Keskiviikko 16.1.2019

Nyt puhuu Elina Lepomäki: Onnea Jungnerille – ”Olen vahvasti kokoomuslainen”

Jaa artikkeli:
  • Kuva: Alma Media arkisto / Pasi Liesimaa
    Kuva
    Elina Lepomäki ei aio hypätä uuteen poliittiseen liikkeeseen vaan haluaa pysyä kokoomuksessa.
|

Kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki ei aio lähteä mukaan entisen demaripoliitikon Mikael Jungnerin puuhaamaan uuteen liberaalipuolueeseen tai -liikkeeseen.

– Kyllä minä koen, että olen vahvasti kokoomuslainen, Lepomäki vastasi torstaina Talouselämän jan Uuden Suomen haastattelussa.

Haastattelu on nähtävissä videomuodossa jutun alaosassa.

Lepomäki ei kuitenkaan tuominnut hanketta, vaan toivotti sille onnea.

– Voi olla iloinen siitä, jos kaikenlaista yhteiskunnallista keskustelua ja liikehdintää tapahtuu. Onnea heille.

Lue lisää: Näin Harkimoon yhdistetty Mikael Jungner on pohjustanut salaperäistä hanketta: ”Tai sitten syntyy kokonaan uusi puolue”

Lepomäki aikoo pyrkiä kokoomuksessa eteenpäin, joskus tulevaisuudessa jopa puoluejohtajaksi ja pääministeriksi. Hän ei nyt aio haastaa puolueensa puheenjohtajaa Petteri Orpoa, vaan jättää ensi kesäkuussa pidettävän kokoomuksen puoluekokouksen väliin muiden kiireiden vuoksi.

Kaksi vuotta sitten puolueensa puheenjohtajanvaalissa Orpolle ja Alexander Stubbille hävinnyt Lepomäki tekee kuitenkin selväksi, että hänellä on päämäärä.

– Ei vielä, hän vastaa kysymykseen siitä, voidaanko jo alkaa puhua pääministeri Lepomäestä.

Lepomäki sanoo uskovansa, että eduskunnan käsittelyssä oleva sosiaali- ja terveydenhuollon sote-uudistus kaatuu äänestyksissä kesäkuussa.

– Pidän todennäköisenä, että se tässä aikataulussa kaatuu.

Soten kaatuminen voi tarkoittaa hallituksen hajoamista, mutta Lepomäen mukaan siitä ei seuraa mikään pakko järjestää ennenaikaisia vaaleja.

– Mikään eduskuntaryhmä ei halua niitä. Se on tasavallan presidentin ja eduskuntaryhmien käsissä miten asiat tapahtuvat.

Katso alta Elina Lepomäen haastattelu videomuodossa:

Lue lisää: Nyt tuli pommi – Lähteet MTV:lle ja Ylelle: Hjallis Harkimo eroaa kokoomuksesta

Jaa artikkeli:

Kommentit

Kari Kallio

"Voi olla iloinen siitä, jos kaikenlaista yhteiskunnallista keskustelua ja liikehdintää tapahtuu. Onnea heille."
Uusi foorumi yhteiskunnalliselle keskusteluille? Hohhoijaa, haukotuttaa. Mihin Hjallis tarvitsee uuden kanavan? Hänellähän on jo oma tv-ohjelma, oma you tube- kanava ja oma Twitter-kanava ties mitä muuta. Eikö se jo riitä? Mitä uutta hän toisi julki tuolla uudella töttöröllään? Vai onko niin, että Hjallis alkaa puhua toisten käsikirjoittamaa uutta "tarinaa" - taustalla esim Jungner tai Ellun Kanat! Voin kuvitella, että poliittiset mediatoimistot jo viilaavat kynsiään; tämä on bisneksen teon paikka - oraakkeleille on nyt töitä taustoittamassa, käsikirjoittamassa?