Maanantai 21.1.2019

Yllätyspaukku: Kaj Turunen loikkaa kokoomukseen – Siniset varoittaa hallituskriisistä

Jaa artikkeli:
Luotu: 
24.4.2018 12:08
Päivitetty: 
24.4.2018 12:19
  • Kuva: Alma Media arkisto / Tommi Parkkonen
    Kuva
|

Kansanedustaja Kaj Turunen siirtyy Sinisistä Kokoomukseen. Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokisen mukaan Turunen on hakenut Kokoomuksen eduskuntaryhmän jäsenyyttä. Kalle Jokinen toivottaa Kaj Turusen tervetulleeksi Kokoomuksen eduskuntaryhmään.

Kaj Turusen mukaan ratkaisu on pidemmän ajan harkinnan tulos.

– Harkintani alkoi viime kesänä. Tämän vuoden helmikuussa aloin pohtia asiaa vakavammin. Olen itse ollut aloitteellinen ja otin asian esille keskusteluissamme ystäväni, kokoomuksen varapuheenjohtaja Janne Sankelon kanssa, Turunen sanoo tiedotteessa.

Sinisten puoluesihteeri Matti Torvinen kommentoi heti Lännen Medialle, että tilanne tarkoittaa hallituskriisiä, koska hänen mukaansa kokoomus on "pelannut tällaista peliä" sinisten takana. Torvinen sanoi äkkiseltään pitävänsä mahdollisena, että hallitus jopa hajoaa.

Ilta-Sanomien mukaan sinisten puoluehallitus kokoontuu hätäkokoukseen pohtimaan puolueen asemaa hallituksessa. Torvinen sanoi Ilta-Sanomille esittävänsä kokouksessa vaihtoehtoa erota hallituksesta sisäisen epäluottamuksen takia.

Lue myös: Sampo Terho haukkuu kokoomuksen ”likaisen” pelin – Siniset väläyttää vaikeuksia sotelle ja hallitukselle

Turunen ja Jokinen kiistivät pelot tiedotustilaisuudessa, joka päättyi juuri. Jokisen mukaan kyse on tavallisesta siirtymästä hallituspuolueiden sisällä. Myöskään Jokisen mukaan kokoomus ei ollut asiassa aloitteellinen.

Turunen sanoo, että hän teki omalta osaltaan lopullisen päätöksen siirtymisestä kaksi viikkoa sitten. Tuolloin sovittiin aikataulusta ja äsken pidetystä tiedotustilaisuudesta.

–Siirtymiseni taustalla ei ole suurta dramatiikkaa, vaan olen jo pidemmän aikaa todennut, että kokoomuksen politiikka vastaa parhaiten minun omaa ajatteluani.

– Erityisesti yrittäjyyteen liittyvät linjaukset ja työelämän rakennemuutoksen näkemykset kokoomuksessa vastaavat omiani. Näihin asioihin olisin toivonut parannuksia myös kevään kehysriihessä, mutta valitettavasti täytyi tyytyä kompromisseihin.

Turusen mukaan hänen päätöstään siirtyä kokoomukseen on helpottanut arvostus kokoomuksen puheenjohtajaa Petteri Orpoa kohtaan. Orpon neuvotteleva ja rakentava tapa hoitaa asioita on tehnyt Turuseen vaikutuksen.

– Jatkossa haluan antaa oman työpanokseni kokoomuksessa ja haluan olla mukana tekemässä kokoomuksesta maan suurinta puoluetta ja pääministeripuoluetta seuraavalle vaalikaudelle.

Jaa artikkeli:

Kommentit