niskasaari

Tämähän vain kiteyttää hallituspuolueiden varsin räikeän ylimielisen suhtautumisen demokratiaan, kun tarkoituksena on kuulla useita asiantuntijoita asian tiimoilta ja huomatessaan etteivät lausunnot ole omien kaverikapitalismia harjoittavan puolueen (mikä tahansa hallituspuolueista, edustajan nimeä ei näemmä mainita) mieleen niin sitten varsin lapsellisesti laitetaan napit korville, liekö vielä lällättelyä ollut päälle ettei taatusti pääse faktat ja asiantuntijoiden arviot häiritsemään oman ja kaverien etuja ajaessa.
Herranjestas jos vielä ensi vaaleissa Kokkareilla ja keskustalla on edes yli 10% kannatusta, sinisestä vitsistä nyt puhumattakaan. Käy sääliksi Suomea ja tulevia sukupolvia tämän ahneuden, ylimielisyyden ja lyhyen aikavälin oman edun tavoittelun aikakauden maailmaa tuhoavien vaikutusten vuoksi. Alamäki senkuin jatkuu ja jyrkkenee, kiva että rikkaat kuitenkin rikastuvat entisestään...