Keskiviikko 17.7.2019

Heinäluoma: Siimeksestä SDP:n presidenttiehdokas

Luotu: 
24.5.2008 08:48
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva

SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma tarjoaa Suvi-Anne Siimestä yhtenä mahdollisena nimenä puolueensa ehdokkaaksi seuraavissa vuoden 2012 presidentinvaaleissa.

Heinäluoma kehuu Ilta-Sanomien haastattelussa odottaneensa, milloin tällainen ajatus nousee keskusteluun.

– Kun Siimes oli politiikassa, huomasin, että kansalaiset arvostivat hänen itsenäisyyttään ja poliittista osaamistaan. Hän on ajattelultaan hyvin moderni ja kansainvälinen, yleishumanisti. Monessa mielessä hän edustaa ja edusti jo aikanaan uuden aikakauden poliitikkotyyppiä: katsoo asioita perinteisten raja-aitojen ohi. Sitähän presidentin pitää tehdä, Heinäluoma perustelee ideaansa.

Siimes itse ei ota vielä kantaa mahdolliseen ehdokaskosintaan. Hän sanoo lehden haastattelussa, että vastauksen näkee sitten, kun joku tulee kysymään.

– En pidä tällaisia keskusteluja ajankohtaisina, koska on hyvä ensin keskustella rauhassa läpi presidentin valtaoikeudet.

Siimes jätti vasemmistoliiton ja puolueen johtamisen ovet paukkuen pari vuotta sitten. Nyt hän johtaa lääketeollisuuden etujärjestöä.
Kirjoittaja

Jaa artikkeli:

Kommentit

Zeus Väinämöinen

Ehdottomasti!

Nainen, joka lähtee vasemmistosta eläkeläisten ja Kelan huijausbisnekseen kapitalistiselle lääkealalle, on ehdottomasti sopivin ehdokas kuolinkorinoissa kärvistelevälle SDP:lle.

Heinäluomalla on hyvä huumorintaju!

Sniper

Eero tyhjentelee salkkuaan! Viimeisiä viikkoja sosisalirattipuolueen puheenjohtajana oleskeleva Heinäluoma on päättänyt julkistella kaikki pöytälaatikossa muhineet ideansa. Tällä keinoin hän syö seuraajansa eväitä. Hän myös pääsee myöhemmin kuittailemaan, että "minähän sanoin ja että ajatushan oli minun". Presidentin (tai presidenttiehdokkaan) keksijät saati tekijät pyrkivät yleensä roolistaan hyötymään. Lehtisen Lassekin tunnetaan Ahtisaaren presidenttitien tasoittajana paremmin kuin kirjoistaan.

Vapaaehoisesti (?) puheenjohtajan tehtävästä luopuvan Heinäluoman taktiika on kuitenkin alamittaista. Ei pitäisi ryhtyä piirtelemään uuden puoluejohtajan pelikentän viivoja. Vai onko sittenkin Eeroon iskenyt katumapää ja katkeruus?

Suvi-Anne sopiikin nykyisessä tehtävässään SAK:n vaalimainoksen lohtanderiksi. Ei siksi, että muistuttaisi kyseistä hahmoa, vaan siksi, että edustaa yhtä kapitalistisinta toimialaa maailmassa; lääketeollisuutta.

Hannu_Mikael

Heinäluoman ehdotus jos mikä osoittaa, että puolueissa ei ideologioilla ja periaatteilla ole enää mitään merkitystä.

Ehdotus olisi yhtä hyvin voinut tulla Kokoomukselta.
Ja sitten poliitikot suvaitsevat ihmetellä politiikan alhaista arvostusta.
Siimes petti oman puolueensa, ja loikkasi poliittisessa mielessä vastapuolen leiriin. Hän siis voinee tehdä takinkääntöjä muissakin asioissa. Heinäluoman mielestä presidenttiainesta - en tiedä itkeä vai nauraa?
Pettäjäpuheenjohtajan lisäksi Heinäluoma ehdottaa pettäjäpappi Kantolaa. Milloin periaatteiden tai parisuhteen pettämisestä on tullut hyve ja ansio?

Heinäluoma pläjäyksellään taisi itse kopauttaa viimeisen naulan omaan poliittiseen arkkuunsa.

USA:n ex-presidentti Ronald Reagan taisi olla aivan oikeassa tokaistessaan; "Poliitikon ammatti on hyvin vanha, ja se on lähellä sitä kaikkein vanhinta."

Zeus Väinämöinen

Miksi puolueen lahjoittaessa toiselle puolueelle rahaa, ei sovelleta minkäänlaista verolakia?

Jos A antaa B:lle suuren lahjan, on siitä maksettava lahjaveroa.

Vasemmistoliiton saama vaalituki oli lähtöisin veronmaksajilta. Kun puolue ei asettanutkaan omaa ehdokasta, niin maksoimme tyhjästä ja punikit pistivät rahat samaan pataan.

SDP ja Vasemmistoliitto ovat vain marxilaisia dekadenssipuolueita, joiden tarkoituksena on saattaa yhteiskunta sekavaan tilaan josta johtaa edelleen sosialistinen vallankumous.

Presidentti-instituutiota loukkaava virallinen "piirustus" Halosesta osoitti tämän.

http://www.valtioneuvosto.fi/ajankohtaista/kuvapankki/kuvakansio/muotoku...

On harmi, että tavalliset kadundallaajat sotkevat sosiaaliasiat sosialismiin. SDP on SOSIALISMIdemokraattinen puolue. Ei sosiAALIdemokraattinen puolue. Noh, suomalaiset ovat tyhmiä.

pakista

Heinäluoma toteuttaa vain lopunaikojen profetiaa eli Suomi tulee tarvitsemaan edustuskykyistä ja kielitaitoista suhdetoimintapresidenttiä, jolta poliittiset valtaoikeudet on riistetty.

Siimekseltä puuttuu poliittinen koti - Heinäluoma tarjoaa valtiollista tilalle.

tapio_o_neva

SDP:ssä alkaa olla naisista puutetta. SAK ei pysty pitämään valtaa muutoin kuin naislinjalle siirtyessään. Ehdotan kuitenkin, että jotkut tosimiehet SDP:ssä ja SAK:ssa menevät sukupuolenvaihdosleikkaukseen täyttääkseen ajan mielikuvavaatimukset.

Kyvykkäiden naisjohtajien lisäksi nimittäin saamme naiskiintiöajattelulla aivan kamalia akkoja komentosillalle.

Totuuskomissio

Kun pääministeri Matti Vanhanen on itse sahannut omaa oksaansa, niin nyt SDP Eero Heinäluoman johdolla sahaa omaa oksaansa. Kuka voittaa kisan? Selostaako Kyllönen? Ja missä on JJ?

Suomi on urheiluhullua kansa. Katsokaa nyt kuvassa olevan Heinäluoman ilmettäkin, hän on valmiina viivalle.
Ja sieltä kuulokkeista se kuuluu: Gentlemans, käynnistäkää moottorisahanne!

-Totuuskomissio ottaa sohvalta hyvän asennon ja seuraa kisaa suorana-

mattimayranpaa

Suomen "päättäjät" möhlivät presidentin valinnan 1978, jolloin arvostettu ja todellinen kansan johtaja Urho Kaleva Kekonen oli henkisesti "yli-ikäinen". Tämän jälkeen meillä ei todellista koko kansan presidenttiä ole ollut?

Pahalta näyttää nytkin! - Toisaalta, jos presidentin valtaa joka vuosi kavennetaan ja kavennetaan, mitä järkeä on täyttää koko virkaa vanhan mallin mukaan? - Mutta miten sitten? En tiedä, Siimes ei!