Torstai 24.1.2019

Näkökulma: Loikkari Kaj Turuselle löytyi ammottava markkinarako

Jaa artikkeli:
Luotu: 
24.4.2018 13:20
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Kansanedustaja Kaj Turunen vuonna 2013 Petteri Paalasmaan kuvassa. Silloin hän oli vielä perussuomalainen.
|

Sinisestä tulevaisuudesta kokoomukseen loikannut kansanedustaja Kaj Turunen sanoo, että ”siirtymiseni taustalla ei ole suurta dramatiikkaa, vaan olen jo pidemmän aikaa todennut, että kokoomuksen politiikka vastaa parhaiten minun omaa ajatteluani”.

Varmaan näinkin. Turunen on taustaltaan yrittäjä, joille kokoomuslainen ajattelu sopii varsin usein.

Huomionarvoista kuitenkin on, että hän on ”sataprosenttisesti eteläsavolainen ja savonlinnalainen kansanedustaja”, kuten hän on itse kuvaillut.

Kokoomuksella taas ei ole yhtään kansanedustajaa Savonlinnasta, kun esimerkiksi keskustalla on Hanna Kosonen ja myös vihreillä Heli Järvinen, joiden lisäksi demareiden varakansanedustaja Jouni Backman on tuosta pienehköstä kaupungista.

Tämä tarkoittaa sitä, että kokoomuksessa Turunen ei tallo yhdenkään istuvan kansanedustajan varpaille, kun ajatellaan ensi kevään eduskuntavaaleja. Oli siis ammottava markkinarako, mitä ilmeisesti muissa suurissa puolueissa ei ollut vastaavalla tavalla tarjolla.

Kaakkois-Suomen vaalipiirissä hän saa vastaansa entisestä puolueestaan esimerkiksi työministeri Jari Lindströmin, jos tämä lähtee ehdolle. Suomalainen vaalimatematiikka on sellaista, että Turunen heikentää samalla Lindströmin läpimenon mahdollisuuksia, koska ei ole samassa vaalipiirissä keräämässä ääniä sinisten pottiin.

Entisestä Timo Soinin luottomiehestä ja entisestä perussuomalaisesta Kaj Turusesta tuli tänään uutisoidun loikkauksen myötä tuplaloikkaaja. Mahtaa perussuomalaisia naurattaa.

Kuka sinisistä lähtee seuraavaksi, missä vaalipiirissä ja mihin puolueeseen? Melkein kaikille nykyisille sinisille kansanedustajille äänikynnys on käytännössä mahdottoman korkealla.

Aamulehti laskeskeli hiljattain, että kaikkialla muualla paitsi Uudenmaan, Helsingin, Pirkanmaan ja Oulun vaalipiireissä sinisten on todennäköisesti saatava yli viisi prosenttia äänistä saadakseen vaalipiiristä edes yhden kansanedustajan tulevissa eduskuntavaaleissa.

Kirjoittaja on Uuden Suomen päätoimittaja.

LUE MYÖS: Sampo Terho haukkuu kokoomuksen ”likaisen” pelin – Siniset väläyttää vaikeuksia sotelle ja hallitukselle

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Matti Virtanen

Ei kai tämä kenelekään yllätys ole.
Siniset on yhden kauden puolue jonka jäsenien on haettava uusi koti tai lähdettävä töihin.

Villi veikkaus että tuskin Torvista enää ensi kaudella nähdään Helsingissä ellei sitten käy Lintsillä.

Tytti Olander

Meidän hallitus ja eduskunta on iso nukketeatteri, joten en käy toistaiseksi teatterissa, säästyypä sekin raha. Emme ole valinneet puolueesta Sininen tulevaisuus kansanedustajaa, joten hekin saavat näytellä nukkensa riekaleeksi. Jos työpaikalla eli eduskunnassa häiriköidään, on se johtajan/johtajien vika eli pitää vaihtaa johtajia ja hajottaa hallitus. On järjestettävä uudet vaalit. Eipä olisi Kekkosen aikana tälläistä tapahtunut, vaan hallitus olisi kaadettu ja ehkäpä uudet vaalit järjestetty. Nyt on tosi huono juttu, kun presidentin valta on supistettu; saa nimittää hallituksen, muttei erottaa!!!! Hjalliskin petti valitsijansa Nyttillään.

Kari Kallio

"Entisestä Timo Soinin luottomiehestä ja entisestä perussuomalaisesta Kaj Turusesta tuli tänään uutisoidun loikkauksen myötä tuplaloikkaaja. Mahtaa perussuomalaisia naurattaa."
Turusella näyttäisi sentään olevan edes jokin yhteiskunnallinen ideologia, persuilla ei mitään! Tyhjä takki, tyhjä paperipussi - joukko suutaan aukovia zombeja, jotka hokevat vain joitain maahanmuuttoon liittyviä kliseitä. Jotakin sellaista - jolla saisi ns tyhmän kansan riehaantumaan. Kansan kiihottajia. Jotkut jopa Venäjän perässähiihtäjiä. Siis oudokkeja.