Sunnuntai 26.5.2019

Nyt tuli vahvistus: Hjallis Harkimo eronnut kokoomuksesta – ”Yksikään kokoomuslainen ei ole ottanut yhteyttä”

Luotu: 
19.4.2018 15:45
Päivitetty: 
19.4.2018 16:12
  • Kuva: Uusi Suomi / Markku Huusko
    Kuva
    Ensimmäisen kauden kansanedustaja Harry Harkimo piti juuri tiedotustilaisuuden, jossa hän ilmoitti eronneensa kokoomuksesta.
|

Harry ”Hjallis” Harkimo on ilmoittanut eronneensa kokoomuksesta juuri ennen tiedotustilaisuuttaan. Harkimo piti arvoituksellisen tiedotustilaisuuden ja ilmoitti, ettei vielä tarkemmin kerro tulevaisuudensuunnitelmistaan.

Harkimo ei suostunut kommentoimaan huhua, jonka mukaan hänellä olisi meneillään jonkinlainen puoluehanke Mikael Jungnerin kanssa. Helsingin Sanomat kertoi eilen lähteisiinsä vedoten, että kaksikko puuhaisi uutta poliittista liikettä. Lue lisää: ”Joko puolueet uudistuvat tai sitten syntyy kokonaan uusi puolue” – Näin Harkimoon yhdistetty Jungner on pohjustanut hanketta

Hänen mielestään on reilua erota, koska hän on kritisoinut niin paljon toimintaa puolueessa. Harkimo sanoo, että hänellä on erilainen tapa johtaa kuin puolueessa on ollut. Hänen mielestään päätökset tehdään muualla kuin eduskuntaryhmässä. Harkimo toteaa, että hänellä on eri ajatuksia ja linjoja kuin puolueella on ollut.

Hänen mukaansa asiat riitelevät ja hän tulee hyvin toimeen kokoomuslaisten kanssa. Hän ei aio alkaa oppositiopoliitikoksi ja aikoo äänestää hallituksen esitysten puolesta. Sotesta hän ei kuitenkaan ole tehnyt vielä päätöstä, mutta sanoo, että tänään hän äänestäisi sotea vastaan. Harkimo viittaa viime päivien uutisiin soten uudesta uhasta eli niin sanotusta palkkaharmonisaatiosta, josta voi tulla iso lasku ja josta kukaan ei ole osannut sanoa vielä mitään. Lue lisää: Taas löytyi vakava uhka soten miljardisäästöille – Päivi Nerg: 700 miljoonan euron palkkariski ratkotaan sopimusneuvotteluissa

Harkimo kuitenkin korostaa, että hänen lähdöllään ei ole mitään tekemistä soten kanssa.

–Tämä on pitkäaikainen harkinta ja olen miettinyt tätä tosi paljon, Harkimo sanoi tiedotustilaisuudessaan.

Harkimo kielsi jyrkästi, että hän olisi kokoamassa soten vastaista ryhmää eduskunnassa. Tästä on huhuttu aiemmin. Harkimo arveli, että tähän liittyen on sattunut väärinymmärrys kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajan Kalle Jokisen kanssa. Jokinen ilmoitti aamulla Harkimon kieltäneen aikeensa erota puolueesta. Harkimon mukaan hän kuitenkin kielsi kokoavansa soten vastaista eduskuntaryhmää.

Lue tarkemmin: Kokoomuksen Verkkouutiset: Harkimo kiistää irtautumisen – ”Tämä oli selvä viesti häneltä”

Harkimon mukaan politiikka ei ehkä ole hänen lajinsa, jos sitä tehdään, kuten hän on kokoomuksessa joutunut sitä tekemään. Hän on kokenut, että hänen esiin tuomiaan asioita ei ole otettu huomioon puolueessa.

Kokoomuksesta on vastattu Harkimon kritiikkiin, että kannattaisi olla paikalla eduskuntaryhmän kokouksissa, jos mielii vaikuttaa. Harkimo sanoo nyt, ettei ole käynyt kokoomuksen ryhmäkokouksissa, koska hän on niitä vastaan. Harkimon mukaan niissä ”ei ole koskaan päätetty mitään”, kun hän on ollut paikalla.

Miten kokoomuslaiset ovat ottaneet uutisen?

–Yksikään kokoomuslainen ei ole ottanut minuun tänään yhteyttä, Harkimo sanoo ja lisää, ettei tosin ole vastannut puheluihin, mutta ei ole saanut viestejä.

Lue myös:

Nyt tuli pommi – Lähteet MTV:lle ja Ylelle: Hjallis Harkimo eroaa kokoomuksesta

Sinisten varapuheenjohtaja innostui Harkimosta ja Jungnerista: ”Meillä olisi juuri perustettu puolue valmiina”

Kokoomuslaiset kuittaavat Hjallis Harkimolle: ”Se on jokaisen edustajan oma valinta”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Juha Kuikka

Aiempi uutinen tältä päivältä:
"– Kävin Hjalliksen kanssa keskustelun ja hän sanoi, että näissä huhuissa [kokoomuksesta irtautumisesta] ei ole mitään perää. Tämä oli selvä viesti häneltä, Jokinen sanoo Verkkouutisille."

Pasi Käyhkö

Ihmettelin itsekkin Jokisen juttuja. Sain tiedon jo aamupäivällä Harkimon lähdöstä.
Ymmärrän täysin hänen päätöksen.

Sote-/maakuntauudistuksen aloitus tapahtui sulle-mulle-jaoilla pienen piirin kähminnällä niin Kokoomuksessa kuin Keskustassa.

Vasta nyt on alkanut rakentua monetaristiset ongelmat koko härdellistä. Luvatut tulevat säästöt ovat täyttä utopiaa.

Seppo-Juha Pietikäinen

Harkimo ei ryhdy oppositiopolitiikoksi ja aikoo äänestää omien sanojensa mukaan hallituksen esitysten puolesta. Sotes hän ei vielä ole päättänyt lopullista kantaansa.

--
Oddia duoda..
Tämäin päivä tuli nähtyä kansanedustajan puolue-erossa.

P.s.Ketään ei ole tänään ilmoittautunut Harkimon mukana lähtijäksi.

Pasi Käyhkö

Nythän on kyse Kokoomus-puolueen arvojen muuttumisesta. Tässä Harkimo on tasan sata oikeassa.. Ei kai Harkimo sitä vielä nyt kerro mikä hänen sote-kantansa on. Hän ei ole hölmö. Mutta paljon pitää muuttua ennenkuin hän sotes purematta nielee. Sen näyttää kesäkuun äänestys. Nou hätä.
Mutta ihmettelen nyt tämän hra. Jokisen juttuja.

Pekka Lehtonen

Sitä tuikattiin huutaa sählärille kentällä että”Tuu pois siell on peli!”. No taisi Hjallis huudon kuulla.
Voisi tuosta vetää jo yhtäläisyysmerkkejä Väyryseen. Molemmilla samat kujeet kun politiikka ei tanssi heidän pillin mukaan.
Mutta toistan taas”Ymmärtääkseen politiikan logiikan ei saa olla liian viisas”.
Politiikan pelin ymmärtää vain ne, jotka ovat sitä pennusta asti pelanneet. Se on eri peli kuin lätkä tai kilpapurjehdus.

Kaarlo Erjala

Suomessa on puolueita aivan tarpeeksi eikä Petteri Orposta saa yksinvaltiasta tekemälläkään. Outo ratkaisu yhden kauden kansanedustajalta, vaikka kansansuosionsa on suuri. Toisen tuoreen kansanedustaja Lepomäen toiminta on paljon ymmärrettävämpää kuin Harkimon. Sosiaali- ja terveydenhuoltohan toimii monella paikkakunnalla hyvin kunnan järjestämänä.

Tapio Mäkeläinen

Historia on täynnä politiikan ulkopuolelta tulleita Ihmemiehiä, joilla on ollut menestystä jossain muussa. Politiikan kutyymi on erilainen eikä kanssapelaajia voi valita eikä erottaa lainkaan.
Tuntuu, että ekaa kierrostaan käyvillä Bernerillä ja Harkimolla on ollut suuria vaikeuksia vakuuttaa muut toimijat sen enempää substanssiosaamisestaan ja varsinkaan yhteisöön sopimisesta. Molemmat ratkaisevia menestyksen kannalta.
Tuhat kertaa rankemmassa tilanteessa ollut jatkosodan pääministeri, pankkimies Ragnell oli tullut politiikan ulkopuolelta. Poliittisen kokemattomuuden takia hän jäi ulkokehälle vaikka asiat hoidettiin tosi pienissä piireissä ilman sometusta.

Reijo Heikkilä

Harkomo on ainoa viisas kokomuslainen. Harvinainen mies. Harkimolla on järki päässä, se kauhistelee suomen alas ajoa. Harkimo jää suomen pelastajana historian kirjoihin, toisin kuin nämä vartiaiset, ja muut coloradokuoriais tuholaiset. On se ihanaa, kun kokoomus istuu kohta oppositiossa, se oli suomen pelastus, ei kukaan palkatonta suomea kaipaa. Kokoomus ulos ja heti, ja oppositionkin ulkopuolella paikka seuraavat 500 miljardia vuotta.

Reijo Heikkilä

Tätä se kekkonen pelkäsi aina.! Näkispä kekkonen mitä tuhoa kokoomus sai aikaan. No, onneksi suomi on diktaturissa. Sanavapaus rikottu, ja eu, kontallaan. Tästä aiheesta ohjeistan suomen kansaa seuraavat vuodet, siihen saaka kun eu, kaatuu. On siinä ollut kovasti työsarkaa, mutta kansa tajuaa kyllä, että kukaan ei palkatta voi olla. Eli, kokoomus ulos. EU, on tuhoon tuomittu.

Reijo Heikkilä

Kokoomus lentää ulos päättäjien tuolilta seuraavissa vaaleissa. Kukaan ei äänestä näitä typeryksiä, jotka ajavat palkattomuutta ja köyhyyttä, ja pakolaisuutta suomeen. Tässä näitte, mitä usa,n nuoleskelusta seurasi. EU,n hajoaminen. Se on eu,lle niin oikein. MAHTAVAA....... Kiitos suurvenäjä........