Keskiviikko 16.1.2019

Palaako Väyrynen keskustan eduskuntaryhmään? Antti Kaikkonen TE:lle: ”Ei mahdotonta – Kävisin pelisääntökeskustelun”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
25.4.2018 08:08
Päivitetty: 
25.4.2018 08:23
  • Kuva: Alma Talent / Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen tiedottaa tänään tulevaisuudensuunnitelmistaan.
|

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen pitää tänään tiedotustilaisuuden paluustaan eduskuntaan. Keskustan ryhmänjohtaja Antti Kaikkonen ei pidä mahdottomana Väyrysen paluuta keskustan ryhmään.

Väyrysen mukaan tiedotustilaisuudessa kerrotaan hänen tulevaisuudensuunnitelmistaan, jotka ovat muuttuneet viime viikonlopun jäljiltä. Väyrynen ilmoitti perjantaina vetäytyvänsä keskustan puheenjohtajakisasta. Lue lisää: Paavo Väyrynen: ”Tämän jälkeen on kaikille täysin selvää, kenen on vastuu keskustan vaalitappiosta”

Kaikkonen kommentoi Väyrysen mahdollista paluuta eduskuntaan Talouselämälle.

–Eduskuntaryhmä asian päättää, jos Paavo haluaa ryhmään liittyä. Periaatteessa se on kyllä mahdollista, mutta puheenjohtajana haluaisin käydä hänen kanssaan ainakin pienen pelisääntökeskustelun ensin, Kaikkonen vastasi tiistaina kysyttäessä Väyrysen paluusta.

Väyrynen on aiemmin ilmoitellut palaavansa jossain vaiheessa eduskuntaan. Jos Väyrynen palaa, hänen tieltään joutuu väistymään lappilainen Mikko Kärnä. Hän on joutunut sietämään epävarmuutta Väyrysen takia vaalikauden alusta asti, eikä hänellä tiistainakaan ollut tietoa Väyrysen aikeista.

–Ehkä hän ilmoittaakin, ettei palaa ollenkaan eduskuntaan, Kärnä sanoi Talouselämän mukaan ilmeisesti leikillään ja kieltäytyi vastaamasta kysymyksiin siitä, miltä jatkuva epävarmuus tuntuu.

Myöskään Kaikkonen ei suostunut arvioimaan, miten reilua Väyrysen toiminta Kärnää kohtaan on ollut.

Eduskunnassa on käynyt aikamoinen myllerrys viime päivinä Hjallis Harkimon erottua kokoomuksesta ja Kaj Turusen loikattua sinisistä kokoomukseen.

Väyrynen on kiistellyt julkisuudessa niin keskustan kuin perustamansa kansalaispuolueen kanssa. Kansalaispuolue jakautui kahteen siipeen maaliskuun alussa ja riitaa pui myös poliisi.

Väyrynen sanoi lokakuussa, ettei lähde enää eduskunnassa keskustan riveihin, mutta paljon on tapahtunut sittemmin.

–Minä olisin oppositiossa nykyistä hallitusta ja myöskin nykyistä oppositiota vastaan. Suomen politiikan valtavirta viime vuosina on ollut keskeisissä asioissa väärä, Väyrynen sanoi lokakuussa tiedotustilaisuudessa, jossa hän ilmoitti tähtäävänsä presidentinvaaleihin.

Samalla Väyrynen sanoi palaavansa eduskuntaan jo kuluvalla kevätistuntokaudella, jos ei tulisi valituksi presidentiksi, mutta suunnitelmat ovat sittemmin muuttuneet.

Lue myös:

Juha Sipilä vastasi Paavo Väyryselle haastattelutunnilla: ”Täysin utopistinen ajatus”

Paavo Väyrynen eroaa Kansalaispuolueesta: ”Tähän olisi saatava pikimmiten täysi selvyys”

Paavo Väyryseltä raju ryöpytys: ”Keskustan tilanne on surkea”

Hässäkkä Paavo Väyrysen ympärillä hämmensi keskustan puoluesihteerin: ”Puoluekokous päättää”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Kari Kallio

Tarvii ja tarvii. Väyrysläiset eivät aja Keskustan etua, vaan vain sen hajoittamista. Puheet "alkiolaisuudesta" ovat täyttä puppua, ei sellaista aatetta ole edes yksiselitteisesti olemassa: Alkiohan kannatti yhtenäistä Eurooppaa ja jopa yhteistä rahaa tiettävästi - joita taas Väyrynen on koko ajan henkeen ja vereen vastustanut. Hän poimii vain rusinat eri pullista ja yhdistelee niitä oman mielensä mukaan, mikä milloinkin hänelle sopii. Hän venkoilee; verbi, jolle on tullut suomen kieleen myöhemmin tarkentava merktys - väyrystelee. Soutaa ja huopaa ja kaikki näkee mitä siitä seuraa; vene ei kulje minnekään, mutta kolinaa kuuluu ja vesi pärskyy. Puuhastelua. Joutavaa nikkarointia kuin tapin vuoleminen kysyjän takapuoleen.

Mikael Alaraappana

Jos palaa, niin voimme olla varmoja, että Väyrynen on tehnyt melko hyvän diilin Keskustan johdon kanssa. Väyrynen on mitä parhaimmassa tilanteessa sysätä maakunta ja valinnanvapaus muutokset raiteiltaan, jos hän äänestäisikin sitä vastaan. Keskustasta poistuisi Kärnä ja oppositio saisi taas yhden äänestäjän lisää Harkimon ja Lepomäen lisäksi. Alkaa kahden äänestäjän johto olemaan jo melko pieni, kun äänestyksiä siihen aiheeseen pidetään varmaan melko monta kevään aikana. Siihen ei tarvita kuin pari opportunistista sinistä, joita alkaa pelottamaan ensi kevään vaalit.

Juhani Vinberg

ikävää, että väyry kiilaaa kärnää pois, eikös väyry saa vielä mepin palkkaa, joten ei tarvitse kansanedustajan palkkaaa, euroopan parlamentista pitåää pyytää eroa, ernnnkuin paluu aekadianmäelle onnistuu. epäselvyydet mrppirahaliikenteesssä voivat´+t estää eu-parlamentista lähdön

Markku Koivisto

Mikä kumma tuosta Paavosta edelleen tekee jotenkin tärkeän. Eikö vieläkään ole selvinnyt, ettei hän maan asioista mitään piittaa, puhumattakaan että ikuisella riitelyllään saisi mitään muuta aikaan kuin eripuraa missä sitten ikinä liikkuukkan. Vai tiedotustilaisuus! Ja julkisuus tyhjän takia on jälleen taattu. Miksi?

Aune Mänttäri

"Ehkä hän ilmoittaakin, ettei palaa ollenkaan eduskuntaan, Kärnä sanoi Talouselämän mukaan ilmeisesti leikillään ja kieltäytyi vastaamasta kysymyksiin siitä, miltä jatkuva epävarmuus tuntuu.

,Myöskään Kaikkonen ei suostunut arvioimaan, miten reilua Väyrysen toiminta Kärnää kohtaan on ollut."

1, Lainaus: Kärnä, Kärnä tietää, että lakien mukaan Paavo Väyrynen voi valita, hän on puhunut ilmeisesti asiasta Väyrysen kanssa.
2. Lainaus: Kaikkonen, Paavo Väyrynen voi valita laillisesti eduskuntaan siirtymisensä.
Mielestäni kansanedustaja Kärnä toimii korrektisti .kansanedustaja Kaikkonen keskusten eduskuntaryhmän sihteeri haluaa "piikitellä- halveksua" kuten keskustan tapoihin on kuulunut ajast` aikaan silloin kun jotakuta omasta porukasta lynkataan!

Aune Mänttäri

Keskustapuolue pitää yllä aivan arvotonta toimintaa VALTIOTIETEIDENTOHTORI PAAVO MATIAS VÄYRYNEN, on joutunut henkilökemioiden uhriksi Keskustapuolueessa niiden toimijoiden toimesta joilla on omaa pyrkyä arvopaikoista. Valitettavasti "valta-virus" on tarttunut myös suureen yleisöön ihmisiin jotka luulevat saavansa kannuksia pahoilla puheillaan, vaikka hyvä puhe voisi politiikassa viedä pitemmälle. Mutta niinhän puoluepoliittinen puolueiden koulutus käskee: kun teet jäynää ja vielä hyvin ilkeätä jäynää kilpailijallesi tai toisen puolueen jäsenelle nouset arvoasteikossa ylöspäin.

Harkimo & kumppanit ovat avaamassa tätä suolalaisten puolueiden suurta mätäpaisetta!

Tahtoisin elää niin kauan kuin maassamme vallitsisi ystävällisyys- rauha kansalaisten keskuudessa eikä ihmisarvoa .

Suomen lainsäädännössä ja EU-direktiiveissä on § pykälät ihmisoikeudesta, demokratiasta, tasa-arvosta ja santiot ed. mainituista rikoksista ja syrjinnästä erikseen.

Paavo Väyrynen pyrkiessään olemaan vaikuttajan paikalla on saanut laitonta kepulta ja kilpailijoiltaan sekä ilmeisesti " talousmahdilta osakseen laittomuuksia, solvauksia oja suoranaista syrjintää.

Suomen kansa alkaa kyllästyä valtapeliin, mutta hyvin laajat ihmisjoukot edelleen kannattavat Paavo Väyrystä valittavaksi maassamme sekä kansainvälisesti tehtäviin t yhteiskuunnallisiin tehtäviin yhteiskunnan.

En ole minkään puolueen jäsen, mutta seuraan yhteiskunnallisten toimien toteutumista suomessa ja ulkomailla.

Iäkkäänä henkilönä suorastaan rukoilen viisautta päättäjille. Nykyinen tilanne ei tulisi jatkua, sillä huonon hallinnon seurauksena ympäri maailman seuraa jossakin vaiheessa selkkaukset joita eivät estä mitkään tiedustelulait poliisiarmeijat eivätkä vankilatuomiot Ihmiset nousevat ihmistä vastaan!