Tiistai 25.6.2019

Ylelle löytyi uusi toimitusjohtaja: Merja Ylä-Anttila jättää MTV:n

Luotu: 
17.4.2018 10:08
  • Kuva: MTV/Elina Simonen
    Kuva
    Merja Ylä-Anttila on MTV:n uutisten pitkäaikainen päätoimittaja.
|

Yleisradion uudeksi toimitusjohtajaksi nousee MTV:n uutisten vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila. Ylen hallitus nimitti Ylä-Anttilan tehtävään tiistaina.

Ylä-Anttila seuraa tehtävässä Lauri Kivistä, joka siirtyy yksityisen sektorin palvelukseen. Ylä-Anttila aloittaa tehtävässään 1.9.2018

Ylä-Anttila on työskennellyt vuodesta 2001 lähtien MTV:n uutisten vastaavana päätoimittajana ja viimeiset kolme vuotta Bonnier Broadcastingin tytäryhtiön Mediahub Helsinki Oy:n toimitusjohtajana. Ylen hallitus korosti toimitusjohtajan valinnassa Ylä-Anttilan pitkää johtajakokemusta sekä vahvaa näkemystä media-alalta.

– Merja Ylä-Anttilassa yhdistyy kokemus, osaaminen ja johtajuus. Hän tuntee alan sekä Ylen toiminnan hyvin. Hänellä on selkeä käsitys yhteiskunnallisten ja teknologisten paineiden aiheuttamista kehitystarpeista, sanoo Ylen hallituksen puheenjohtaja Thomas Wilhelmsson.

– Toivomme, että hän pystyy myötävaikuttamaan siihen, että Suomen media-alan sisäinen yhteistyö syvenee ja laajenee.

Ylen toimitusjohtaja johtaa yhtiön toimintaa ja vastaa hallitukselle toiminnan tuloksellisuudesta. Toimitusjohtaja huolehtii myös Ylen hallintoneuvoston päätösten täytäntöönpanosta yhdessä hallituksen kanssa.

– Yleisradio on median ykköspaikka, kun haluaa työskennellä suomalaisen yhteiskunnan hyväksi. Olen iloinen, innostunut ja hyvin motivoitunut ottamaan vastaan tämän tehtävän, Ylä-Anttila kommentoi tiedotteessa.

– Minulla on paljon kokemusta paitsi journalismista myös median liiketoiminnan johtamisesta muutos- ja murrosvaiheissa. Sen kokemuksen voin tuoda mukanani Yleisradioon.

Hän uskoo, että kun media Suomessakin on joutunut kovaan kansainväliseen kilpailuun, ”on yhteistyö julkisen palvelun ja kaupallisen median välillä entistä tärkeämpää”.

Ylen hallitus käynnisti uuden toimitusjohtajan haun tammikuussa, kun Lauri Kivinen ilmoitti jättävänsä yhtiön tämän vuoden aikana.

Henkilöt: 
Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Gun-May Arffman

Harri Tapani, ajattelin täysin samaa heti, kun luin otsikon. Perin outoa on sekin, ettei YLEn ylläpitäjille eli veronmaksajille kerrottu sitä ketkä henkilöt ovat hakeneet tehtävää. Tämä kertoo vain siitä, että ilmeisesti tämä on jo kulisseissa sovittu, että saadaan tietty poliittinen uutisointilinja jatkumaan. Järkyttävää tasoa nykypäivän suomalainen journalismi. Tietojen pimityksen ja vääristymät tulevat siis jatkumaan entistä pahempana. Sekin on aivan naurettavaa, että joutuu lukemaan ulkomaisia medioita, jotta tietää missä mennään maailmalla ja Suomessa.

Harri Tapani

No joo, uutiset on tullut luettua ulkomailta jo -90-luvun lopulta lähtien, sielläkin hiukka valikoiden, sattuneesta ja myös mainitemistasi "journalistista" syistä :P

2000-luvulla homma sitten loppua kohden paheni jo siihen mittaan, että hyvin vähän suomimedian uutisia selasi muuta kuin vilkaistessa jotain keskusteluissa menossa olevaa asiaa ja lähteet/lähdeviitteet piti ja pitää edelleen tarkistaa...Outo poikkeus oli tämä Uusi Suomi jota on tullut seurattua sen nettiin perustamisesta lähtien jostain kumman syystä.

Kari Kallio

Luottamus kuitenkin Ylen uutistoimintaan on eri mittauksissa pysynyt vuosia korkealla. Eri toimitusten räväkkyys johtuu paljolti aina siitä, keitä siellä on työssä - ei niinkään jostakin Ylen yleisestä tahtotilasta ehkä. Ilmeisesti Yle antaa siis toimituksilleen korkeita "vapausarvoja" ja sen voi nähdä sananvapausnäkövinkkelistä hyvänä asiana. Niin kauan kuin homma toimii eikä tapahdu ylilyöntejä, kukaan ei valita.
Sellaista tilanneta, että kaikki olisivat onnellisia - ei ole. Jos ei voi katsoa jotakin, ei katso. Sillä se ongelma ratkeaa... on useita viihdeohjelmia, joita en voi katsoa.. kanavasta riippumatta. Pidän niitä rajallisen resurssin, ajan haaskauksena.
Niin ja Onneksi olkoon Merjalle nimityksen johdosta! Varmasti hyvä valinta!

Harri Kovala

Merja Yli-Anttila on hyvä valinta. Hänen näkemyksensä suomalaisesta journalistiikasta verrattuna kansainväliseen on oikea. Hän on todennut, että me täällä Suomessa emme edes ymmärrä kuinka vapaa media on Keski-Euroopassa.

Tässä on mielenkiintoinen paradoksi, kun toimittelijat ovat äänestäneet Suomen median sananvapauden kärjeksi.

Tämä liittyi muutaman vuoden takaiseen Charlie Hebdo tapaukseen. Voisiko kuvitella, että Charlie Hebdon tapainen julkaisu ilmestyisi Suomessa? Julkaisu, jossa tasapuolisesti tehdään satiiria kaikesta ja kaikista.

Harri Tapani
Vastaus kommenttiin #11

"Voisiko kuvitella, että Charlie Hebdon tapainen julkaisu ilmestyisi Suomessa? Julkaisu, jossa tasapuolisesti tehdään satiiria kaikesta ja kaikista."

Suomessahan oli aikanaan Pahkasika-lehti mutta kuten lehden silloinen päätoimittaja kertoi:

"Päätoimittaja Markku Paretskoi totesi lehden lakkauttamisen yhteydessä, että "nykymaailmassa Pahkasian kaltainen lehti on tarpeeton". Tällä Paretskoi tarkoitti sitä, että todellisuus on muuttunut parodiaksi itsestään[4] eikä sitä siksi voi parodioida."

https://www.uusisuomi.fi/comment/759420#comment-759420

Uuden Suomen blogeista löytyy vuosien varrelta melko paljon juttua kyseisestä Pahkasika lehdestä.

Euroopassa on sananvapaus myös ollut hieman ongelmissa, mistä löytyy juttua mm. saksalaisilta TV-kanavilta, eli niin omituista kuin se onkin, saksalainen tv kanava kertoo, että saksassa rajataan keskusteluja ja uutisiakin, kanava tekee sen toki huumorin keinoin, mutta laadukkaasti.

Harri Kovala

Merja Yli-Anttila on hyvä valinta. Hänen näkemyksensä suomalaisesta journalistiikasta verrattuna kansainväliseen on oikea. Hän on todennut, että me täällä Suomessa emme edes ymmärrä kuinka vapaa media on Keski-Euroopassa.

Tässä on mielenkiintoinen paradoksi, kun toimittelijat ovat äänestäneet Suomen median sananvapauden kärjeksi.

Tämä liittyi muutaman vuoden takaiseen Charlie Hebdo tapaukseen. Voisiko kuvitella, että Charlie Hebdon tapainen julkaisu ilmestyisi Suomessa? Julkaisu, jossa tasapuolisesti tehdään satiiria kaikesta ja kaikista.

Ari Ohvo

Syyskuussa alkaa todennäköisesti Ylellä YT:t kun julkisin varoin pidettyä toimijaa aletaan johtaa kuin pörssiyhtiötä. Yle menee todennäköisesti huonompaan suuntaan. No en tosin katso Yleltä juuri muuta kuin uutiset ja A-studion ja joskus keskusteluohjelmia jos sattuu olemaan mielenkiintoinen vieras tai aihe.

Antero Koski

Yleä moititaan nykyään erittäin paljon, mutta iso osa on niissä mielestäni aiheetonta.
Sillä ylen kanavat ovat pääsääntöisesti laadukasta TV tuotantoa, mutta ongelma löytyykin sieltä missä ylen pitäisi olla selkeä valtakunnan ykkönen.
Uutiset ja ajankohtaisohjelmat ovat vajonneet moittimiensa valemedioiden tasolle. Ja nähtiinpä presidentti ehdokkaiden haastatteluissa jopa valemediaakin karkeampaa esitystä, mikä vastasi jo perinteistä koulukiusaamista.
Merjalla on varmasti riittävästi praktiikkaa, mutta mtv:n uutistoimitus on ollut vielä yleäkin voimakkaammin asenteellinen, poliittisesti suuntautunut ja määrättyjä tahoja väheksyvä. Varmasti yksi siihen johtanut seikka on Merjan oma poliittinen suuntaus.
Nyt on asema sillä tasolla, että toivottavasti politikointi jää em. osilta pois kokonaan.
Tasapuolinen, tasa-arvoinen ja uutisaiheiden puolueeton sekä oikeudenmukainen käsittely ei kuulu kokonaisuudeltaan jns ohjeisiin, mutta niitä on katselijoilla oikeus vaatia.
Mitään uutista tai uutisen kohdetta ei voi painottaa siten, että isompi vaikutus "kolikon toisella puolella" jääkin piiloon. Oli asia kansalaisten näkökulmasta positiivinen tai negatiivinen.