Keskiviikko 16.1.2019

”Keski-ikäisten miesten” Liike Nytiin lähtenyt Helene Auramo: ”Olen kokenut politiikan aina hieman vieraaksi”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
23.4.2018 17:27
Päivitetty: 
23.4.2018 17:34
  • Kuva: Liike Nyt
    Kuva
    Kansanedustaja Hjallis Harkimo kutsui Helene Auramon kokoukseen, ja tämä innostui kuulemistaan politiikan uudistamisen ideoista.
|

Vastaperustetun Liike Nytin jäsen Helene Auramo päätyi lähtemään mukaan liikkeeseen, kun hankkeen keulahahmo, kansanedustaja Hjallis Harkimo oli pyytänyt häntä mukaan erääseen kokoukseen.

Kokoomuksesta viime torstaina eronnut Hjallis Harkimo perusti poliittisen liikkeen Liike Nytin yhdessä Auramon, Mikael Jungnerin, Alex Niemisen, Karoliina Kähösen, Sarian Antilan ja Tuomas Enbusken kanssa.

– Menin kuuntelemaan ja innostuin tosi paljon niistä ajatuksista. Koin, että minulla olisi jotain annettavaa, ja ajatukset olivat linjassa sen kanssa, mihin itse uskon ja mikä on minulle tärkeää, Auramo sanoo Uudelle Suomelle.

Tällaisia asioita ovat muun muassa yrittäjyys ja digitalisaatio. Ne ovat viestintätoimisto Okimo Clinicin toimitusjohtajana työskentelevälle, Indiedays-sivuston perustajana tunnetulle ja kasvuyritystapahtuma Slushin perustajiin lukeutuvalle naiselle varsin tuttuja.

– Olen kokenut politiikan aina hieman vieraaksi, mutta arjessa ja töissä on asioita, jotka eivät ole ihan nykypäivää Suomessa. Päätöksissä ei ole esimerkiksi osattu ottaa huomioon digitaalisuutta tai globalisaatiota, ja uskon, että tällaisiin asioihin liike pystyy vaikuttamaan.

Auramo ihmettelee julkisuudessa aiemmin esiintyneitä luonnehdintoja Liike Nytistä ”keski-ikäisten miesten kapinaliikkeenä”.

– Jännä kuvaus, sillä melkein puolet liikkeen jäsenistä on naisia. 

Päivätyöt viestintätoimistossa jatkuvat

Auramo kertoo, että ei ole töissä liikkeessä. Hän kertoo pitävänsä työstään Okimo Clinicillä, eikä ole aikeissa vaihtaa muualle.

– Minulle ei makseta siitä, että olen mukana Liike Nytissä. Olen siellä mukana omalla intohimolla. Halusin lähteä mukaan siksi, että pystyn antamaan omaa osaamistani asiaan, jonka koen itselleni tärkeäksi.

Auramon mukaan ihmiset voivat tuntea puolueet kaukaisiksi ja vaikutusmahdollisuudet pieniksi. Siksi hän haluaa rakentaa Liike Nytin ja sen alustan kautta lisää vuorovaikutteisuutta ihmisten kesken.

Lisäksi hän haluaa parantaa yrittäjyyden edellytyksiä Suomessa. Hänen mielestään nykytilanne ei ole tarpeeksi kannustava.

– Moni pelkää yrittämiseen ryhtymistä Suomessa niin paljon, että lähtee mieluummin ulkomaille yrittämään. Haluaisinkin liikkeen kautta kannustaa yrittäjyyteen ja parantaa freelancereiden suojaa työmarkkinoilla.

Liike Nytin tulevaisuudensuunnitelmista Auramo ei osaa vielä sanoa, mutta kiinnostus liikettä kohtaan on ollut hänen mukaansa suurta.

– Keräämme tyyppejä mukaan ja kehitämme alustaa. Testaamme digitalisaation hengessä, onko tekemisellemme tarvetta. Ensin katsotaan, miten seuraavat viikot menevät ja mietitään sitten, mikä on tilanne.

Myöskään oman tulevaisuutensa varalle Auramo ei ole tehnyt pitkäaikaista suunnitelmaa.

– Haluan olla mukana laittamassa tätä alkuun ja laittaa asioita eteenpäin. Haluan tehdä Suomesta hyvän paikan kaikille suomalaisille, ei vain start up -yrittäjille.

Lue myös:

Hjallis Harkimo ja Mikael Jungner: Tästä ”Liike Nyt” –hankkeessa on kyse

Näkökulma: Unohtakaa Hjallis Harkimo, ison pelin ratkaisee Elina Lepomäki

Kokoomusministeri Hjallis Harkimolle ja Mikael Jungnerille: ”Tähän jos keksisi lääkkeen, niin olisi huikeaa!”

”Hjallis Harkimolta vahvaa kansa-puhetta – on tässä populistinen klangi”

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
 Eija-Riitta Korhola
Eija-Riitta Korhola
Jaa artikkeli:

Kommentit

Hannu Rautomäki

Vahinko vain, että eduskunnan ulkopuolisella liikkeellä ei ole juuri mitään vaikutusta mihinkään.
Kuten ei ole oppositiopuolueillakaan hallituksen ulkopuolella.
Politiikan tekemisen tärkeysjärjestys säilyy entisellään:
1. Oma henkilökohtainen etu.
2. Oman puolueen kuvitteellisen kannattajakunnan etu.
3. Suomen etu pääsääntöisesti ohitetaan.

Mikki Nieminen

Ehkei Nyt edes pyri osallistumaan vaaleihin, vaan toimii parrasvaoissa viihtyvien mediatyrkkyjen lobbausliikkeenä. Harkimon, johon luotamme kuin Neuvostoliittoon, mukaan puoluetta ei olla perustamassa. Tyrkyt eivät siten joudu parrasvaloista vaalipaastolle.