Sunnuntai 26.5.2019

Li Andersson TE:lle: ”Erittäin vakava löydös” – Ex-kansanedustaja Laakso ei ole tervetullut vasemmistoryhmän kokouksiin

Luotu: 
23.4.2018 14:54
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Li Andersson
|

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Anderssonin mielestä Euroopan neuvoston julkistamat tiedot ovat "erittäin vakavia". Tietojen mukaan entinen kansanedustaja ja Euroopan neuvoston Suomen-valtuuskunnan pitkäaikainen jäsen Jaakko Laakso (vas.) on toiminut Azerbaidžanin valtion lobbarina. Asiasta kertoo Talouselämä.

Euroopan neuvoston tutkijaryhmän sunnuntaina julkistama selvitys kertoo Azerbaidžanin lahjoneen parlamentaarikkoja ja korruptoineen neuvostoa. Lahjonnan tarkoitus on ollut vesittää Euroopan neuvoston yleiskokouksissa viime vuosina käsiteltyjä julkilausumia, joissa tuomitaan Azerbaidžanin ihmisoikeusloukkauksia.

Tuoreen raportin löydökset, jonka mukaan Laakso on toiminut Azerbaidžanin lobbarina maksua vastaan, vastoin neuvoston sääntöjä, ovat erittäin vakavia, Andersson sanoo Talouselämälle.

Laakso on yksi viidestä entisestä Euroopan neuvoston parlamentaarikosta, jotka ovat raportin mukaan rikkoneet neuvoston eettisiä sääntöjä. 

Anderssonin mukaan Suomen on kansainvälisissä yhteyksissä ja toiminnassa oltava korruptionvastaisen toiminnan eturintamassa.

Tästäkin syystä Laaksoon liittyvät johtopäätökset raportissa ovat erittäin vakavia, Andersson sanoo Talouselämälle.

Hän korostaa, että vasemmistoliitto edistää avoimuutta, hyvää hallintoa ja demokratiaa, kuten Euroopan neuvoston vasemmistokin. 

Anderssonin mukaan Laakso ole vuoden 2011 jälkeen ollut vasemmistoliiton kansanedustaja, eikä hänellä ole vuoden 2012 jälkeen ollut puolueen luottamustoimia.

Hän ei edusta puoluetta Euroopan neuvostossa. Hän ei myöskään ole ollut pitkiin aikoihin tervetullut Euroopan neuvoston vasemmistoryhmän kokouksiin, Andersson sanoo Talouselämälle.

LUE MYÖS: TE: Tunnettu vasemmistoliiton ex-kansanedustaja syytettynä Azerbaidžanin korruptioskandaalissa

Jaa artikkeli:

Kommentit

Mark Andersson

Eikös niitä lobbareita ole pilvin pimein – miksi Laaksoa pidetään kuin vakoilijana vaikka samalaisia palkkiota vastaan lobbaavia löytyy maailmalta sadointuhansin, ja Suomestakin taatusti sadoittain?

Onko Li Anderssonkin liittynyt länsimaisia oikeusvaltioperiaatteita vastustavien kööriin? Vai onko kyse taas median tulkinnasta?

Kari Kemppi

Li Andersson, miten sinä nyt tunnustaudut demokratian kannattajaksi, kun vast'ikään tunnustauduit Marksilaiseksi? Sen keskeinen doktriini on proletariaatin diktatuuri - ei suinkaan demokratia eikä demokraattiset rakenteet.