Sunnuntai 20.1.2019

PAM varoittaa: ”Lähes puoli miljoonaa ihmistä uhkaa joutua irtisanotuksi kevennetyin perustein”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
19.4.2018 10:20
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Palvelualojen ammattiliitto PAM:n mukaan lähes puoli miljoonaa ihmistä uhkaa joutua irtisanotuksi kevennetyin perustein hallituksen kehysriihen päätösten vuoksi.

Hallitus aikoo helpottaa työntekijöiden irtisanomista, mikä PAM:n mukaan vaikuttaa lähes puoleen miljoonaan pienissä yrityksissä työskentelevään työntekijään. Hallituksen kehysriihessä esitettiin alle 20 henkilöä työllistävien yritysten irtisanomisperusteiden höllentämistä. Tarkoituksena on, kuten PAM kriittisesti muotoilee, ”keventää” yksilöllisen irtisanomisen kriteereitä.

PAMin arvion mukaan Suomessa työskentelee noin 460 000 palkansaajaa niiden yritysten palveluksessa, joille hallituksen esitys on nyt antamassa työkaluja työntekijän irtisanomisen helpottamiseksi, PAM toteaa tiedotteessaan.

– Pelkästään Uudenmaan alueella näissä alle 20 työntekijän yrityksissä työskentelee noin 170 000 työntekijää. Jos hallituksen esitys irtisanomisperusteiden höllentämisestä menee läpi, se heikentää suuren työntekijäjoukon työsuhdeturvaa, jatkaa PAMin ekonomisti Olli Toivanen.

PAM, kuten koko ay-liike, suhtautuu irtisanomisperusteiden sääntelyn purkamiseen torjuvasti. Liitto uskoo, että toimenpide lisää irtisanomisia, ei työllistymistä, mitä hallitus toimillaan tavoittelee. Hallituksen mukaan irtisanomisperusteiden keventäminen pienentää työllistämisen riskiä, jolloin pienehköt yrityksen rohkaistuvat työllistämään enemmän.

LUE LISÄÄ:

Hallitus lisää työnantajien valtaa: Irtisanominen helpottuu – tavoitteena helpottaa työllistämistä

Ay-konkari lyö lukuja pöytään – ”Miten tällainen aivopieru voi edetä hallituksen päätökseksi?”

Pääluottamusmies ja professori arvioivat Juha Sipilän suunnitelmaa: ”Sen verran poliitikotkin osaavat matematiikkaa”

Potkujen ehtoihin muutos? Lindströmillä toisenlainen ääni kuin Sipilällä – ”Jos saadaan läpi…”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Allan Heino

Tuossa taitaa PAM lietsoa lakkohaluja jäsenistöönsä. Eihän se helpottaminen sitä tarkoita, että kaikki samantien irtisanotaan. Vaikeista tai huonoista työntekijöistä vaan on syytäkin päästä helpommin eroon, jotta kunnolliset saa töitä tai voivat pitää paikkansa ja firmat pärjää.
Minulla on neljä työntekijää ja pidän niistä mielelläni kiinni kynsin hampain. Ei tulisi mieleenikään irtisanoa kuin taloudellisen pakon edessä vaikka olisi kuinka helppoa.
Joskus työtaakkaa on liiaksi näille neljälle ja ottaisin mielelläni yhden lisää, vaan riski joka tähän uuden palkkaamiseen liittyy on niin suuri, etten helposti siihen lähde.
koeaika on hyvä juttu mutta sen päätyttyä tilanteet ja ihmiset saattavat muuttua.
Tätä eivät AY juntturat tietenkään ymmärrä....

Olavi Laitala

"lähes puoli miljoonaa ihmistä uhkaa joutua irtisanotuksi kevennetyin perustein "

Joo, työnantajat ovat vain odottaneet tätä hetkeä että saavat irtisanoa kerralla 500 000 tyäntekijää.

Ei taida PAMissa olla kaikki luottikset valtuustossa.

Pasi Anttila

Heh. Eihän kukaan ole tarkottanut että nämä 500 000 ihmistä irtisanotaan, vain sen uhka lisääntyy. Esim. ei ole kaukaa haettua että usein sairastavia irtisanotaan kun se irtisanominen helpottuu (toki sille pitää keksiä jokin toinen syy).

Rauno Kujala

Ay-liike nykyään on munaton eunukki, jolla ei ole sitä munaa asioiden ajamiseksi. Suomi kiinni 2 kk, niin fasistinen hallituskin alkaa kuuntelemaan ihan eri korvalla miten Suomea nostetaan. Tämä Suomen alasajo hyödyttää vain ja ainoastaan suurfirmoja....ja loppupeleissä tuskinpa niitäkään.

Erkki Malinen

Onko työnantajat tänä päivänä niin typeriä että ne tarvitsee hallitusta irtisanomaan työntekijä. Kyllä ne ennen osas jos oli hankala tyyppi sille annettiin loparit. Määräaikasuuksia käytettiin miten haluttiin, Kankaan paeritehtaallakin pisimmät kesti toistakymmentä vuotta. Jos sitä yritettiin vakinaistaa työnantaja vain sanoi sen kaverin määräaikaisuuta ei uusita, siinä oli ammattiyhdistys voimaton. Tälläset yrittäjät ei työntekijöitä tarviikkaan jos ne on noin kädettömiä.

Reijo Heikkilä

Kansa on jo tajunut mikä on kokoomus ja kepu, ja EU. Onneksi tämä on valjennut koko suomen kansalle. Oli siinä kovasti puuhaa, kierrellä suomea, kertomassa mikä terroristikoneisto tämä eu, on, joka haluaa vain ongelmia, pakolaisia ja palkatonta orjuutta. . Oli siinä puhaa, mutta nyt on kohta kiitosten paikka. Toivottavasti minä täytekakkukahvit saan suomen pelastamisesta. No, oma porukka kyllä tarjoaa..............!