Tiistai 22.1.2019

Juha Sipilä vastasi Paavo Väyryselle haastattelutunnilla: ”Täysin utopistinen ajatus”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
22.4.2018 14:18
Päivitetty: 
22.4.2018 14:23
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Juha Sipilä pitää täysin mahdottomana ajatusta siitä, että Paavo Väyrynen voisi nousta keskustan puoluevaltuuston puheenjohtajaksi erityisen sopimuksen turvin. Arkistokuva.
|

Pääministeri, keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä pitää täysin mahdottomana ajatusta siitä, että keskustan kunniapuheenjohtaja, europarlamentaarikko Paavo Väyrynen voisi nousta keskustan puoluevaltuuston puheenjohtajaksi erityisen sopimuksen turvin.

–Keskustassa noudatetaan hyvin tiukkaa puoluedemokratiaa. Tällaisia diilejä puheenjohtaja ei pysty tekemään, että jollakin syyllä nimeäisi jollekulle jonkun paikan. Täysin utopistinen ajatus, että olisin kertonut ihmisille tällaisen sopimuksen, että puoluevaltuuston puheenjohtaja onkin minun valitsemani, Sipilä kommentoi pääministerin haastattelutunnilla sunnuntaina.

Väyrynen sanoi perjantaina olevansa valmis tukemaan Sipilää, jotta tämä saisi jatkokauden pääministerinä. Samassa yhteydessä Väyrynen ilmoitti luopuvansa keskustan puheenjohtajakisasta. Väyrysen mukaan tuki Sipilälle olisi kuitenkin edellyttänyt sitä, että hän olisi saanut jo kesäkuussa Sotkamossa pidettävässä keskustan puoluekokouksessa mahdollisuuden tulla valituksi keskustan puoluevaltuuston puheenjohtajaksi.

Väyrysen suunnitelma olisi edellyttänyt puoluevaltuuston puheenjohtajavalintaa koskevan sääntömuutosten hyväksymistä nopeutetussa aikataulussa.  Keskustan puoluesihteeri Jouni Ovaska totesi kuitenkin lauantaina Iltalehdelle, että asia tullaan käsittelemään vasta kesäkuussa pidettävässä Sotkamon puoluekokouksessa.

Väyrynen arvioi sunnuntaina Iltalehdelle, että keskusta etenee nyt kohti raskasta tappiota.

–En tiedä mitä sanoa. Tämä sääntömuutoksen nopeutettu käsittely ja muutos olisi ollut mahdollista, jos keskustalla olisi ollut poliittista tahtoa, mutta nyt sitä ei ollut. Tämä on keskustalta aika ratkaiseva askel. Tarjouduin tukemaan Sipilää, että hän olisi saanut jatkokauden pääministeriksi, mutta ehdotukseni tuli hylätyksi. Nyt keskusta etenee kohti raskasta tappiota, hän sanoi.

Lue myös: Paavo Väyrynen tapasi Juha Sipilän ja taipui: ”En ole ehdolla keskustan puheenjohtajaksi”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Kari Kallio

"Tarjouduin tukemaan Sipilää, että hän olisi saanut jatkokauden pääministeriksi, mutta ehdotukseni tuli hylätyksi. Nyt keskusta etenee kohti raskasta tappiota, hän sanoi."

Hm, erikoista kausaalisuutta. Koska Väyrysen ehdotusta ei kannatettu, puolue etenee nyt kohti tappiota. Miten jokin puolueen sisäinen kuvio vaikuttaa ihmisten käsitykseen mistään puolueesta sitten piirun vertaa. Kyllä ne ovat ne konkreettiset asiat, joiden mukaan puolueita arvioidaan; onko ne oikeasti kiinnostuneita tavallisen ihmisen ongelmista vai jauhaako ne koko ajan aivan muuta pastaa.
Väyrynen itse liihottelee jo sellaisissa sfääreissä, että on täysin vieraantunut tavallisen ihmisen arjesta. Hän ei puhu ns. konkreettista ongelmiasta koskaan yhtään mitään, vaan tekee kaikesta olemassaolostaan vain erilaisia pelitilanteita! Heihei, ei se ole politiikantekoa, vaan jotakin muuta varjonyrkkeilyä.