Keskiviikko 22.5.2019

Hjallis Harkimo ja Mikael Jungner: Tästä ”Liike Nyt” –hankkeessa on kyse

Luotu: 
21.4.2018 10:10
Päivitetty: 
21.4.2018 10:37
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Harry Harkimo.
|

Torstaina kokoomuksesta eronnut kansanedustaja Hjallis Harkimo vahvistaa perustaneensa Liike Nyt -nimisen poliittisen liikkeen yhdessä Mikael Jungnerin, Alex Niemisen, Helene Auramon, Karoliina Kähösen, Sarian Antilan ja Tuomas Enbusken kanssa. 

Harkimon mukaan Liike Nyt on avoin kaikille aidosti päätöksenteon muuttamisesta kiinnostuneille, myös puolueiden jäsenille.

Liikkeen perustamisen taustalla on mukanaolijoiden pitkäaikainen tyytymättömyys tapaan, jolla päivittäistä politiikkaa ja päätöksiä tehdään.

–Ihmiset ovat pettyneitä politiikkaan, eikä se ole mikään ihme. Päätökset tehdään pienessä sisäpiirissä, eivätkä ihmiset voi vaikuttaa itseään koskeviin asioihin. Liike Nyt haluaa luoda alustan vaikuttamiselle ja paremmalle päätöksenteolle. Asioista pitää aidosti kysyä niiltä, keitä päätökset koskettavat, Harkimo linjaa tiedotteessa.

–Vanhat poliittiset aatteet ja eturyhmäajattelu ovat rampauttaneet poliittisen päätöksenteon. Haluamme tuoda päätöksentekoon ratkaisukeskeisen toimintatavan, jossa tuloksia saadaan nopeasti ja vaikutukset näkyvät ihmisten jokapäiväisessä elämässä. Päätösten pitää perustua enemmän asiantuntemukseen ja ongelmien ratkaisemiseen, vähemmän kahlitseviin rakenteisiin, hän jatkaa.

Mikael Jungnerin mukaan Liike Nyt haluaa päätöksenteon pois ”suljetuista huoneista ja kabineteista”.

–Teknologia yhdistää ihmiset ja antaa jokaiselle mahdollisuuden vaikuttaa omaa elämäänsä koskeviin päätöksiin. Uskomme avoimeen vuorovaikutukseen ja suorapuheisuuteen – hyvä idea on hyvä idea sen esittäjästä riippumatta, Jungner kommentoi. 

Harkimon ja Jungnerin mukaan liikkeessä on mukana ihmisiä erilaisilla taustoilla ja arvoilla. Kaikki jäsenet jakavat heidän mukaansa neljä perusperiaatetta, jotka ovat: jokaisesta on pidettävä huolta, markkinatalous on toimiva tapa kehittää yhteiskuntaa, kunhan sen säännöt ovat reilut. Lisäksi periaatteisiin kuuluu, että ”ilmastonmuutos on totta, ja päätökset on tehtävä ympäristön kannalta kestävällä tavalla” sekä ”yrittäjyys on tehokkain tapa tehdä asioita, jos sille annetaan tilaa”.

Liike kehittyy Harkimon ja Jungnerin mukaan sen mukaan, miten ja millaiset ihmiset liittyvät siihen. Mukaan on jo sitoutunut eri alojen asiantuntijoita, joista Harkimon ja Jungnerin mukaan  kerrotaan myöhemmin. 

– Toivomme, että mahdollisimman moni lähtee mukaan. Näkemyksemme herättävät varmasti kritiikkiä itseisarvoisesti valtaa pitävien ja sitä janoavien piirissä. Siitä huolimatta uskomme, että tämä on aito tilaisuus uudistaa päätöksentekoa, ja alamme nyt rakentaa tätä yhdessä ihmisten kanssa, Harkimo sanoo.

Kuten Harkimo torstaina kertoi, hän jatkaa eduskuntatyötään yhden miehen ryhmässä. Harkimo aikoo lähtökohtaisesti tukea hallituksen esityksiä, elleivät ne ole ristiriidassa niiden tavoitteiden kanssa, joita hän lähti eduskuntaan ajamaan.

Mikael Jungner sanoi lauantaina Ylen Ykkösaamussa toivovansa, ettei hänen tarvitsisi asettua ehdolle ensi vuoden eduskuntavaaleissa. 

–Tässä halutaan nyt uudistaa politiikka eikä luoda mitään uutta poliittista uraa. Olisin itse aivan hemmetin onnellinen, jos kaikki nykyiset puolueet toimisivat vuoden päästä toisin kuin nyt. Silloin voisin sanoa, että olemme onnistuneet.

Liike Nyt ei ole Harkimon mukaan puolue eikä se tunnusta mitään poliittista väriä.

– Esimerkiksi nuoret on saatava mukaan demokraattiseen päätöksentekoon, hän sanoi Ykkösaamussa.

-Ei me haluta asemoitua mitenkään, emme ole kokoomuksen kilpailija, Harkimo jatkoi vähän myöhemmin. 

Lue myös:

Petteri Orpo: ”Huonon ratkaisun teit, mutta hyvää matkaa ystäväni Hjallis”

Näkökulma: Harkimo lorottaa antaumuksella kokoomuksen muroihin

”Joko puolueet uudistuvat tai sitten syntyy kokonaan uusi puolue” – Näin Harkimoon yhdistetty Jungner on pohjustanut hanketta

Yllätetty kokoomusryhmyri: Eilen Harkimo puhui aivan toista – ”Totta kai ryhmässä ollaan harmissaan”

Nyt tuli vahvistus: Hjallis Harkimo eronnut kokoomuksesta

Jaa artikkeli:

Kommentit

Pasi Anttila

Liike sanoo pyrkivänsä muuttamaan päätöksenteon rakennetta mutta näissä neljässä prinsiipissä ei viitattu siihen tavoitteeseen ollenkaan vaan lueteltiin neljä velvoittavaa ja kahlitsevaa mielipidettä jotka pitää purematta hyväksyä.

Missään ei sanota miten tätä tavoitettaa kohti yritetään päästä. Ei haluta valtaa? Miksei? Ei aseteta eduskuntavaaliehdokkaita. Miksei?

Mikä tässä on uutta, mullistavaa, mikä tässä on se joka muuttaa jotain, muuttaa yhteiskuntaa. Ei mikään. Yksi keskustelukerho lisää.
Mikä tässä on talousliberaalia? Miksi kukaan haluisi liittyä tähän?

Nita Hillner

Ihan hyvä idea, ihme ettei tällaista liikettä syntynyt jo tätä ennen. Tavallisia pulliaisia ei kuunnella, se on sääli koska hyviä ideoita voi löytyä yllättäviltä tahoilta. Mediakaan ei noteeraa hyvää ideaa mikäli joku tuntematon sen esittää. Välillä US blogeissakin tulee vastaan ihan järkeviä ideoita :)

Uusi Liike Nyt voi innostaa ihmisiä ja varsinkin nuoria. Hyvä ettei Liike tunnusta väriä, kannatan ratkaisukeskeistä päätöksentekoa - hyvä idea ei heikennä sairaan ja köyhän tilannetta, mutta ei myöskään anna epäoikeudenmukaisia etuja pienelle eliitille (ne jotka nykysysteemissä voivat suoraan vaikuttaa päättäjiin suljettujen ovien takana).

Tenho Tuomela

On varmasti ihan hyvä ajatus uudistaa päätöksentekokulttuuria. On todella surullista, että esimerkiksi yritystukiuudistusta ei nykypoliitikot saaneet ratkaistua. Mutta, onko hankkeenne taistelua tuulimyllyjä vastaan, kun päätökset kuitenkin tehdään aduskunnassa poliittisten arvojen perusteella.

Pirjo Klemetti

Katsoin Harkimon ja Jungerin haastattelun ykkösaamussa. Uudelle liikkeelle on tilaus ja jotain vastaavaa on odotettu jo vuosia! Itse olin odottanut uutta puoluetta, sillä vanhoja puolueita ei voi äänestää, koska niiden johdolla demokratia ei enää toimi. Kaksikko on aivan viime hetkellä liikkeellä, Sote on paljastanut meidän korruptiivisen valtarakennelman kaikessa karuudessaan. Harkimo kertoi haastattelussa, miksi hallituksen sote on kaadettava ja miksi nykyinen järjestelmä pitää säilyttää. Toivon, että politiikkaan turhautuneet kansalaiset lähtisivät mukaan hankkeeseen ja rakentamaan uutta parempaa ja demokraattisesti ja parlamentaarisesti johdettua Suomea, sillä meitä on paljon!

Lauri Salasmaa

Jotain tällaista hämmentämistä olen odotellut jo pitkään. Toivottavasti poliitikot vihdoinkin tajuavat, että Suomessa saattaa olla jopa ajatteleviakin ihmisiä, jotka eivät saa ääntänsä kuuluviin millää konstilla. Hienoa Hjallis ja muut liikkeen perustajat.

Kari Kallio

"Liike Nyt ei ole Harkimon mukaan puolue eikä se tunnusta mitään poliittista väriä.
– Esimerkiksi nuoret on saatava mukaan demokraattiseen päätöksentekoon, hän sanoi Ykkösaamussa.
Ei me haluta asemoitua mitenkään, emme ole kokoomuksen kilpailija, Harkimo jatkoi vähän myöhemmin."
Hm, päätökset tehdään kuitenkin Arkadian mäellä, vaikka millaisia appeja kuka keksisi talon ulkopuolella. Ei vaikutusta! Toki, nuoret ovat vieraantuneet jo arkitodellisuudesta eläen lippis väärinpäin päässä kuulokkeet korvilla virtuaalimaailmoissa? Pidetäänkö nuorisoa vuorena, jonka luokse Muhamedinkin oli mentävä? Noin sen ei pitäisi mennä! Ihan sama Nordean kanssa; vaihtaa ison punnuksen mobiilipankin puolelle nuorten takia? Puolet kansaa ellei enemmän on kuitenkin aikuisia ihmisiä, joiden mielipide pitäisi myös hieman painaa. Mutta ei-- kansa vaihtaa pankkia jollei laulu kohta vaihdu! Kannatttais hieman kysellä ihmisten mielipiteitäkin.

Markku Lehto

"Hm, päätökset tehdään kuitenkin Arkadian mäellä, vaikka millaisia appeja kuka keksisi talon ulkopuolella. Ei vaikutusta!"

Mutta juuri sitähän Liike Nyt -yhdistys haluaa, että kansalaiset alkavat vaikuttamaan Arkadian mäen päätöksentekoon nykyaikaisilla digitalitekniikan keinoilla. Eihän tässä vaikuttamisessa ole kysymys nuorten ja vanhempien erottelusta. Kyllä se Nordeakin taipuu, jos sen asiakkaat ovat aktiivisia ja ottavat asiaan kantaa. Eihän sitä kissan häntää nosta kukaan muu kuin kissa itse. Mutta jos passiivisesti otamme vastaan kaikki mitä meille syötetään ja valitetaan sitten nurkan takana, niin turha on muutoksia odottaa.

Tuominen Reijo

Liike nyt on sitten julkistettu.Herää kysymys ,että politiikan pitää muuttua.Mitä olivat ne asiat mitä Sinä edustaja Harkimo lähdit ajamaan edukuntaan ,ja mitä niistä olet saanut maaliin.Mielestäni ajatuksenne siitä että liike nyt pystyy ajamaan Suomen edun mukaisia asioita eduskunnassa jollei perusteta puoluetta on melko kaukaa haettu.Tämän asian toi selvästi herra Junger joka sanoi että tästä liikkeestä ei ole tarkoitus tehdä puoluetta.

Markku Koivisto

Siis jokin uusi lobbariryhmäkö tästä tehdään? Saapa nähdä minkälaisten asioiden parissa. Poliittisiin kabinetteihin on senkin pakko pyrkiä johonkin vaikuttaakseen. Nämä kabinetit eivät heidän elinaikanaan mihinkään katoa.

Roope Caapeli

Hyvä että joku uskaltaa avata suunsa Suomessa, Suomessa on muutaman ihmisen diktatuuri. Suurin osa Suomalaisista kärsii näiden takia ,vähävaraiset, työttömät ja eläkeläiset .Kun taas hallitus on pitänyt huolen että rikkaat senkun rikastuu lisää . Eriarvoisuus on lisääntynyt huimasti tämän hallituksen aikana ja ruokajonot pidentyneet kilometri tolkulla.....HÄVETKÄÄ....

Esa Kivivuori

Mielenkiintoista ja ennen kaikkea ajankohtaista.

Odotusarvo on, että aika aika on vihdoinkin otollinen.
20 vuotta sitten Nuorsuomalaiset olivat edellä omaa aikaansa. Edes silloin ei laajemmin ymmäretty ettei yhteinen päätöksenteko voi edustaa vain 2-tasoista,
ajassa kauaksi taakse jäänyttä vasen-oikeisto -akselia. Totuus on vähitään 3- ellei jopa 4-ulotteinen.

Tässä välissä vaikutustavat ja -nopeus ovat muuttanut aivan toiseen galaxiin.

Ensio Jauhiainen

kuluvan hallituskauden tulos..MONTA MAATA AJETTU PERIKATOON !!
Suomea syödään kovaa vauhtia.
Kansainväliset kaivos-ja suursijoitus-yhtiöt ovat keksineet Suomen varannot....
HE SÖIVÄT JO Afrikankin timanttikaivokset....
Nafta-sopimuksen allekirjoituksella Suomi-pollitikot ovat siunanneet tämän >ryöstön<,jota katsoessaan He vain yskivät ja paskovat välillä pöksyihinsä....
TÄSSÄ ON SYY SUOMEN ALASAJOON !!
Valtaisan ja koko ajan lisäntyvän maahanmuuton myötä,lisätään taloudellista painetta maallemme,niin,ettemme enää kykenisi maksamaan näitä ryöstäjiä ulos...
Sipilällähän "mafia-kumppaneineen" ei tietenkään ole haluakaan,niinkauan,kun kuormasta pääsee syömään....
Sopimusten purkamisesta nämä ryöstäjät vaativat miljaadeja ,miljaadien perään.
NE ON KUITENKIN PURETTAVA !
Meidän on vain yksinkertaisesti mahdollisuus...LUOVUTTAA ja myydä nämä "yksinkertaiset" sopimusten-tekijät vastapuollen vaatimusten täyttäjiksi...
VASTATKOON ITSE HUUTONSA !!
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005648653.html

Petri Suomi

Ei se maahanmuutto mihinkään riitä, jos ajatallaan suomalaisten syntyvyyttä. Suomalaisia on nyt 5.5 miljoonaa. Ilman maahanmuuttoa, joka ei ole valtaisaa, meidän määrämme olisi kaiken aikaa laskeva. Suomessa kuolee enemmän ihmisiä kuin syntyy. Mistään mafiasta ei ole ainakaan tuossa lähellä kyse, kun koeporasivat maaperän. Niillä on aivan suomalaiset nimet kaikilla ja kukaan ei ole niistä valittanut mistään. Oli kuin porakaivoja olis poranneet muutamaan paikkaan. Jokainen heppu puhui suomea ja firma on suomalainen. Teettivät paremman tien sinne ja me saadaan käyttää samaa tietä. Onhan se komeeta ajaa perämettässä kotio asfaltilla. Siellä sai käydä katsomassa vapaasti. Maatkin ostivat hyvään hintaan ja nyt myyvät sen pois. Oli huti.

Petri Suomi

Huomaako kukaan miksi päätöksenteko ei tapahdu nopeasti? Suomessa on liian monta poliittista poteroa, joihin on kaivauduttu vain siksi, että me emme osaa pelata yhteen. Kun kolmella on 20%:n kannatus ja 4:llä 15% jokaista näitäkin vastassa on 80-85% vastustajia. Tee siinä päätöksiä, joka saadaan lopulta läpi Eduskunnassa.
Puolueiden ja yhdistysten luvatussa maassa vastustetaan kaikkea mikä on outoa ja minkä sisältöä ei tunneta. Jopa Kansanedustaja Eero Heinäluoma lausui jotain sotesta puhuttaessa. - Kukaan ei tiedä miten siinä tulee käyään, mutta rauniohin se tulee päättymään.
Hänkään(kukaan) ei siis tiedä, mutta se on jämpti niin, että pieleen se menee, p******e. Noin niinkuin suomennettuna. Tällä asenteella kun siellä toimitaan, niin vaikka tekisi mitä, niin joku joukkue sen tyrmää tällä asenteella. Niitä on useita. Miten joku Liike Nyt kerää sieltä tai kunnavaltuustoista porukkaa tekemään nopeita päätöksiä, kun niillä ei ole valtaa tehdä mitään muuta kuin vastustaa.
Sote menisi läpi 101:llä äänellä. Perustuslakimuutos tarvitsee 175, jos oletuksena on, että kaikki on paikalla. Poterot on kaivettu kukaan ei tiedä miten siinä käy, mutta hanttiin pitää laittaa, Eero Heinäluomaa lainatakseni.

Nyt jo huomaa vaalikiiman alkaneen, sillä puhutaan ettei siellä enää mitään tapahdu, kun porukka alkaa valmistautua vuoden päästä pidettäviin Kansanedustajien vaaliin.
Puoleen edustajiahan ne kaikki ovat. Harkimokin nyt ihan omansa. Sote ja moni muu asia pitäisi saada maaliin. Luulen, että tullaan tekemään hyvin monta huonoa päätöstä hätäpäissään ja telkkariin pitää päästä hinnalla millä hyvänsä. Harkimo aloitti. Älkää luottako keneenkään. Epäilkää kaikkea ja äänestäkää silti.

Raili Sergejeff

Minua tuo liike ei oikein vakuuta. Siinä on perustajina kaksi sellaista tyyppiä joita en osaa arvostaa.

HH:lla on kyllä ollut hyviä ulostuloja viime aikoina. Ovatko ne olleet populistista pohjustusta tälle uudelle liikkeelle mediahuomion saamiseksi jää kuitenkin nähtäväksi.

Jungner taas on niin herkkähipiäinen, että bannaa kaikki vähänkin eri mieltä olevat Facebook-sivultaan ja Twitteristä, jopa niitä, jotka ovat vain tykkäilleet näitä erimielisten kommentteja.

Minut bannasi kokonaan, kun linkkasin yhden häntä vastaan kirjoitetun jutun ilman omia kommentteja ja tykkäsin monesta Jungneria arvostelevasta kommentista. Linkki oli vain kriittinen, ei rumasti kirjoitettu, härski tai henkilökohtaisesti loukkaava, vain poliittista terävää kritiikkiä.

Hän hyväksyy vain jeesmiehet ja -naiset sivullaan. Saako siellä mitään hedelmällistä keskustelua aikaan onkin sitten toinen juttu. Pers...nnuolijoita hän vain näyttää haalivan.

Jairi Palonen

Suomessa on jo vuosikymmeniä ollut "lume "demokratia, lopparit ostavat rahalla demokratiaa. Yksi esimerkki kallis pakkoruotsi, joka on jäänne ruotsin vallan alta.Valtaa pitävät ovat erkaantuneet kansasta, eivät näe miten meillä tuhotaan sosiaalista pääomaa. Suomeen on syntynyt ylijäämä ihmisiä joita on vaikia enää työllistää. Tulonjako on suosinut hyvin toimeentulvia.

Pentti Westerholm

Suomessa ei ole helppo uudistaa mitään.Sipilän hallitus on siitä elävä esimerkki.Jopa uudistaja Harkimo sanoi vastustavansa Soteuudistusta.Kertoi hänellä olevan hyvät kokemukset nykyisestä mallista.Sitä ei tarvitse epäilläkkään,rahalla saa vaikka rupia perseeseen.Uudistusta ei tehdäkkään Harkimon kaltaisille henkilöille vaan niille joiden varallisuudella ei yksityislääkärille ole mahdollista mennä.

Kaarlo Erjala

Hyvä, jos Liike Nyt-henkilöt saavat puolueet kuuntelemaan paremmin kansalaisia. En kuitenkaan ymmärrä,miksi lähteä pois puolueesta vaikean ratkaisun lähestyessä. Mahtaakohan muuten se Ranskan Macronikaan osata olla ja tarvitseeko olla kaikkien mieleen ? SOTE-ratkaisussa pitäisi kyllä mielestäni hallituspuolueitten antaa kansanedustajilleen vapaat kädet.

Esa Paloniemi

Harkimon liike muistuttaa Ylen sarjaa Presidentti männä vuonna. Siinä politiikkaan siirtynyt liikemies Henri Talvio (Samuli Edelman) johti perustamaansa puoluetta nimeltä Liike ja Talvio oli kytköksissä Venäjään saatuaan firmalleen venäläistä rahaa. Ja nyt Suomessa politiikkaan siirtynyt liikemies Harkimo luotsaa Liike Nyt- liikettä ja Hjalliksen sanotaan olevan liiketoimiensa kautta kytköksissä Venäjään ja on kuulemma saanut Jokereille rahoitusta Venäjältä.

Taru ja totuus ovat nykyään liki toisiaan, mikäli totuutta edes on.

http://asfalttikukka.blogspot.fi/2018/04/vaalibudjetit-verovahennyskelpo...

Risto Teittinen

Ongelma on paljon laajempi. Ihmiset kyllä ymmärtävät mikä tauti maailmaa vaivaa. Poliittiset puolueet eivät edusta enää kuin murto-osaa väestöä. N. 40% ei äänestäjät voittaa vaalit vuodesta toiseen. Siten suurinkin puolue putoaa n. 12% osuuteen. Eikö johtopäätöksiä osata vetää?
Lisäksi verotetaan ainoastaan ns. työväestöä yhteiskunnan "rakentamiseksi" . Mutta ne isot rahat ja tuotto tehdään täysin automatisoiduissa tehtaissa. Ei siellä enää tarvita "työntekijöitä". Kun tehtaita ei veroteta eikä tehtaiden omistajia niin maailman rahavarat jää harvojen käsiin, eivätkä "palaudu" kiertoon. Varoilla pelataan kasinopeliä jota kutsutaan johdannaisiksi, futuureiksi jne. Koska sääntöjä ei ole voidaan rahan tuottoa tehtailla verovapaasti ilman liikevaihtoa ja työnekijöitä näissä holdingyhtiöissä rajattomasti. Ilman riskiä. Nyt mietitään miten saisi loputkin varat pois jo valmiiksi köyhältä kansalta. Annetaan lainaa. Syntyvä lapsikin on jo heti velkaa 18 000€. Kuka tahansa tajuaa että tämähän on täysin järjetöntä. Lisäksi ympäristö ja luonnonvarat tuhotaan kun sääntöjä ei ole tai niistä ei piitata. Ihmiset ovat voimattomia kun eivät näe keinoja sen pysäyttämiseen. Ratkaisu on äärettömän helppo. Mietitään edes 10 sekuntia päätoksentekovaiheessa mikä vaikutus sillä on esim. Seuraavan 10 000 vuoden päähän. Jos vaikutus on negatiivinen päätös on huono.
Kun ei ole tulevaisuuden näkymää nuorille, ne kuluttaa vain aikaansa, sen sikiää että tekisivät jotain hyödyllistä. Yleensä korjausliikket on tehty vallankumouksellisesti. Se on nyt lähes mahdotonta. Vai onko?

Risto Teittinen

Ongelma on paljon laajempi. Ihmiset kyllä ymmärtävät mikä tauti maailmaa vaivaa. Poliittiset puolueet eivät edusta enää kuin murto-osaa väestöä. N. 40% ei äänestäjät voittaa vaalit vuodesta toiseen. Siten suurinkin puolue putoaa n. 12% osuuteen. Eikö johtopäätöksiä osata vetää?
Lisäksi verotetaan ainoastaan ns. työväestöä yhteiskunnan "rakentamiseksi" . Mutta ne isot rahat ja tuotto tehdään täysin automatisoiduissa tehtaissa. Ei siellä enää tarvita "työntekijöitä". Kun tehtaita ei veroteta eikä tehtaiden omistajia niin maailman rahavarat jää harvojen käsiin, eivätkä "palaudu" kiertoon. Varoilla pelataan kasinopeliä jota kutsutaan johdannaisiksi, futuureiksi jne. Koska sääntöjä ei ole voidaan rahan tuottoa tehtailla verovapaasti ilman liikevaihtoa ja työnekijöitä näissä holdingyhtiöissä rajattomasti. Ilman riskiä. Nyt mietitään miten saisi loputkin varat pois jo valmiiksi köyhältä kansalta. Annetaan lainaa. Syntyvä lapsikin on jo heti velkaa 18 000€. Kuka tahansa tajuaa että tämähän on täysin järjetöntä. Lisäksi ympäristö ja luonnonvarat tuhotaan kun sääntöjä ei ole tai niistä ei piitata. Ihmiset ovat voimattomia kun eivät näe keinoja sen pysäyttämiseen. Ratkaisu on äärettömän helppo. Mietitään edes 10 sekuntia päätoksentekovaiheessa mikä vaikutus sillä on esim. Seuraavan 10 000 vuoden päähän. Jos vaikutus on negatiivinen päätös on huono.
Kun ei ole tulevaisuuden näkymää nuorille, ne kuluttaa vain aikaansa, sen sikiää että tekisivät jotain hyödyllistä. Yleensä korjausliikket on tehty vallankumouksellisesti. Se on nyt lähes mahdotonta. Vai onko?

tom brunila

Hjallis Harkimo ja Mikael Jungner ovat ainoat poliittista uskottavuutta ja kokemusta omaavat tässä uudessa puolueessa mukana olevat!
Mutta valitettavasti mukaan on päästetty Tuomas Enbuske ja Alex Nieminen. Nämä kaksi herraa syövät puolueelta kaiken uskottavuuden, he ovat mukana vain keräämässä ääniä!
Ja, kyllä Harkimon "Liike Nyt" on puolue, eikä se tosiasia muutu miksikään vaikka sitä kuvattaan "poliittiseksi liikkeeksi"! Mitähän ne muut puolueet ovat kuin poliittisia liikkeitä?

Risto Parviainen

Harkimo & Junger puhuvat kauniisti ja erinomaisia ajatuksia!
Sipilä kumppaneineen on vienyt salailun hämärissä kabineteissaan uusiin ulottuvuuksiin, luvatuissa palkkioissa ja korkeissa viroissa. Viimeiset kolme vuotta on menty sulle mulle tyyliin, sukulaisille ja kavereille ensiksi.
Vaarana on Harkimon & Jungerin kauniista ajatuksista huolimatta, etteivät he turmellu samaan Sipiläisyyteen, saadessaan valtaa päättää asioista politiikan huipulla...
Suurin este on kuitenkin Don Wahlroos joka ohjailee suomea kulisseissa, vetelee naruista, antaa käskyjä, poliittiselle johdollemme (Sipilä) presidentti mukaan lukien.
Tämän paiseen jos he saavat puhkaistua niin saatan uskoa Harkimon & Jungerin Liike Nyt vilpittömään muutoksen haluun politiikassa!!

Reijo Helli

Tervettä politiikan makua on tuossa poikien touhussa ja olen valmis kannattamaan tuota heidän liikettäään jollain tavalla... en ole äänestänyt näitä politiikantekijöitä enää vuoden 1995 jälkeen, mutta nyt voin ajatella vaikka liittymistä tuohon teidän tukijoukkoihin... laittakaapas julkinen linkki minkä kautta voisi noita ajatuksia kannattaa liittymättä mihinkään puolueeseen.