Keskiviikko 16.1.2019

”Kehysriihessä taklattiin monia suomalaisen yhteiskunnan kipupisteitä”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
15.4.2018 09:49
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Paula Risikon mielestä on hienoa, että määrärahoja pystyttiin myös lisäämään kehysriihessä.
|

Eduskunnan puhemies Paula Risikko (kok.) pitää Juha Sipilän (kesk.) hallituksen kehysriittä onnistuneena. 

–Hallituksen kehysriihessä taklattiin kuluneella viikolla monia suomalaisen yhteiskunnan kipupisteitä, hän toteaa mielipidekirjoituksessaan Pohjalaisessa.

Risikko muistuttaa samalla, että Suomen työllisyys on edelleen alhainen suhteessa vertailumaihin. Hän korostaa myös, että toimeentulo-ongelmat ja niistä seuraava eriarvoisuus nakertavat hyvinvointiyhteiskuntaa. 

–Muun muassa näihin kehysriihessä puututtiin. Työ on parasta sosiaaliturvaa. Toimet työllisyyden parantamiseksi olivat yksi kehysriihen pääteemoista. Nyt lisättiin määrärahoja mm. työttömyysturvan aktiivimallin toimeenpanoon. Myös aktiivisuusehdon täyttävien palveluiden listaa täydennettiin. Lisäksi nuorten työttömien työllistämistä helpotettiin. Vaikka Suomessa on tarjolla avoimia työpaikkoja, niihin ei aina löydy osaavaa työvoimaa. Kehysriihessä tätä nk. kohtaanto-ongelmaa ratkottiin panostamalla koulutukseen ja jatkuvaan oppimiseen, hän luettelee.

–Ei maailma vieläkään valmis ole, mutta kun miettii mistä taloudellisesta tilanteesta on jouduttu ponnistelemaan, on hienoa, että määrärahoja pystyttiin myös lisäämään, Risikko jatkaa.

Hallitus teki keskiviikkona päättyneessä kehysriihessään etenkin työllisyyteen ja työelämään liittyviä päätöksiä, joista muun muassa irtisanomisten helpottamista on pidetty merkittävänä uudistuksena. Toisaalta myös muun muassa kouluissa tapahtuu isoja muutoksia, kun ensimmäisen vieraan kielen opetus alkaa jatkossa kaikissa kouluissa heti ensimmäiseltä luokalta.

Lue myös: 

20 hallituksen keskeistä päätöstä: Irtisanominen helpottuu – A1-kieli alkaa jatkossa 1. luokalta

”Todella iso asia yrittäjille – Nyt voi irtisanoa henkilön joka ei sovi yritykseen”

Ay-liike kiittää hallituksen päätöksiä – nuorten kohtelu huolestuttaa: ”Epäreilua ja syrjivää”

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Per-ole Stenman

Jepp kyllä hallitus Sipulin ja Orbanin on tosian ponnisteltu että olette saanut köyhiltä leikattu puolet pois ja syötetty setelipuntit rikkaille hyvälle veljelle on kyllä ihme että raha on löytynyt muualle kuin verohelpotuksia miljonäärille kyllä tämä hallitus on paskamainen ja huonoin mies muistiin ja on vaihdettava eikä näitä oikestolainen oikesto saa enä koskaan tulla valtaan.

Tapio Mäkeläinen

Kun robotit ja tekoäly ottaa työtä yhä enemmän ja hanttihommat menee harmaille markkinoille -> ulkomaalaisille 2 €/h , niin sitten varmaan syntyvyyskin nousee kun muuta tekemistä ei ole. Kumpaakaan sektoria ei koske Jarpan uudistamat työlait.
Mä olen ollut 4 yrityksessä hommissa 30 v aikana. Kaikki ovat olleet hyvää tai erittäin hyvää tulosta tekeviä. Oli siinä vaikeitakin aikoja.
Joka tapauksessa menestyksen hetket olivat laadun, tuotekehityksen ja liikemiestaitojen ja erityisesti osaavan ja sitoutuneen henkilökunnan yhdistelmä. Osoittaa totaalista ammattitaidottumuutta päättäjiltä lähteä tälle tielle.
Minua , hallintoukkoa, ei pyydetty maailmalle mukaan kertomaan asiakkaille Suomen työlainsäädännöstä ja miten helppoa on antaa varsinkin kollektiivipotkuja.
Tämän kuvanhan hallituksen ja SY ilosta nyt saa.

Perustuslain mukaan työ on valtiovallan erityisessä suojeluksessa. Ministereillä on varmaan ollut voikkuleipä sen pykälän kohdalla.

Markku Koivisto

Tuota, työvoima on valtiovallan erityisessä suojelussa. Sitä varten on olemassa työttömyysturva ja perusturva, joiden suuruutta valtion rahkeet rajoittavat.
On kai se sitten kamalaa katsella, kun talous kasvaa ja työttömyys alenee, vakka johdossa on maailman tyhmin insinööri.