Maanantai 18.2.2019

Lähteet IL:lle: Hjallis Harkimo kokoaa uutta puoluetta – ”Keski-ikäisten miesten kapinaliike”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
19.4.2018 17:36
  • Kuva: Alma Media arkisto / Inka Soveri
    Kuva
    Ensimmäisen kauden kansanedustaja Harry Hjallis Harkimo erosi tänään kokoomuksesta ja nyt arvuutellaan, mitä hän aikoo seuraavaksi. Arkistokuva.
|

Kokoomuksesta eronnut Harry ”Hjallis” Harkimo suunnittelee Iltalehden tietojen mukaan poliittista liikettä, jonka on tarkoitus jossain vaiheessa laajeta puolueeksi. Harkimo ei ole suostunut kertomaan aikeistaan julkisuudessa toistaiseksi.

Harkimo ilmoitti iltapäivällä tiedotustilaisuudessa jättäneensä juuri eroilmoituksen kokoomuksesta. Hän kuitenkin kieltäytyi millään tavalla kommentoimasta tulevaisuudensuunnitelmiaan, joista hän sanoi puhuvansa myöhemmin. Lue tarkemmin: Nyt tuli vahvistus: Hjallis Harkimo eronnut kokoomuksesta

Huhumylly alkoi pyöriä eilen keskiviikkona Harkimon kommentoitua ensin epämääräisesti suunnitelmiaan Ilta-Sanomille. Myöhään illalla Helsingin Sanomat kertoi lähteisiinsä vedoten, että Harkimo ja SDP:n entinen puoluesihteeri Mikael Jungner suunnittelevat poliittisen liikkeen perustamista. Lue lisää: ”Joko puolueet uudistuvat tai sitten syntyy kokonaan uusi puolue” – Näin Harkimoon yhdistetty Jungner on pohjustanut hanketta

Iltalehden tietojen mukaan ainakin aluksi hankkeessa olisi kyse poliittisesta liikkeestä eduskunnan ulkopuolella. Myöhemmin suunnitelmissa olisi perustaa puolue ja nousta eduskuntaan.

Iltalehti luonnehtii tietojensa pohjalta Harkimon hanketta keski-ikäisten miesten kapinaliikkeeksi, sillä toistaiseksi korkean profiilin naisia siihen ei ole saatu mukaan. Kuukausia valmistellussa hankkeessa mukaan on kosiskeltu Iltalehden mukaan useita nykyisiä ja entisiä politiikkoja, kuten Suvi-Anne Siimestä (vas.) ja Jutta Urpilaista (sd.). Myös keskustan ja sinisten piireistä on etsitty halukkaita.

Kansanliike hakee Iltalehden tietojen mukaan irtiottoa vanhoista poliittisista puolueista hiukan samassa hengessä kuin Ranskassa presidentiksi nousseen Emmanuel Macronin talousliberaali ryhmittymä.

Iltalehden tietojen mukaan hankkeeseen olisi lähtenyt tunnettuja yhteiskunnallisia keskustelijoita, kuten kolumnisti-juontaja Tuomas Enbuske ja konsulttitoimisto Nordic West Officen toimitusjohtaja, entinen Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Risto E. J. Penttilä. Tosin Penttilä kiistää väitteet.

– En ole perustamassa uutta puoluetta. En Hjalliksen enkä kenenkään muunkaan kanssa. Sen sijaan olen ollut, olen, ja tulen jatkossakin olemaan mielelläni mukana keskusteluissa siitä, miten suomalaista ja länsimaista poliittista järjestelmää voidaan uudistaa, hän sanoo Twitterissä.

 

 

Lue myös:

Nyt tuli pommi – Lähteet MTV:lle ja Ylelle: Hjallis Harkimo eroaa kokoomuksesta

Sinisten varapuheenjohtaja innostui Harkimosta ja Jungnerista: ”Meillä olisi juuri perustettu puolue valmiina”

Kokoomuslaiset kuittaavat Hjallis Harkimolle: ”Se on jokaisen edustajan oma valinta”

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Kari Kallio

Liberaali ajatusmaailma on kuin ameeba, josta kukaan ei oikein ota selvää, mitä se tahtoo. Vapaamielisisyyden hurmassaanhan se voisi esim. ruveta vaatimaan mm. terveydenhoidon totaalista yksityistämistä "Amerikan malliin"! Siellähän homma perustuu täysin vakuutuksille [lukekaa HS tänään A31-32]: "Järjestelmä on maailman kallein ja erittäin epätasa-arvoinen!"
Terveydenhoidossa yritysten voiton tavoittelua on pidetty tähän asti [moraalisesti] sopimattomana asiana ja ilmiönä. Onko reilua, että toisten ihmisten sairauksilla, jokin taho rikastuu suunnattomasti? Näin aseteltuna kysymyksenä, moni jää miettimään, mihin tämä maailma onkaan menossa... mikä asia pannaan seuraavaksi kaupan?

Vesa Partanen

Perusta yhditys, kerää varoja ja perusta sekä ylläpidä julkisia wc-tiloja. Tuossa on jo kätevä tie sosialismiin monien yksityisten ravintoloiden periessä 1€, mikäli asiakas ei osta jotain. Saat jotain tekemistä yksityistämisen haukkumisen sijaan.

Kristiina Meskanen

Omaisiamme hoitavat toimivat juuri niin hyvin kun me omaiset vaadimme sopimuksen suhteen. Omaisemme ovat maksaneet veronsa yhteiskunnalle ja nyt elämän ehtoossa älkää uskoko että hoito on hyvää; käykää omaistenne luona ja kommentoikaa asioita, siitä se lähtee

Reijo Heikkilä

Hjallikselle suurkiitos, että näytit tietä, toisille jotka ei tajua mistään mitään. Maanantaina alkaa valtava kamppanja, (Seuraava hallitus on isänmaallinen), itsenäinen suomi.) Kampanjasta tulee valtava, jossa sanon kokoomuksesta suorat sanat, sensuuri ei voi iskeä. Kukaan ei tuki minun suutani kaduilla. KOKO Suomen kansa kuulee, mikä kokoomus oli. Puheet pidetään tuhansissa kirkonkylissä, toreilla jne. eu, mädänneisyys,terrorismin jumalointi, palkaton suomi, kokoomustuhoamassa suomea. Nämä on keskiössä.!!