Lauantai 25.5.2019

Sauli Niinistö: ”Uskon, että Venäjä pitää mahdolliset vastatoimensa harkittuina”

Luotu: 
14.4.2018 10:27
  • Kuva: Alma Talent / Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoo, että Yhdysvaltain, Iso-Britannian ja Ranskan Syyriaan tekemä ohjusisku oli ennakoidulla tavalla rajoitettu.
|

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö arvioi, että Venäjän mahdolliset vastatoimet Syyriassa tehtyyn ohjusiskuun tulevat olemaan harkittuja. 

– Iskut tehtiin valikoituihin kohteisiin. Uskon, että Venäjä pitää mahdolliset vastatoimensa harkittuina. Kuitenkin tilanteen kärjistyminen luo vaaraa konfliktin laajenemisesta, hän toteaa tiedotteessaan.

Niinistön mukaan Yhdysvaltain, Iso-Britannian ja Ranskan Syyriaan tekemä ohjusisku oli ennakoidulla tavalla rajoitettu. 

–Iskua on perusteltu reaktiona viikon takaiseen kemiallisen aseen käyttöön. Nyt tehdyn ohjusiskun tarkoituksena on myös ehkäistä kemiallisten aseiden käyttökiellon rikkomista jatkossa, presidentti kommentoi. 

–On viitteitä siitä, että kovista julkisista puheenvuoroista huolimatta on ylläpidetty jonkintasoista keskusteluyhteyttä rintamalinjojen yli. Dialogin vahvistaminen on nyt ensiarvoisen tärkeää, hän jatkaa.

Lue myös:

Yle: Timo Soini varoittaa kostonkierteestä Syyriassa – ”Jos tämä purkautuu hallitsemattomalla tavalla, se olisi todella iso kriisi”

Geopolitiikan asiantuntija ohjusiskusta: ”Venäjän suoran sotilaallisen vastauksen todennäköisyys on nolla”

USA, Ranska ja Britannia iskivät Syyriaan – Tutkija: ”Osoitettiin päättäväisyyttä ja rajoja”

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Reijo Heikkilä

Niinistöhän edustaa maahanmuuttoa. Ja pormestarille tietä antakaa, mies on samaa mieltä. Luin lehdestä, että vapaavuori sanoi, että pakolaisia pitää saada lisää. No, nyt on mahdollista niitä ottaa, minäkin koitan hoitaa osuuteni, yritän putinille kirjoittaa, että helsinki haluaa 6 miljoonaa pakolaista. Tottaksi saatte, jos haluatte. Minä yritän itsekkin parhaani. Rasismia ei saa olla, pitä olla suvakki. Nämä normit minäki täytän. Enkä harrasta sitä, että tykkään missään muodossa syyriaan hyökkäämisistä, vaan rauhaa minä haluan, ja haluan auttaa suomea. Toivotaan, että sauli ja vapaavuori saa vaikka koko syyrian tyhjäksi. Tänne , voin käydä pystyttämässä välimeren taakse kyltin, jossa lukee. Tervetuloa eurooppaan, Suomi finlandia 8 miljoonaa....Rahaa on, tervetuloa

Reijo Heikkilä

No, sale ei pahakseen laita, EU, ottaa kaikki vastaan ketkä haluaa tulla. Pitää suvaita, eikä saa ola rasisti, eikä saa syyllistyä vihapuheeseen, tällaiset ohjeet minä olen mediasta saanut lukea. Mutta miksi joku taho saa tehdä laittomia pommituksia, kaksi näistä oli eu, maita, kolmas oli usa. Kolmikon nimi on.- Kuolemankolmio. Lyhenne sanan varsinaisessa merkityksessä. KK, sekin osuva, koska sekin tarkoittaa pahaa, eli konekivääri. Surullista, mutta näillä mennään.

Reijo Heikkilä

Katoppas salea. Vai pitää harkittuina. Miksi.? Pitikö tämä kuolemankolmio harkittuna tätä tapporetkeään. ? Oliko siinä paljon harkittu.? Kauanko järkikultaa rasitettiin päätökseen saakka.? Ja eikös näistä kuolemankolmiomaista kaksi ole eu, maita. Kolmas kuolemankolmiomaa olikin sitten eu,n mallioppilas. Rauhan maita, kuten ahtisaari sanoo.

Reijo Heikkilä

Tietysti pitävät harkittuina, mutta uskon siihen, että jossakin päin kohta jysähtelee, tottakai kostavat, se on ihan selvä asia. Näin se alkaa, ja laajenee, se on tämän kuolemankolmion syytä. Eikös sillä rumpilla palanut jo se kerrostalokin. Avuton oli tulipalon edessä. Niin, ja muistan ne lentsikkajutut, oli hienoja kaartoja. Katsoin sitä taitonäytöstä tv,stä. Kyllä oli usa, avuton. "Tehtävä suoritettu" huutelivat usa,n kaduilla.