Keskiviikko 20.2.2019

Kokoomuksen Verkkouutiset: Harkimo kiistää irtautumisen – ”Tämä oli selvä viesti häneltä”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
19.4.2018 11:04
Päivitetty: 
19.4.2018 13:13
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Harry "Hjallis" Harkimo ei kokoomuksen ryhmänjohtaja Kalle Jokisen mukaan ole irtautumassa puolueesta.
|

Kokoomuksen eduskuntaryhmän johtaja Kalle Jokinen kertoo puoluelehti Verkkouutisille keskustelleensa puolueen kansanedustajan Harry Harkimo kanssa keskiviikkona.

Jokisen mukaan Harkimo kiisti keskustelussa, että olisi irtautumassa kokoomuksesta tai keräämässä sote-uudistusta vastustavaa eduskuntaliittoumaa. Hallituksen sote-uudistusta toistuvasti arvostelleen Harkimon väitetään perustavan uutta poliittista liikettä tai jopa puoluetta.

– Kävin Hjalliksen kanssa keskustelun ja hän sanoi, että näissä huhuissa [kokoomuksesta irtautumisesta] ei ole mitään perää. Tämä oli selvä viesti häneltä, Jokinen sanoo Verkkouutisille.

– Pyrkisin kyllä selvittämään, mistä tällaiset huhut tulevat ja mitä niillä ajetaan, hän jatkaa.

Päivitys: uutisväitteiden mukaan Harkimo olisi kaikesta huolimatta eroamassa kokoomuksesta. Harkimo itse ei ole vahvistanut asiaa.

Harkimo itse pyöritteli asiaa keskiviikkona Ilta-Sanomien haastattelussa antaen osittain pontta huhuille. Hän sanoi, ettei ole kokoamassa sotea-vastustavaa kapinaryhmää, mutta ei sulkenut pois uuden puolueen perustamisen mahdollisuutta.

– Sen näkee sitten, jos joskus tulee jotain, Harkimo vastasi kysymykseen oman eduskuntaryhmän tai puolueen perustamisesta.

Hän totesi myös, että hänen jatkonsa kokoomuksessa "riippuu [siitä], miten tässä käy".

Lue myös: Näin Harkimoon yhdistetty Mikael Jungner on pohjustanut salaperäistä hanketta: ”Tai sitten syntyy kokonaan uusi puolue”

 

 

Jaa artikkeli:

Kommentit

Risto Salonen

Pistäisivät demarien ja kokkareiden järkevimmät yhteen uuteen puolueeseen sekä jättäisivät ay-änkyrät demareihin ja sosiaalikokkarit kokoomukseen. Syntyvällä uudella puolueella olisi tilausta. Pieniä sinisiäkin voisi tulla mukaan. Silloin olisi aito punavihreä vastaan liberaalisiipi.