Torstai 24.1.2019

Bruce Oreck tyrmistyi VR:n toiminnasta – VR:n käsitys asiasta hyvin erilainen

Jaa artikkeli:
Luotu: 
18.4.2018 09:25
  • Kuva: Petteri Paalasmaa /Uusi Suomi
    Kuva
    USA:n entinen Suomen-suurlähettiläs Bruce Oreck ei jättänyt Suomea kautensa jälkeen.

Yhdysvaltain entinen suurlähettiläs Bruce Oreck väittää valtionyhtiö VR:n perääntyneen jo sovitusta kaupasta ja vaatineen Oreckilta yllättäen suurempaa ostotarjousta Vallilan Konepajasta. VR:n käsitys tilanteesta poikkeaa Oreckin kuvauksesta.

Oreckin Facebook-avautuminen myyntiprosessista on kerännyt huomiota sekä somessa että mediassa. Hänen mukaansa kaikki oli valmista kauppaa varten ja virallinen sopimus oli tarkoitus allekirjoittaa 9. huhtikuuta, mutta 26. maaliskuuta VR ilmoitti, ettei se aio allekirjoittaa suunniteltua sopimusta.

Ex-suurlähettiläs kertoo käyttäneensä satoja tuhansia euroja Konepajan uudistuksen insinööri-, kunto- ja ympäristöselvityksiin ja ihmettelee sitä, miten Suomen valtion omistama yhtiö ei kunnioita sanaansa, koska luotettavuus on yleensä suomalaisten erityispiirre.

VR:n viestintäjohtaja Tatu Tuominen sanoo Kauppalehdelle, että VR:n hallitus ei ole missään vaiheessa hyväksynyt kauppaa.

– Vanhoja suojelukohteita koskeva kauppa on iso kokonaisuus ja edelleen kesken. VR on saanut kilpailevan tarjouksen, ja ottaen huomioon pitkät neuvottelut Bruce Oreckin kanssa häneltä kysyttiin, haluaisiko hän korottaa tarjoustaan, Tuominen kertoo.

Oreckin mielestä kaupasta oli jo sovittu. Miksi VR:n ja Oreckin näkemykset ovat näin kaukana toisistaan?

– VR:llä kaikki kiinteistömyyntiprosessit ovat hallituksen päätöksiä, eikä hallitus ole hyväksynyt Konepajan kauppaa. En halua lähteä arvioimaan Oreckin ulostuloa, Tuominen kommentoi.

Oreckin mukaan VR ilmoitti hänelle eilen tiistaina, että hänellä on 48 tuntia aikaa tehdä korkeampi tarjous Konepajasta tai se myydään toiselle taholle.

VR ilmoitti viime vuoden kesällä Vallilassa sijaitsevan Konepajan olevan myynnissä. Oreck on suunnitellut Konepajaan The Train Factory -projektia, joka sisältäisi ravintoloita, kauppoja ja toimistotiloja.

Henkilöt: 
Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit