Keskiviikko 16.1.2019

MT: Paavo Väyrysen kulukorvauksia syynätään EU:ssa – ”Kun voin rahoittaa seminaarin Euroopan parlamentin varoilla…”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
18.4.2018 10:01
  • Kuva: Alma Talent / Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Europarlamentti tutkii meppi Paavo Väyrysen kulukorvauksia.
|

Maaseudun tulevaisuus kertoo Euroopan parlamentin perivän suomalaismeppi Paavo Väyryseltä takaisin hänen saamiaan matkakorvauksia. Lehden mukaan vaatimukset koskevat vuoden 2016 korvauksia, mutta myös Väyrysen vuoden 2018 tekemiset kiinnostavat europarlamenttia.

Väyrynen on pyytänyt parlamentilta asian uudelleenkäsittelyä, mutta europarlamentin puhemiehistö hylkäsi vaatimuksen. Väyrynen sanoo MT:lle, että hän aikoo valittaa asiasta Euroopan tuomioistuimeen, mikäli hänen valituksensa muuten hylätään.

Meppien matkakuluja korvataan, jos matkat liittyvät mepin työtehtäviin. Maaseudun Tulevaisuuden tietojen mukaan europarlamentti onkin kiinnostunut Väyrysen kulukorvauksista myös maaliskuulta 2018, jolloin Väyrynen järjesti Oulussa Eurooppa-tilaisuuden yhtä aikaa toisen poliittisen kokouksen kanssa. MT:n mukaan Väyrynen ohjeisti kokousvieraita siitä, kuinka matkakuluja voi laskuttaa EU:lta. MT:n hallussa on Väyrysen lähettämä viesti.

– Jarjestän Eurooppa-seminaarin perjantaina 2.3. kello 16 alkaen. Seminaarin jälkeen voimme käydä epävirallista keskustelua asiantuntijajäsenten kesken. Kun voin rahoittaa seminaarin Euroopan parlamentin varoilla, voin maksaa kohtuulliset matkakulut, illallisen ja majoituksen, Värynen ohjeisti osallistujia MT:n mukaan.

MT:m mukaan Väyrynen kiistää olevansa tietoinen, että Oulussa pidetyn Eurooppa-seminaarin kulukorvauksiin liittyisi ongelmia.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Tapio Mäkeläinen

Onko Wäykällä assari, joka pitää kirjaa missä
mikäkin riita/ valitus/ kanne/ jäsenyys/ puolueen perustaminen/ lopettaminen/ ehdokkuus/ kannatuskorttihanke tms menee.
Suomen pienuus näkyy näiden turhakkeiden ml siniset ja persut , saamassa julkisuuden määrässä.

Jani Aaltonen

Eikö nämä kulukorvausten väärin käytökset yleensä katsota Sormienläpi. Eli kyllä Väyrysen kohdalla täytyisi toimia kuten muidenkin huippu Poliitikkojenki kohdalla ja hyväksyä se että majoitus ja matkakorvauksia käytetään muihinkin tarkoituksiin kuin varsinaiseen tehtävään.