Maanantai 10.12.2018

S-ryhmästä Suomen suurin aurinkosähkön tuottaja – käynnistää historiallisen hankkeen

Jaa artikkeli:
Luotu: 
16.4.2018 10:49
Päivitetty: 
16.4.2018 10:59
  • Kuva: Fortum
    Kuva
    Fortum on rakentanut suuria aurinkovoimaloita muun muassa Intiassa (kuva). Fortumin aurinkovoimaloiden yhteisteho Intiassa on noin 185 MW.

Fortum ja S-ryhmä ovat sopineet Pohjoismaiden historian suurimmasta aurinkosähkötoimituksesta.

Fortum voitti S-ryhmän järjestämän kilpailutuksen aurinkosähköjärjestelmän toteuttamisesta noin 40 liikekiinteistön katolle ympäri Suomea. Kokonaisteholtaan noin 10 MW:n aurinkosähköhanke on kautta aikojen suurin katolle asennettavien aurinkoenergiajärjestelmien kokonaistoimitus Pohjoismaissa. Suomen koko aurinkovoiman tuotantoteho oli vuonna 2017 noin 35 MW, Fortum kertoo.

S-ryhmän tiedotteen mukaan konsernin tavoitteena on tuottaa omalla uusiutuvalla energiallaan 80 prosenttia käyttämästään sähköstä vuonna 2025.

– Toimipaikkojemme sähkönkulutus on huipussaan juuri kesällä, kun aurinko paistaa pisimpään ja tehokkaimmin. Voimme kesällä tuottaa parhaimmillaan jopa 100 prosenttia kiinteistön käyttämästä sähköstä aurinkoenergialla, toimitusjohtaja Mikko Halonen S-voimalta kertoo tiedotteessa.

Suomen valtio tukee kahdeksan miljoonan euron hanketta 20 prosentin osuudella, Yleisradio kertoo.

Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Timjoh Ken

"Suomen valtio tukee kahdeksan miljoonan euron hanketta 20 prosentin osuudella" , taas yksi yritystuki lisää, olkoonkin kertaluontoinen. Yksityshenkilönä mietin uusiutuvaan sähköön siirtymistä. On nimittäin kohtuutonta maksaa kahteen paikkaan sähköön liittyviä kiinteitä maksuja, vaikka voi olla vain yhdessä paikassa kerrallaan. Mahdolliseen investointiini on turha odottaa 20 % tukea, eikä tuo tukeminen valtiolle kuulukaan.

Juha Koponen

..mitä tekee K-kaupat sillä välin; Israel on boikotissa, Golanin kukkuoilta jne. alueilta ei osteta mitään. Pyritään nostamaan elintarvikkeiden hintoja siten "että tuottajat saavat oikean hinnan", siis posketonta hinnannousua joilla estetään lailla kilpailu. Lidl hinta /laatu ralliin ei edes pyritä vastaamaan.
S-kaupat toivat pankin suomalaisille palkansaajille, seteliautomaatit. Hinnat halvenneet ja laatu yhtä hyvää kuin ennenkin. Energia hanke osoittaa edelläkäviää.

K-kauppojen tarina on lopussa, ulkomaiset verkkokaupat tulevat. suomen vanha DDR talous ei enää toimi, Trabant talouden "turvalliset hinnat" mainioslause on kuollut maailman muutoksen ja kehittymisen mukana, onneksi..

Sami Järvenpää

Aurinkosähköasennuksen asennuskulut kuuluvat kotitalousvähennyksen piiriin. Kuluttaja saa omaan kotiin, mökille, omille vanhemmilleen tai isovanhemmilleen asennettuun aurinkoenergialaitokseen vähentää verotuksessa 50% asennustöistä. Jos laitteiston hinta on esim. 12 000 euroa, josta asennuskuluja olisi 5000, saa kotitalousvähennyksellä 2400 euroa takaisin. Taitaa tässä tapauksessa tuki olla aika lähellä 20% kuluttajalle.