Maanantai 27.5.2019

Kokoomuslaisen ulostulo: ”Toivon, että sirpin ja vasaran henki on työpaikoilla entistä enemmän menneisyyttä”

Luotu: 
21.4.2018 09:45
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Harri Jaskari.
|

Kokoomuksen kansanedustaja Harri Jaskari arvioi, että vastakkainasettelu kärjistyy Suomessa huippuunsa, kun puhutaan työttömistä.

–Me yritämme aidosti helpottaa uusien työpaikkojen syntymistä esimerkiksi pidentämällä koeaikaa, muuttamalla irtisanomisia yksilöperusteiseksi tai hyväksymällä nykyistä helpommin vaikka määräaikaisuuksia alle 30-vuotiailta tai pitkäaikaistyöttömiltä. Tavoite on pois työttömyydestä. SDP ja SAK tulkitsevat uudistukset nykyisten työntekijöiden kyykyttämiseksi ja pelon lietsomiseksi. Uudistusten avulla kuulemma nyt päästään työntekijöistä helpommin eroon. Tämä näkyy myös minulle osoitettuina muistutusviesteinä, hän kertoo Puheenvuoron blogissaan

Jaskari kertoo keskustelleensa muutama päivä sitten SAK:n edustajien kanssa. Hänen mukaansa SAK:laisten kokemus työpaikoilta on sellainen, että usein tapellaan työehtojen noudattamisesta ja ilmapiirissä ei ole kehumista. 

–Erään ammattiyhdistysliikkeessä toimivan henkilön mukaan Pirkanmaalla on 40 000 työntekijää alle 20 työntekijän yrityksissä ja 80 000 alle 30-vuotiasta äänestäjää. Nämä muistavat minut työelämän heikennyksistä seuraavissa vaaleissa. Ihan vaan vinkki toiseen suuntaan. Hyvä ja osaava työporukka on yrittäjän paras liittolainen ja voimavara, Jaskari kommentoi.

–Nyt minun pitäisi sitten kuulemma tehdä valinta 7000 alle 30-vuotiaan pirkanmaalaisen työttömän ja kaikkien alle 30 -vuotiaiden pirkanmaalaisten kanssa, jotka ovat päässeet töihin. Teen mieluusti valinnan uusien työpaikkojen luomisen puolesta. Toivon ja teen kaikkeni, että vuoden sisällä nuorisotyöttömyys taas puolittuu. Samalla toivon, että sirpin ja vasaran henki on työpaikoilla entistä enemmän menneisyyttä, hän jatkaa.

Ay-liike on viime päivinä varoittanut useampaan otteeseen poliittisista lakoista, jos hallituksen aikeet muun muassa irtisanomisten helpottamisesta pienissä yrityksissä toteutuvat.

Lue lisää:

Ay-liikkeestä ärähdys hallitukselle: ”Tulemme selvittämään valmiutta poliittiseen lakkoon”

Hallitukselle varoitus poliittisista lakoista – PAMin Selin Ylelle: Mielenilmaukset väistämättömiä, jos hallitus etenee

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Raimo Tulkki

Jaskari on sitä mieltä että ei kannat palkata ketään vakinaiseski koska on saatavilla näitä palkattomia kokeilu porukkaa ja kun aika on täys niin eikun ulos vaan ja uusi tilalle.
Se nostaakin työllisyys luvut aivan uusiin sfääreihin.

Juha Koponen

..valitettavasti tuntuu huonolta. Yrityksissä saadaan antaa potkuja helpommin eli pärstäkertoimen mukaan. Esim. bussiyhtiöissä voidaan jo nyt painostaa ulkomaalaisia työntekijöitä tekemään työtä vastoin työehtosopimuksia. Puhumattakaan, kun saa "helpommin" irtisanoa. Jos et ole työnantajan kanssa kaikessa samaa mieltä vastoin työsopimusta, saat olla työssä.
Miksi ei nosteta mahdolisuutta käyttää vuokratyövoimaa ja osa-aika työtä. Työehtosopimuksiin on vaarallista puuttua.
Palkansaajat eivät äänestä kokoomusta, ikävää, että sote uudistuskin siten kaatuu. Kokoomuksen muuhun huomoon politikointiin...Vihreät ja SDP noussee valtaan, verot nousevat, ostovoima huononee, tuleva hallitus varmuudella pähkäilee suuren työttömyden kourissa ja syyttää "trumppia" kaikesta...

Tuomas Sikander

"Työehtoja ja palkkoja polkemalla työllisyys nousuun" on aika tsaristinen skenaario eikä perustu lainkaan vallitsevaan todellisuuteen .
Mistähän johtuu että tuolla lännessä työntekijän asema on yrityksissä huomattavasti vahvempi kuin oikeistokommunistisella Pirkanmaalla?
._.

Jarmo Heinonen

Missä lännessä, jos tarkoitat USA:ta niin otapa selvää, etenkin matalan osaamisen matalapalkkatöissä ei ole juuri mitään oikeuksia, esimerkiksi vuosilomalakia ei ole vaan mahdollinen, palkaton, loma on kokonaan työnantajan armoissa ja monilla riistotyöpaikoilla ollaan vaipoissa koska vessassa käynti on usein kielletty taukojen, lyhyiden, ulkopuolella.

Reijo Heikkilä

Koeaikaa pitentämällä ei saada yhtään uutta työpaikkaa. Arvatkaapa mitä koeajan pitentäminen tarkoittaa..? No, jos otetaan työntekijä, hänelle on koeaika vaikka puolivuotta,ja tämän aikana yrittäjä näkeekin, että kah, enhän minä tarvi tätä työmiestä enään, työt on nyt tehty, ja tämä henkilö työnnetään TE, toimistoon takaisin. Eli, ei tule yhtään uutta työpaikkaa. Kun on helppo sanoa irti, ilmoittamalla vain, että tänään on sun viimeinen työpäivä, niin mitähän se yrittäjä seuraavaksi tekee.? Ottaa uuden, eikä senkään historia ole pitkä. Taas uusi, ja uusi, jne. Työsuhteet voi näin olla vaikka yhden päivän mittaisia, ja taas uusi jne. En oikein usko, että tämä on kokomukselta kovinkaan hyvä idea. Ja entäs kun tulipalo leviää kohta muihinkin ns. pesäkkeisiin. Sitten olemmekin jo tosi pahoissa ongelmissa. Siinä kaatuu palvelut ja vähän muutakin.

Reijo Heikkilä

Nyt on halpaa pitää työmiestä, kun hallitus on säädellyt lait, että saadaan pitää TE, toimistoista ilmaisia orjia, joille ei tarvi maksaa palkkaa, teetätetään työt kelan työttömyyskorvausta vastaan. . Sen kun vaan kilauttaa kortistoon ja sanoo, että tarvittais työkokeiluun, ja oppiin 15 työtöntä. He tekevät työt, ja kun työt on tehty, potkaistaan kortistoon ja ilmoitetaan, että ei ole nyt enään töitä, tai ei naama miellytä tms. Ja taas kun tulee työtä, kuilautetaan uudet, tai jos edelliset orjat vielä alistuu moiseen, myös heitä voidaan käyttää hyväkseen. Kokoomushan voisi säädellä lain, että yrittäjä ei hyödy ilmaisorjista, Esim, siten, että kun firmoissa on ilmaisorjia, niin yrittäjä tilittä näitä voittorahoja valtion tilille, ja sitä kautta kiertoon rahaa uudelleen työttömiä varten. Näin ei pääse yrittäjät keinottelemaan palkattomien orjien avulla. Voittorahat, joita menisi palkanmaksuihin, ne tilitetään valtion tilille. Täässä minun ehdotus, olkaapa hyvät.

Reijo Heikkilä

Kertakaikkisesti siten, että jokaiselle maksetaan oikeaa palkkaa, ja jos työsuhde vaikka yhden päivän, työttömyyskorvaukset ei katkea, vaan jatkuu siitä kun taas työtön päivä, ja siitä eteenpäin. Raha ei saa katketa, tästä on kyse, silloin kannattaa ottaa yhdenkin päivän mittainen työsuhde, kunhan vaan siitä maksetaan oikea palkkaa. Työharjoitteluita, ja työkokeiluja siten, että firman johtajat ei saa pitää voittorahoja joita firma saa palkattomien orjien avulla. Tässä minun vahvistus ehdotukselleni, kultaisella tarjottimella. Olkaatte oikein hyvät.!

Reijo Heikkilä

Suomea ei saa päästää sille mallille, että kukaan ei saa palkkaa. Ajatelkaapa seuraukset. Jokaiselle on maksettava oikeaa palkkaa. Ajatelkaapa miten Suomelle käy, jos kukaan ei saa palkkaa tehdystä työstä, miten käy esim, laskujen, sähkölaskut, vesilaskut, puhelinlaskut, ruokamaksut, vuokrat, asuntolainan lyhenteet, sosiaaliturva, julkiset palvelut sote, palvelut jne. ja mistäs kertyy valtiolle verotuloja jos kukaan ei saa työstään palkkaa, ja palkastahan ne verotkin maksetaan. Tässä oli pähkinänkuoressa koko homma. Miten mahtaa käydä palkattomalle Suomelle jos tähän jamaan menee asiat, tämähän on kyllä kokoomukselle kuningasajatus, mutta koko homma romahtaa tällä tavalla todella nopeasti. Siinä kaatuu kaikki.

Reijo Heikkilä

Työtön ihminen on työtön ihminen. Ja työttömyyskorvaus sana, se tarkoittaa sitä, että maksetaan työttömänä olosta korvaus, korvaus siitä, että on työtön, ilman työtä. Työtöntä kansaa, joka saa työttömyyskorvausta, sellaista henkilöä ei saa käyttää hyväkseen, teetättämällä työttömyyskorvauksen vastineeksi työtä. Jos näin on, rahat joita firmat saa voittorahoina, nämä kuuluu tilittää valtiolle takaisin. Nyt ollaan rehellisellä tiellä. Tai toinenkin vaihtoehto on, tietenkin jos työttömyysturva laitetaan palkan pohjaksi, ja yrittäjä maksaa loput, tästä osiosta tulisi muodostua oikea palkka, joka maksetaan työntekijälle. Se voisi olla pohjapalkalleen 10 euroa/h Ja kun yrittäjä pitää yli 4 kuukautta, palkka nousee 11 euroon. Tätä rataa. Ja välihuomautus, että työnkuvan mukaista palkkaa, tämä esitykseni ei ole kaikkia titteleitä koskeva, ei tietenkään. Tällä tavalla loppuu työttömän hyväksikäyttö.! Tässäpä ilmaista neuvoa lisää, ei maksa mitään. Olkaatte hyvät.!

Pertti Ikonen

Veikkaan, että Jaskari ei erota metallityöpajan ja kone- työkaluja mainitsemistaan sirpistä ja vasarasta. On sen verran uunon oloinen - ainakin puheissaan mitä tänne on lausunut. Vai Olisikohan varsinainen uuno Jaskarin avustaja.

Pekka Rouvinen

On hyvin outoa kuvitella, että kolmessa kuukaudessa ei selviä onko henkilö kykenevä siihen tehtävään johon hänet on palkattu. Minulla on jälleen ensi vaaleissa paha ongelma. En ole sosialisti eikä ehkä ole omien etujeni mukaista että pienen yrityksen verotusta kiristettäsiin,mutat kun Pirkanmaaal kokomustalle puolueelle annettu ääni voisi mennä vaikka Jaskarin hyväksi, niin pitääkö vaalipäivänä jäädä kotiin. Olen ennen omaa vaatimatonat yrittäjä uraa ollut myös työttömänä ja oppinut kantapään kautta että suurin osa porvarien maailamkatsomuskesta on potaskaa. Yrityksaet kyllä palkkaavattyövoimaa jos niillä on siihen oikeaa tarvetta ja työsopimusten yleissitovuuden tulee koskea kaikkia yrityksiaä kokoon katsomatta. Kyllä piensissä silti yleensä josutetaan ja tehdään paljon ennemmän töitä kun omista on kyttäämässä toisin kuin suurissa firmoissa joissa esimihettin ovat palkkatyöntekijöitä. Itseänikin olen aina pitänyt nuljuna pomona kun olen voinut joskus satunnaisesti joitakin työllistää lähinä rakennustöissä. Eräässä asiassa yhden ja kahden hnkilön palkkaavia yrittäjiä voisi halltus ehkä kuitenkin oikeasti auttaa ja ryhtyä siirtämään sairausajan ja äitiyslomien kuluja kokonaan Kelaan.

Jarkko Kainulainen

Kyykyttämistä ja pelon lietsomistapa hyvinkin näillä kun on itsellään talous kunnossa niin eivät yksinkertaisesti osaa asettaa itseään työttömän asemaan näillä Jaskareilla ja kumppaneilla ei ole mitään käsitystä työttömän tilanteesta jos aidosti haluavat muka olla auttamassa ja helpottamassa kannattaisikohan käyttää joidenkin oikeiden asiantuntijoiden apua kun oma järki ei riitä muuhun kuin keppiin kurjistamiseen ja kyykyttämiseen vuoden päästä ei onneksi nuo herrat enää kukkoile sen kestävät sorretut vaikka päällään seisten mutta nuo eivät eläisi työttömyyskorvauksella yhtä kuukautta kuolisivat nälkään.

Jussi Keskinen

Te, mukaanlukien Harri Jaskari; aidosti aiheutatte konflikteja, koska ette osaa olla aitoja missään, koska ette voi antautua "rakkaudelle" vaan aiheutatte pelkoa valtapyrkimyksillämme.

Toivottavasti jokainen tajuaa, että tuollaisten ihmisten kanssa ei voi tehdä yhteistyötä, koska heistä ei ole siihen.

Kari Kallio

Työllistäminen yrityksiin väkipakolla ei onnistu; niiden tehtävä on optimoida porukan koko, jolla töitä tehdään. Jos taas valtiovalta ryhtyy asettamaan epärealistisia oletuksia työllistämisen tavoista, että yrityksen pitäisi ottaa aina joku sinne nojaamaan lapioon yhteiskunnan tuella, ok. Ei nykymallisissa yrityksissä ole enää oikeilla työntekijöillä luppoaikaa kouluttaa sellaista väkeä, joiden asema on ko. yrityksessä epäselvä. Ainahan pajoilla toki riittää lattian lakaisua jne mutta se on eri asia. Ei puhuta silloin mistään työllistämisprojektista vaan joistakin tempuista.

Teijo Myllylä

Menis rassukka oikeisiin töihin. Kyllä työntekijä on aina heikoimmilla. Kikykin osoitti, että miljonääri ei armoa anna, eikä neuvotteluja eses oikeesti käydä. Pekkaset meni.. Ainut mahis on joukkovoima, muutoin sanelupolitiikka jatkuu, näin miljonääri sipilän toimet jatkuvat. Työpaikoilla alkaa saneluyhteiskunta, sopiminen on vitsi jota vaalipropagandassa viljellään.