Perjantai 22.2.2019

Suurliitto ”junttasi” opiskelijajärjestölle puheenjohtajan? – Teollisuusliitto ihmettelee kohua

Jaa artikkeli:
Luotu: 
16.4.2018 15:06
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Metalliliitto, Puuliitto ja Team yhdistyivät viime vuonna Teollisuusliitoksi. Suurliittoon kuuluu kaikkiaan yli 220 000 jäsentä.
|

Teollisuusliiton edustajalta puheenjohtajavaaliin saadut äänestysohjeet ihmetyttivät kokousosallistujia viikonloppuna järjestetyssä Suomen Ammattiin Opiskelevien Liiton Sakki ry:n liittokokouksessa. Viestipalvelu Twitterissä arvostelijat ovat kuvanneet liiton toimintaa junttaamiseksi.

Teollisuusliiton järjestöpäällikkö Vesa Aallosvirta ei usko, että Teollisuusliiton edustajat yksistään olisivat voineet valita ketään puheenjohtajaksi Sakki ry:n liittokokouksessa.

– Mielestämme tällaiset ovat normaaleja demokraattisia prosesseja. Paikallaolijat valitsevat ihmiset, joita valittavana on, Aallosvirta sanoo Uudelle Suomelle.

Kohu liittokokouksen henkilövalinnoista nousi sunnuntaina viestipalvelu Twitterissä, kun palvelussa levisi kuvia teollisuusliittolaisen lähettämistä äänestysohjeista. Niissä kehotettiin äänestämään puheenjohtajaksi Elias Tenkasta, joka sitten tulikin valituksi. Arvostelijat ovat olleet näreissään muun muassa siitä, että puheenjohtajaksi tuli valituksi henkilö, joka ei ole juurikaan osallistunut Sakki ry:n tapahtumiin.

– Normaalia työtä omien ehdokkaiden eteen on tehty, ja sellaista tekevät kaikki muutkin tuollaisessa tilanteessa. Niin on varmasti meidänkin porukkamme tehnyt. En näe siinä mitään ihmeellistä, Aallosvirta sanoo.

Sakki ry:n liittokokous järjestettiin viikonloppuna Nurmijärvellä. Liittokokouksessa opiskelijoiden ja oppilaskuntien lisäksi äänivaltaa saavat käyttää yhteisöjäsenet, joita ovat muun muassa ammattiliitot.

– Olemme yhteisöjäseniä, ja Sakki ry:n sääntöjen mukaan saamme nimetä kokoukseen tietyn määrän henkilöitä, kuten kaikki muutkin yhteisöjäsenet, Aallosvirta sanoo.

Hän vertaa tilannetta esimerkiksi eduskuntavaaleihin, joissa ehdokkaiden tukijat tekevät vaalityötä ehdokkaidensa puolesta. Siksi hän ihmetteleekin koko kohua.

Iltalehti kertoi sunnuntaina tavoittaneensa viestejä lähettäneen teollisuusliittolaisen. Hän kertoi Iltalehdelle kampanjoineensa Teollisuusliiton nuorten tukeman ehdokkaan puolesta, mutta kukin on saanut äänestää haluamallaan tavalla.

Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto kommentoi puolestaan sunnuntaina Ylioppilaslehdelle pitävänsä luonnollisena sitä, että Teollisuusliitoa kiinnostavat ammattiin opiskelevien järjestön asiat. Hän sanoi Ylioppilaslehdelle liiton haluavan, että koulutus on kunnollista, jotta valmistuvat voivat työskennellä teollisuuden alojen yrityksissä.

Alla on aiheesta käytyä Twitter-keskustelua.

 

 

 

 

 

Jaa artikkeli: