Sunnuntai 20.1.2019

Hautajaisista eroinfoon ajanut Hjallis Harkimo haukkuu IL-blogissaan soten: ”Katastrofi – Kokoomus luultavasti häviää vaalit”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
20.4.2018 12:48
  • Kuva: Alma Media arkisto / Jenni Gästgivar
    Kuva
    Ensimmäisen kauden kansanedustaja Hjallis Harkimo erosi torstaina kokoomuksesta. Arkistokuva.
|

Kokoomuksesta eilen torstaina eronnut Harry Hjallis Harkimo sanoo Iltalehden blogissaan toivovansa sote-uudistuksen kaatumista. Hän uskoo, että kokoomus häviää uudistuksen takia seuraavat vaalit.

Harkimo kertoi jo tiedotustilaisuudessaan torstaina eronsa syyksi erimielisyydet puolueen linjasta ja johtamistavasta. Hänen huhutaan perustavan uutta poliittista liikettä, joka ainakin aluksi toimisi eduskunnan ulkopuolella. Harkimo ei ole suostunut kertomaan hankkeestaan vielä julkisesti, eikä tee sitä myöskään tuoreessa blogissaan. Lue lisää: IS sai vahvistuksen: Harkimo perustaa tällaisen yhdistyksen

Sen sijaan hän jatkaa sote-uudistuksen kritisoimista, jonka hän tosin kielsi olevan eronsa taustalla. Harkimo on pitänyt uudistusta monin osin ongelmallisena ja sanoi torstaina äänestävänsä nykytiedolla sitä vastaan, joskin pitäytyvänsä muuten äänestyksissä hallituksen linjoilla.

Harkimo paljastaa blogissaan, että torstai oli hänelle raskas päivä monesta muustakin syystä kuin puolue-eron takia: Hänen poikansa Danne oli lyönyt päänsä jääkiekkoharjoituksissa keskiviikkona ja joutunut sairaalaan tutkimuksiin. Vasta torstaina selvisi, ettei tällistä jäänyt huolestuttavia seurauksia ja Danne vaikutti pirteältä.

Lisäksi Harkimo joutui suuntaamaan setänsä hautajaisiin suoraan puoliltapäivin loppuneesta Tukikummien hallituksen kokouksesta.

–Mukavasta kokouksesta siirryin aivan toisenlaisiin tunnelmiin. Lähdin nimittäin sieltä suoraan setäni hautajaisiin. Se oli raskasta, mutta ei siitä sen enempää. Hautajaisten kahvitilaisuudesta lähdin taas suoraan eduskuntaan, jonne oli järjestänyt lehdistötilaisuuden, Harkimo kirjoittaa.

Harkimo kertoo yllättyneensä paikalla olleiden toimittajien suuresta määrästä ja puhuneensa lopulta sydämestään.

–Selitin miksi eroan nyt kokoomuksesta. Siksi, että vanhat ja isot puolueet ovat jääneet päätöksentekotavoissaan kiinni menneisiin aikoihin. Edes kansanedustajalla ei ole valtaa päättää isoista linjoista, saati sitten muilla puolueaktiiveilla tai äänestäjillä. Lisäksi lobbarit ovat tulleet liian voimakkaiksi. Sama huomio on tehty muuallakin Euroopassa. Vanha valta murenee, ja hyvä niin, Harkimo sanoo.

Kotimatkalla hän kertoo miettineensä vielä kokoomusta.

–Miksi ihmeessä se on niin sitoutunut sote-uudistukseen? Siinä on näillä tiedoilla niin monta asiaa, jotka tekevät siitä katastrofin, että kokoomus tulee luultavasti häviämään vaalit. Hyvän ystäväni Petteri Orpon tulisi nyt ottaa järki käteen ja kaataa koko hanke. Se ei olisi huono päätös.

Harkimon sote-kritiikillä on erityisen suuri painoarvo nyt, kun hallitus joutuu laskemaan soten kannattajat tarkasti niukan enemmistönsä vuoksi. Jos hallituksen rivit repeilevät tarpeeksi, sote-uudistus kaatuu. Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on uhannut kaataa hallituksen, jos sotea ei saada läpi.

Harkimo on sanonut harkitsevansa yhä, äänestääkö hän soten puolesta vai vastaan, mutta sanoi torstaina nykytiedolla äänestävänsä sitä vastaan. Elina Lepomäki (kok.) on sanonut varmuudella äänestävänsä uudistusta vastaan. Lue tarkemmin: Kaatuuko hallitus soteen? Kapinan laukaissut Lepomäki: ”En pidä mitenkään annettuna, että tämä laki tulee eduskunnasta ulos”

Käytännössä Lepomäen lisäksi tarvitaan neljä kapinallista lisää hallituspuolueiden riveistä, jotta sote voisi kaatua, sillä puhemies ei saa äänestää. Hallituspuolueilla on eduskunnassa 106 kansanedustajaa, kun yhteensä edustajia on 200. Äänestysten odotetaan olevan kesäkuussa.

Lue myös:

Lähteet IL:lle: Hjallis Harkimo kokoaa uutta puoluetta – ”Keski-ikäisten miesten kapinaliike”

”Joko puolueet uudistuvat tai sitten syntyy kokonaan uusi puolue” – Näin Harkimoon yhdistetty Jungner on pohjustanut hanketta

Yllätetty kokoomusryhmyri: Eilen Harkimo puhui aivan toista – ”Totta kai ryhmässä ollaan harmissaan”

Nyt tuli vahvistus: Hjallis Harkimo eronnut kokoomuksesta

Nyt tuli pommi – Lähteet MTV:lle ja Ylelle: Hjallis Harkimo eroaa kokoomuksesta

Sinisten varapuheenjohtaja innostui Harkimosta ja Jungnerista: ”Meillä olisi juuri perustettu puolue valmiina”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Simo Pietiläinen

Kokoomuksen vakaat peruskannattajat saattavat innostua vaatimaan tarpeettoman maakuntauudistuskoplauksen kaatamista Harkimon vanavedessa.
Muutoinhan Harkimon sakki hieman hymyilyttaa- porukkaan kuuluisi luontevasti myos Maisa Torppa, Jari Sillanpaa, Martina Aitolehti ja Simo Silmu.

Juha Koponen

..SOTE vaalit olisivat hyvä asia kokoomukselle. Sote on suomalaisille parempaa ja vastuullisempaa. DDR-terveyskeskus ja hallinto tarvitsee muutosta.
Raukkamainen tapa viimehetkillä loikata veneen ruorista ja päästää Suomi vasemmiston luotsaamana tuuliajeluun. On selvää, että kaikki ne jotka ovat käyttäneet terveyspalvelujamme tietävät, että muutosta tarvitaan. Harkimo, Vapaavuori, Lepomäki-kolmen kopla, petturit joita kokoomus ei tarvitse. On selvää, että juuri Soten kannalla olo tuo kokoomukselle ääniä...

Seppo Simonen

Lehmät on myyty pojes Lihakunnan auto haki jo aikaa sitten navetta on tyhjä nyt, ei tarvii nousta lypsylle enää. Kahvimaidot on haettava 22 km päästä.

On jotenkin arvotonta tämä mollaus joka kohdistuu maaseudun väestöön täysimääräisesti. Tekisi mieli kysyä mikä etu nyt on menossa nurin sekö että 295 kuntapäättäjää ja yhteensä 400 toimijan joukkon päätökset siirtyy 18 maakunnan päättäjälle.

Matti Auer

Hallituksen soteuudistus on eduskunnan äänestyksessä hiuskarvan varassa. Ostamalla lehmänkaupoilla ruotsinkielen esiopetuksen laajentamisen Rkp:ltä tyhjää-äänet, saadaan soteuudistus tiukasti läpi. Kustannuksia ei katsota.

Heikki Rosti

Herra Harkimo luulo ei ennen eikä nytkään ole tiedon väärti.Hyvä ystäväsi herra Orpo tulee saavuttamaan murskavoiton ensi vuoden vaaleissa .Se ei ole vihreiden 1% voitto tai persujen 2% voitto,vaan täysin käsittämätön x %'voitto.Meidän vahvuutemme on nähdä se ,mitä ei nähdä.Palaan aiheeseen vuoden kuluttua ,kun he jotka nyt eivät näkevät.Leppoisaa kesää.

Ensio Jauhiainen

tämmöisiä tunareita meillä on päättäjissä..MONTA MAATA AJETTU PERIKATOON !!
Suomea syödään kovaa vauhtia.
Kansainväliset kaivos-ja suursijoitus-yhtiöt ovat keksineet Suomen varannot....
HE SÖIVÄT JO Afrikankin timanttikaivokset....
Nafta-sopimuksen allekirjoituksella Suomi-pollitikot ovat siunanneet tämän >ryöstön<,jota katsoessaan He vain yskivät ja paskovat välillä pöksyihinsä....
TÄSSÄ ON SYY SUOMEN ALASAJOON !!
Valtaisan ja koko ajan lisäntyvän maahanmuuton myötä,lisätään taloudellista painetta maallemme,niin,ettemme enää kykenisi maksamaan näitä ryöstäjiä ulos...
Sipilällähän "mafia-kumppaneineen" ei tietenkään ole haluakaan,niinkauan,kun kuormasta pääsee syömään....
Sopimusten purkamisesta nämä ryöstäjät vaativat miljaadeja ,miljaadien perään.
NE ON KUITENKIN PURETTAVA !
Meidän on vain yksinkertaisesti mahdollisuus...LUOVUTTAA ja myydä nämä "yksinkertaiset" sopimusten-tekijät vastapuollen vaatimusten täyttäjiksi...
VASTATKOON ITSE HUUTONSA !!
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005648653.html

Juha Koponen

..miksi on saatu kansalaisille jo Sote vastainen kanta?
On kysymyksessä vanhan epäonnistuneen miljardeja maksavan sosialistisen järjestelmän muuttaminen nykyaikaan-suomen terveydenhuolto ja hallintoa.
DDR talous alasajettiin nopeasti; kannattamattomat tehtaat suljettiin , saastuttavat tuottamattomat laitokset suljettiin jne. Elettiin "Trabant taloudessa"-joka piti nopeasti saada muuutettua nykyaikaan. Muutamassa vuodessa Saksassa voitettiin uskomattomia ongelmia, jopa työttömyys joka ensialkuun oli valtavaa. Uskallettiin rohkeasti tarttua muutokseen-eikä vastustettu sitä omista nurkkakuntaisista eduista lähtien.
Terveyskeskukset tuottavat lähes viikottain uutisia epäonnistumisista , huonosta hoidosta, vastuuttomuudesta. Koska järjestelmä sallii sen. On jonoja ja kuukausien odotuksia sairaana operaatioihin.
Yksityisen mukaan tuominen, MAHDOLLISTAA muutoksen. Saat itse potilaana jopa valita mihinkä menet, kuinka sinua on hoidettu!-perusteella. Tämä säästää ihmishenkiä ja on aivan uskomaton parannus suomalaisille!
On selvää, että työpaikat ja infra muuttuu, nyt sen tajuavat korkea palkkaiset tyhjäntoimittaja terveysjohtajat, jotka laskevat keskiarvoja nyky järjestelmän menestyksestä ja kieltävät parannukset. Nyky järjestelmässä keskimäärin kaikki onnistuu! sadat ja tuhannet irvistävät, jos ovat enää elossa, moiselle ajatukselle.

Pitkät jonot poistuvat ,hoitoa saa heti, miksi ihmeessä sitä pitää vastustaa? Vasemmisto näkee asian vain ideologinsa mukaan; valtion on omistettava , yksityinen yritys on paha asia. Samaa oli teiden yksityistämisessä, TVH:n olisi pitänyt saada olla monopolina jne.
Vasemmisto ei ole "uudistunut", punalippu liehuu ja samat sosialismiin menon Doktriinit ovat vieläkin perusasioissa vaikuttamassa.
Suomalaiset herätys, meillä on mahdollisuus nyt parempaan ja kehittää Suomea....