Torstai 17.1.2019

Sinisten kansanedustaja: Näinkö paljon kokoomus pelkää Hjallis Harkimoa?

Jaa artikkeli:
Luotu: 
24.4.2018 14:36
Päivitetty: 
24.4.2018 14:39
  • Kuva: Alma Talent / Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Sinisten Vesa-Matti Saarakkala arkistokuvasssa eduskunnassa.
|

Hallituspuolue Sinisten kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala ihmettelee kokoomuksen motiiveja ottaa vastaan Sinisistä loikannut kansanedustaja Kaj Turunen näin herkällä hetkellä.

Saarakkalan mukaan hallituspuolueiden välinen loikkaus on herättänyt aiheellisia kysymyksiä siitä, ”onko joillakin tahoilla hallituksen piirissä halu saada hallitus kaatumaan jonkin tekosyyn varjolla, jotta voitaisiin väistää vaikean valinnanvapauslakipaketin loppuunkäsittely eduskunnassa”.

– Onko halu väistää tosiasiat ja ikävät totuudet, provosoimalla hallitus jollakin tavalla kriisiin ja kaatumaan? Saarakkala miettii blogissaan.

Kokoomus on menettänyt kärkipaikkansa gallupeissa oppositiopuolue SDP:lle ja lisäksi sote-uudistus on kuohuttanut puoluetta sisäisesti. Saarakkala ihmettelee, onko kansanedustaja Hjallis Harkimon ero kokoomuksesta yksi tekijä kokoomuksen toimien takana.

– Herää myös kysymys, pelätäänkö joissakin piireissä Harry Harkimon käynnistämää Liike-hanketta niin, että pitäisi nopeasti saada hallitus nurin, ettei tuolle liikkeelle jäisi ylimääräistä valmistautumisaikaa tuleviin koetuksiin, Saarakkala kysyy.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sanoi tiedotustilaisuudessa hetki sitten, että Sinisten epäilyissä on kyse aiheettomasta salaliitosta. Hänen mukaansa loikkaus on vain yhden kansanedustajan ratkaisu, jonka saamaa huomiota Orpo pitää ylimitoitettuna. Orpo uskoo hallituksen pystyvän selvittämään tilanteen.

LUE MYÖS:

Näkökulma: Loikkari Kaj Turuselle löytyi ammottava markkinarako

Sampo Terho haukkuu kokoomuksen ”likaisen” pelin – Siniset väläyttää vaikeuksia sotelle ja hallitukselle

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
 Vesa-Matti Saarakkala
Vesa-Matti Saarakkala
Jaa artikkeli:

Kommentit

Pasi Anttila

"Salaliittohan" on vain toinen termi pelinpolitiikalle. Onahan tämä aika riskimanööveri kokoomukselta ottaa vastaan tämä tuplaloikkari tilanteessa jossa soteäänestys on vielä edessä. Olisihan tämän voinut siirtää äänestysten jälkeiseen aikaan.

Jos olisin sinisten puh.joh. näpäyttäisin kokoomusjohtoa viemällä siniset oppositioon ja antamalla jokaiselle edustajalle vapaat kädet soten suhteen.