Torstai 24.1.2019

Mysteeri avautuu – IS sai vahvistuksen: Harkimo perustaa tällaisen yhdistyksen

Jaa artikkeli:
Luotu: 
19.4.2018 19:33
  • Kuva: Antti Mannermaa
    Kuva
    Ensimmäisen kauden kansanedustaja Harry Harkimo erosi kokoomuksesta, mutta ei vielä suostunut kertomaan, mitä aikoo seuraavaksi. Arkistokuva.
|

Kokoomuksesta tänään eronnut Harry ”Hjallis” Harkimo perustaa poliittisen yhdistyksen nimeltä Liike Nyt, kertoo Ilta-Sanomat. Harkimo ei ole kertonut aikeistaan julkisuudessa.

Harkimo ilmoitti iltapäivällä tiedotustilaisuudessa jättäneensä juuri eroilmoituksen kokoomuksesta. Hän kuitenkin kieltäytyi millään tavalla kommentoimasta tulevaisuudensuunnitelmiaan, joista hän sanoi puhuvansa myöhemmin. Lue tarkemmin: Nyt tuli vahvistus: Hjallis Harkimo eronnut kokoomuksesta

Huhumylly alkoi pyöriä eilen keskiviikkona Harkimon kommentoitua ensin epämääräisesti suunnitelmiaan Ilta-Sanomille. Myöhään illalla Helsingin Sanomat kertoi lähteisiinsä vedoten, että Harkimo ja SDP:n entinen puoluesihteeri Mikael Jungner suunnittelevat poliittisen liikkeen perustamista.

Iltalehti kertoi aiemmin lähteisiinsä vedoten Harkimon kokoavan talousliberaalia poliittista liikettä, jonka on tarkoitus laajeta jossain vaiheessa puolueeksi, mutta vaikuttaa aluksi eduskunnan ulkopuolella. Lue lisää: Lähteet IL:lle: Hjallis Harkimo kokoaa uutta puoluetta – ”Keski-ikäisten miesten kapinaliike”

Nyt Ilta-Sanomille vahvistetaan Patentti- ja rekisterihallituksen tietopalveluista, että Harkimo on perustamassa Liike Nyt -yhdistystä keskiviikkona toimitetun perustamisilmoituksen mukaan.

Lehden mukaan sääntöehdotuksen perusteella ”yhdistyksen tarkoituksena on uudistaa politiikan toimintatapoja ja päätöksenteon prosesseja”. Lisäksi ”yhdistys toimii matalan kynnyksen alustana yhteiskunnalliselle keskustelulle ja tarjoaa vaikuttamismahdollisuuden jokaiselle”.

Lue myös:

Yllätetty kokoomusryhmyri: Eilen Harkimo puhui aivan toista – ”Totta kai ryhmässä ollaan harmissaan”

Petteri Orpo: ”Huonon ratkaisun teit, mutta hyvää matkaa ystäväni Hjallis”

Nyt tuli pommi – Lähteet MTV:lle ja Ylelle: Hjallis Harkimo eroaa kokoomuksesta

Sinisten varapuheenjohtaja innostui Harkimosta ja Jungnerista: ”Meillä olisi juuri perustettu puolue valmiina”

Kokoomuslaiset kuittaavat Hjallis Harkimolle: ”Se on jokaisen edustajan oma valinta”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Pasi Anttila

Talousliberaali liike. Kokoomuksesta oikealle. Tuskin saa suurta kannattajakuntaa ja jos saa se on kaikki pois kokoomukselta. Tämä tulee vahvistamaan vasemmistoa ja vihreitä, suhteellisesti niiden kannatus nousee vaikka absoluuttisesti ei nosusisikkaan.

Risto Salonen

Mitä jos liikettä ei voikaan asemoida vasen-oikea-akselille, vaan järki-tyhmyys- tai kehitys-seisahdus-akselille. Kyllä Hjallis voi saada mukaan demareita, kepulaisia, sinisiä jopa vihreitä järkevästi ajattelevia edustajia. Eri asia on, voiko liike aikaansaada niin isoa kannatusta, että sillä olisi vaikutusta. Toivottavasti edes herättää nukkuvia puolueita: näin ei vain voida jatkaa.
Hallitus yrittää hallita, oppositio yrittää vastustaa. Ei ole oikein toiminut pitkään aikaan.

Kari Kallio

Talousliberaalius, mitä se on? Eduskunnassa käydyn yritystukijumpan jälkeen sitä, että suomalainen tosiyrittäjä on sellainen, jolla on käsi kainaloa myöten valtion kassakirstussa! Siis mitä? Mitä liberaalia se muka on olevinaan? Kaikkea kanssa! Eikö yritysten pitäisi juuri todistella sitä, että ne pärjäävät omillaan ilman yhteiskunnan almuja ja siten osoittavat olevansa todellisia yhteiskunnan tukipilareita! Nyt näyttää siltä, että pilaria pitää pystyssä useita haruksia, kuin puhelinmastoa. Jos yhdenkin katkaisee, kaatuu koko rotisko!

Pasi Anttila
Vastaus kommenttiin #8

Kokoomushan ei ole talousliberali ja tää uus "liike" ilmeisesti pyrkisi sellainen olemaan.
Talousliberaalissa politiikassahan on myös tärkeää se ettei yritysten lisäksi myöskään ihmiset elä käsi toisten taskulla vaan elävät omilla ansaituilla tuloillaan. Tälläainen järjestelmä on tasa-arvoinen ja yksinkertainen.

Kari Kallio
Vastaus kommenttiin #10

Se, että yhteiskunta tukee ja puolustaa heikompaan asemaan joutunutta pientä ihmistä, on inhimillisyyttä. Yritykset taas elävät omien viidakon lakiensa mukaan ja sillä rintaansa paukuttavat! Pitäisi myös silloin elää niinkuin saarnaa - eikä toisin.

Tuomas Sikander

Jotkut ovat jo niin perin juurin markkinaliberaaleja että niiden mielestä kuluttajien jo moneen kertaan maksaman infran kauppaaminen venäläiselle oligarkialle kansalaisilta peitellyin järjestelyin on pelkästään hieno asia, kehittää kuulemma vain idänsuhteita myönteiseen suuntaan.
._.

Raimo Laine

Harkimohan on ylipätevä toimija, joille junnaava ja vehkeilevä politiikka ei sovi vaikka olisi oma puoluekin.
Harkimo on merkittävä henkilö, mutta ei kai hänen tekemisillään pidä koko lehteä täyttää, vaikka toimitus innoissaan olisikin. Ihan niinkuin Harkimolla olisi jo oma äänenkannattaja.

Kari Kallio

"Lehden mukaan sääntöehdotuksen perusteella ”yhdistyksen tarkoituksena on uudistaa politiikan toimintatapoja ja päätöksenteon prosesseja”. Lisäksi ”yhdistys toimii matalan kynnyksen alustana yhteiskunnalliselle keskustelulle ja tarjoaa vaikuttamismahdollisuuden jokaiselle”."
Yrittääkö se viedä leivän suusta US:n keskustelupalstalta? Hjallis olisi päässyt helpommalla perustamalla tänne Puheenvuoro -osionsa! Täällä on paljon hänen fanejaan! Peukutuksia olisi tullut ja mieli olisi alati korkealla.

Raimo Laine

Olisi tosi hyvä homma. Paavo hallitsee demokratian pyörityksen ja kannatuksen keräämisen.
Herrat voivat muuten olla aivan oikeassa asiansa kanssa, mutta demokratia, populismi ja demakokia jyräävät inttelligentit.
Maailman ensinmäinen valtiotietijjä Platonkin sanoi. että paras hallitsija olisi sivistynyt diktaattori, mutta sellaista on vaikea löytää.