Lauantai 20.7.2019

Sampo Terho haukkuu kokoomuksen ”likaisen” pelin – Siniset väläyttää vaikeuksia sotelle ja hallitukselle

Luotu: 
24.4.2018 12:39
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Sinisten puheenjohtaja Sampo Terho joutui yllätetyksi. Arkistokuva.
|

Sinisten puheenjohtaja Sampo Terho on pettynyt Kaj Turusen loikkauspäätökseen ja toteaa luottamuksen hallituksessa kärsineen.

Turunen ilmoitti juuri päättyneessä tiedotustilaisuudessa loikkauksestaan. Lue lisää: Yllätyspaukku: Kaj Turunen loikkaa kokoomukseen – Siniset varoittaa hallituskriisistä

Kokoomuksen puoluesihteeri Janne Sankelo myöntää, että nämä ovat monimutkaisia asioita.

–Kun riittävän paljon kolkutetaan, niin sitten ovi avataan.

Turunen sanoo, että hän harkitsi jo viime kesänä eroavansa puolueesta, mutta ajankohta ei ollut sopiva.

Terho kommentoi olevansa pettynyt Turusen loikkaukseen, joka oli täysi yllätys.

–Kokoomuksessa tämä hanke on ollut jo pitkään tiedossa ja ihmettelen todella tätä ajankohtaa, Terho totesi pitämässään pikaisessa tiedotustilaisuudessa eduskunnassa.

–En tunne näitä likaisia ja ikäviä yksityiskohtia miten tähän salailuun (liittyy) ja miten pitkään sitä on rakennettu.

Terhon mukaan Sinisten ryhmä "keskustelee kaikessa rauhassa erilaisista vaihtoehdoista". Terhon mukaan loikkaus ei vaikuta ainakaan myönteisesti tulevaan hallitustyöskentelyyn.

Vaikuttaako tämä millä tavoin soten etenemiseen?

–Ei tästä ainakaan mitään hyötyä ole, Terho sanoo Talouselämälle.

Sinisten puoluesihteeri Matti Torvinen oli sanoissaan vielä kovasanaisempi ja kommentoi heti Lännen Medialle, että tilanne tarkoittaa hallituskriisiä, koska hänen mukaansa kokoomus on ”pelannut tällaista peliä” sinisten takana. Torvinen sanoi äkkiseltään pitävänsä mahdollisena, että hallitus jopa hajoaa.

Ilta-Sanomien mukaan sinisten puoluehallitus kokoontuu hätäkokoukseen pohtimaan puolueen asemaa hallituksessa. Torvinen sanoi Ilta-Sanomille esittävänsä kokouksessa vaihtoehtoa erota hallituksesta sisäisen epäluottamuksen takia.

Lähde: Talouselämä

Lue myös:

Näkökulma: Loikkari Kaj Turuselle löytyi ammottava markkinarako

Jaa artikkeli:

Kommentit

Jorma Lehmonen

No nyt taisi sitten lentää samalla sitä itseään tuulettimeen. Nyt alkaa sitten sulle mulle suojatyöpaikkojen jako tai hallituksen taival alkaa olla loppusuoralla. Taitaa nyt olla Mäntyniemessä totiset paikat ja lentokonetta ollaan jo huoltamassa presidentin vierailun varalta.

Seppo-Juha Pietikäinen

Verkkouutisten mukaan Turunen oli itse aloitteellinen. Että kokoomuksen syyttäminen
kääntyy syyttäjiä vastaan (Terho ym)

https://www.verkkouutiset.fi/puoluevaihtaja-kertoo-jouduin-koputtelemaan...

Mutta kokoomus houkuttelee muuallakin. Lappeenrannassa kaksi kepun
valtuutettua on lyhyellä aikaa siirtynyt kokoomukseen.

https://esaimaa.fi/uutiset/lahella/2955fe41-15fb-4e75-9344-14f1c22a78d6

--

https://esaimaa.fi/uutiset/lahella/8effcd89-feac-4d58-8c0e-b493ac1fa7c2

Risto Jääskeläinen

Sinisillä voisi olla pieni mahdoillisuus saada kentän kannatusta, jos he kaataisivat vilppiveljien hallituksen. Nyt jos pidät Sampo housut jalassasi ja näytät, että olet mies, niin ...
Siinä muuten voisi kaatua niin tämänkertainen sote kuin maakuntauudistuskin.

Kalevi Salonen

Kun näillä palstoilla totesin, että sote-uudistuksen kaataminen on ainoa riittävän iso paukku, jotta siniset saisivat kannatusta, Lindström kiisti ajatuksen mahdottomana. Näin se kuitenkin on tarttuivatpa he sitten tilaisuuteensa tai eivät.

Mikki Nieminen

Vaalien kannalta oleellista on pyrkimys hallitusvastuun kantamiseen ja pienpuolueissa se on tunnetusti hyvällä mallilla. Keskisuurten osalta kynnyskysymykset ovat oleellinen kompastuspaikka. Esim. Halla-ahon johdolla perussuomalaiset vaativat hallitusneuvottelujen lopputuloksen toteuttamista ilman kompromisseja. Halla-ahon johtama puolue ei siis mene sellaiseen hallitukseen, joka ei noudata hallitusohjelmaa prikulleen perussuomalaisten tahdon mukaan. Tämä linjaveto asemoi perussuomalaiset pysyvästi hallitusvastuun ulkopuolelle.

Mauno Strandén

Se uuvatti olisi ollut parempi nimi ja kohta vaan, uuvahti! Nämä lähti soitellen sotahan, kok ja keppanan aisankannattajaksi? Heillä ei ole mitään sanan valtaa hallituksessa, eikä sen nimisellä puolueella ollut yhtään ääntä edellisissä vaaleissa? Soinikin lähti käpykaartiin ja sutkautukset loppui, kuin kanan lento! Soini saa katsoa peilistä kuka ryssi hänen puolueensa?

Timo Virtanen

Kova äänimäärä Turusella omasta vaalipiiristä. Pesee mennen tullen Harkimon saaman äänimäärän Uudeltamaalta. Lisäksi on näyttänyt olevan läsnä kyselytunneillakin ja käyttänyt asiallisia puheenvuoroja. Harkimoa en ole nähnyt kertaakaan istuntosalissa. Missä lienee ollut ? Kokoomus voitti. Lisää näitä.