Lauantai 20.7.2019

Erikoistutkija varoittaa Venäjästä: ”Länsi tulee jatkuvasti askeleen perässä”

Luotu: 
22.4.2018 18:53
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Riku Keski-Rauskan mukaan lännen epäröinti on tehnyt Venäjästä suuremman kuin se oikeasti onkaan.
|

Erikoistutkija, filosofian tohtori Riku Keski-Rauska arvioi, että Syyriassa viime viikonloppuna tehty ohjusisku oli tarpeellinen muistutus sekä Venäjän presidentille Vladimir Putinille että Syyrian johtajalle Bašar al-Assadille siitä, että sodankäynnissä on sääntöjä, joita kaikkien on noudatettava.

–Tähän saakka Venäjä on minimaalisella panoksella saavuttanut maksimaalisia tuloksia. Krimin ja Itä-Ukrainan ohella Venäjä on saanut sotilaallista jalansijaa Syyriasta. Informaatiovaikuttamisella Venäjä on pystynyt heikentämään EU:n yhtenäisyyttä. Aloite ja etu ovat jatkuvasti Venäjällä, sillä demokraattisiin päätöksentekomekanismeihin sidottuna länsi tulee jatkuvasti askeleen - kaksi perässä pohtien pitäisikö liennyttää vain lisätä pakotteita, Keski-Rauska toteaa Puheenvuoron blogissaan.

Hänen mukaansa lännen epäröinti on tehnyt Venäjästä suuremman kuin se oikeasti onkaan.

–Kansainvälisen tilanteen valossa näyttää siltä kuin eläisimme sekä vapaudesta että totuudesta luopumisen aikakautta. Ehkä räikeimmän oppitunnin nykyajan valheiden valkopesusta saa tarkastelemalla Venäjän toimintaa kansainvälisessä politiikassa. Mikäli uskomme Venäjän ulkoministeri Lavrovia, tiedämme ettei Venäjä ole osapuolena Itä-Ukrainan sodassa eikä Venäjä pudottanut MH17 matkustajakonetta. Venäjä ei myöskään myrkyttänyt Skripaleja, hän kuvailee.

–Venäjän narratiivin mukaan se, että on savua ja vähän tultakin ei vielä tarkoita, että olisi tulipalo. Todistustaakka on lännellä ja totuuden ylituomarina toimii Venäjä. Toiminnallaan Venäjä muistuttaa kulottajaa. Roihuavan metsäpalon sytyttämisen sijaan Venäjä tuuhastaa vastapuolen metsää pikku hiljaa. Tuho on yhtä totaalista, mutta vaikeammin havaittavaa ja hitaammin toteutettavaa, Keski-Rauska jatkaa.

Hän kehottaa Suomea varovaisuuteen.

–Maantieteellisestä sijainnistamme huolimatta – tai pikemminkin sijaintimme takia – emme voi tuudittautua tuuhastajan totuuteen ja vilpittömyyteen. Totuus ei löydy idän ja lännen välistä eikä turvallisuutemme parane silmiä ummistamalla.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Mark Andersson

"Riku Keski-Rauska arvioi, että Syyriassa viime viikonloppuna tehty ohjusisku oli tarpeellinen muistutus sekä Venäjän presidentille Vladimir Putinille että Syyrian johtajalle Bašar al-Assadille siitä, että sodankäynnissä on sääntöjä, joita kaikkien on noudatettava."

Pitääkö siis myös länsivaltojen noudattaa noita sääntöjä? Esim. siten että pommitusten aloittaminen edellyttää selkeää syytä ja varmaa tietoa?

Aina kun näitä keskirauskoja kuuntelee, tulee mieleen ettei heidän mielestään länttä pidä koskea samat säännöt kuin itää.

Harri Tapani

Länsi on ollut "edellä" jo pitkään, erikoistutkijan oudoita väittämistä huolimatta:

"Sankarit ja pahikset

Me länsimaalaiset olemme eläneet tilanteessa, jossa hallituksemme ovat antaneet poliittista – jopa taloudellista, materiaalista ja sotilaallista – tukea äärijärjestöille, joita on koulutettu neljässä eri valtiossa ja lähetetty sotimaan YK:n täysvaltaista jäsenmaata vastaan. Syyrialaisten ihmisoikeustilanne on toimiemme vuoksi vain heikentynyt."

https://kulttuurivihkot.fi/lehti/jutut/artikkelit/905-syyria-uutisoinnin...

Harri Tapani

En tosiaankan tiedä mistä suunnasta olet kotoisin (eikä isommin kinnostakaan), mutta jos sinulla ei ole mitään älyllistä kirjoitettavaa, niin jätä väliin, älyttömän massapostituksen tuottamisen sijaan voisit vaikka opiskella vaikka ihan perusasioita ja esim. mitä yleisessä kielenkäytössä tarkoitetaan länsimailla, selvästikään et tajua edes sitä monesta muusta asiasta puhumattakaan.

Kenneth Ainetdin

Voi näitä erikoistutkijoita kun ovat niin pihalla!

"Don't you just love it when the truth from evidence comes out, as officials investigating the area of the Syria chemical attack this month in Syria's Ghouta have found chemical containers and smoke bombs in the area that trace back to Germany and the UK. It's a little odd that one of these countries in Germany decided not to strike last week in Syria, and the other country in the UK is pushing this major narrative that Russia which operates in Syria possibly used a nerve agent on a Russian double agent for MI6 in the case of the Skripal family.
It's also strange that the UK is connected to this, as we know after the gas attack false flag in Ghouta, Syria...UK special forces were arrested in the area shortly after the false flag chemical attack. It looks like all evidence now points to the UK and Germany being behind this months false flag chemical attack in Syria, as chlorine canisters and smoke bombs discovered in the area trace back to the UK and Germany. "

Mikko Toivonen

Vaikka Demokraattinen ja oikeusmaailma tulisikin varustautumisessa askelen perässä siksi ettei maaiman alistamista ja nöyryyttämistä hae, niin sillä on kaikki avaimet käsissään pudottaa Venäjä hetkessä feodaaliseen köyhyyskuiluun.
Sillä on myös riittävästi strategista aseistusta täystehokkaaseen puolustautumiseen

Pasi Anttila

Olen samaa mieltä. Täysimittaisen varustelukilpailun ylläpito vuosikymmenen ja öljyn hinnan manipulointi alhaiselle tasolle riittäisi.

Hinta vain voisi olla korkea. Mitä tapahtuisi Venäjällä? Vallankumous? Sekasorto?

Kai Lähteenmäki

Länsi, erityisesti Saksa on rahoittanut Putinin hallintoa sadoila mrd eurolla ostamalla kaasua, öljyä , hiiltä, metalleja Venäjältä.
Putinin nazionalistinen pullistelu loppuu kyllä pian, kun rahat loppuu.
Eikä suurvenäjä-kuplan puhaltamien enää onnistu edes eläkeläisten mielissä...

Merkel on tehnyt monta pahaa mokaa...

Reijo Heikkilä

Siis, nyt on eu, se joka on ongelmissa. Eu, muuttaa itse omia sääntöjään joka päivä. Ennen se oli rahakukkaro levällään joka puolelle, nyt on tahti vähän jo hiljentynyt, kun ollaan huomattu, että raha alkaa loppumaan, ei sitä loputtomiin taida riittää, kalliiksi tulee kalliiksi tulee, ja pakolaisten tuloakin koitetaan jo suitsia, jostain tämä hätä nyt kertoo. . MUTTA Venäjä pärjää aina.

Jarno Lehmussalo

Assadille nyt selväksi seuraavaa: jos ja kun USA uhkaa vetää porukkansa pois sieltä Syyriasta, älä välittömästi heti sen jälkeen duunaile kemikaali iskua. Tämä jo toisen kerran. Tämä on laitonta, tämä ei ole sitä parempaa tappamista. Sinun herra Assad pitää noudattaa kansainvälisiä tappo-ohjeita. Kysy vaikka valkoisilta kypäriltä.

Harri Tapani

Entä mitä mahtoi seurata Yhdysvalloille kielelletyn kemiallisen asen, valkoisen fosforin pommittamisesta ja käyttämisestä ihmisiä vastaan?

"YK:n "Sopimus eräistä perinteisistä aseista" kielsi napalmin ja muiden polttavien aseiden käytön siviilihenkilöitä vastaan vuonna 1980 [...]

15. marraskuuta 2005 Yhdysvaltain hallitus myönsi Yhdysvaltain armeijan käyttäneen valkoista fosforia useamman kerran Irakin Fallujahissa linnoittautuneita kapinallisia vastaan..."

https://fi.wikipedia.org/wiki/Valkoinen_fosfori

Reijo Heikkilä

Suomi olisi itsenäisenä maana voinut tehdä saman sekunnin lyömällä päätöksensä, mutta nyt on päätösvalta aivan muualla. Esittää ja ehdottaa saa, mutta on eri asia hyväksytäänkö sitä. Valitettavasti näin on. Siksi tämän ilmiön nimeksi sopii EU, orjuus. Senkin asian osalta. EU, orjuutta on monenlaista. Siitä olen täällä jo kertonut.

Reijo Heikkilä

Hyvä se on, että eu, on rikki. Kyllä se hyvä juttu on. Eu,on kaaoksen aikaansaaja. Kekkosen aikakaudellapa ei ollut tällaista, se on kiistaton. Ja Suomiparan velka on nyt yli puolet liikaa. Näin pieni maa kuten Suomi, velkaa ei saisi olla kuin korkeintaan 20 miljardia, siinäkin tuppaa olemaan tuhti annos liikaa. Mistäs moinen velka on tullut, en kerro siitä enempää, jokainen tietää, että kun talous on kunnossa, velkaa ei ole, ja jos on, se on pienen pieni määrä. Siinäpä vähän lipsahti vihjettä.!

Reijo Heikkilä

Länsi tulee jatkuvasti perässä. No niin tulee. Auttaiskohan siihen pommittaminen. Kyräilkää kuolemankolmio kokoon ja aloittakaa pommittaminen, jospa se länsi pääsisi venäjän edelle, sinne vaan itämerelle venäjää uhoamaan nyrkit ojossa. Vai miten tämä nyt oikein menee, käytetäänkö diplomatiaa, vai aseita.? Ollaanko sovussa, vai tapellaanko.? Puhutaanko naapurimaista hienosävyisesti, vai räksytetäänkö.? Maitten johtajat päättää, kansa katselee ihmetellen, sivusta.

Reijo Heikkilä

EU,n lipominen on ainakin kalahtanut Suomalaisten nilkkaan. Venäjästä en tiedä, mutta eu,n lipominen on saanut aikaan työttömyyttä ja köyhyyttä, ja eriarvoisuutta ja kansan kahtiajakoa, palveluiden heikkenemistä, velkaantumista,rikollisuutta, turhia eu, maksuja, yms, mittavia yhteiskunnallisia ongelmia. Palkaton työ lisääntyy,ammattiliittoja yritetään ajaa nurin, paikallista sopimista ajetaan kuin käärmettä pyssyyn. Tämä kaikki EU, lipomisen takia.

Reijo Heikkilä

EU,n lipominen on ainakin kalahtanut Suomalaisten nilkkaan. Venäjästä en tiedä, mutta eu,n lipominen on saanut aikaan työttömyyttä ja köyhyyttä, ja eriarvoisuutta ja kansan kahtiajakoa, palveluiden heikkenemistä, velkaantumista,rikollisuutta, turhia eu, maksuja, yms, mittavia yhteiskunnallisia ongelmia. Palkaton työ lisääntyy,ammattiliittoja yritetään ajaa nurin, paikallista sopimista ajetaan kuin käärmettä pyssyyn. Tämä kaikki EU, lipomisen takia.

Veijo Murtomäki

Uskomatonta kirjoittamista: Skribal-myrkyn kaava on ollut kaikkien saatavilla, Syyriassa ei ollut kaasuiskua, minkä on jo raportoinut englantilaisen Independent-lehden toimittaja. Venäjällekö olisi ollut hyödyllistä pudottaa matkustajakone?

Venäjästä tehdään syntipukkia, samaan aikaan kun USA ja sen liittolaiset tekevät mitä niitä huvittaa, tietenkin "demokratian ja ihmisoikeuksien" nimissä, kuten yritys jihadistien ja Isisin avulla syrjäyttää Assad, Jemenin katastrofaalinen sota, miehittämättömien lennokkien käyttäminen, Iranin uhkaaminen, koska Israel ydinaseineen ei tykkää siitä että Iran kehittyisi normaaliksi valtioksi ja koska saudit haluavat USAn avulla ehdottoman vallan lähi-idässä.

Puhutaan Venäjän trollaamisesta, mutta Länsi valehtelee ja tekee mitä huvittaa saadakseen itsensä näyttämään pulmuselta. Missä ovat Syyrian ilmaiskujen tuomitsijat? No ainakin osa englantilaisista eikä parlamentin jäsenistäkään hyväksy niitä.

Reijo Heikkilä

Venäjän ärsyttäminen, ja tekaistut höpö höpö myrkkyjutut, on jo koitunut eu,lle turmioksi. Eu, on todella pahoissa ongelmissa, keinolla millä hyvänsä yritetään venäjästä syntipukkia, mutta älkää huolehtiko, EU, on se taho, joka romahtaa pian. ! Kaikkea ei olla kansoille kerrottu, mutta eu, on tosi lirissä.

Panu Saarela

Trollit veisaa taas yhteistä, tuttua virttä: Venäjä on pahan lännen viaton uhri.

Erikoistutkija ei, kuten joku edellä jo totesikin, vaadi lännelle eri sääntöjä. Kemiallisten aseiden käyttö on kielletty kaikilta. Eipä siis valehdella.

Venäjä valehteli kiistattomasti kiistäessään osallisuutensa Krimin valtaamiseen. Se valehtelee edelleen kiistäessään olevansa osapuoli Ukrainassa. Malesialaisen koneen on kiistatta todistettu tulleen ammutuksi kapinallisten alueelta venäläisellä ohjuksella; Venäjä tietenkin kiistää, siis valehtelee.

Venäjä valehtelee suut ja silmät täyteen. Ja trollit toistaa.

Harri Tapani

"Trolleja" kyllä on mutta se suunta mista niitä tulee, se Saarelankin olisi hyvä sisäistää samoin mainitun "erikoistutkijan". Kuten uutinen meille kertoo:

Yhdysvaltojen "...hallinto on yksi niistä tahoista, jotka syöttävät amerikkalaiselle medialle niin sanottuja tekaistuja uutisia...ainakin 20 eri liittovaltion virastoa on valmistanut samantyyppisiä tekaistuja uutisia useille tv-asemille tarkoituksenaan muokata mielipiteitä myönteisiksi hallinnon toimille [...] nämä samat harhat päätyivät kritiikittä suomalaiseen mediaan."

https://www.uusisuomi.fi/comment/760794#comment-760794

Ja trollit toistaa noita amerikkalaisten trollipajojen valeita...